En fråga!

Eller kanske fler egentligen. Men jag börjar med en fråga. I taget.

Igår när jag var hos nagelmirakelgörerskan berättade jag att det var maken som googlat fram naglarna, jag hade bara bestämt mig för att göra stiletto men inte funderat mer över det.

Nu råkar ju han ha ett visst egenintresse av att jag har naglar, men han brukar tycka saker även om utseendet. Han tycker exempelvis att vanlig fransk manikyr är lite trist och han har haft en och annan åsikt när jag har haft någon väldigt konstig färg på nagelacket, så det handlar ju inte bara om ryggkliandet.

Igår berättade jag det för Jessica och hon blev fascinerad över att en man hade åsikter om naglar. Vid närmare eftertanke fattar ju jag med att det antagligen inte tillhör vanligheterna, men maken som inte bryr sig om speciellt mycket är verkligen en snubbe som har koll på händer. I alla fall andras händer. Nu snackar vi järnkoll, det är nog det första han kollar på.

Så vi spekulerade lite, Jessica gissade (och jag höll med) att det kanske kom ifrån mamman. Om mamman var en nagelmänniska så kanske det är ett starkt minne från barndomen.

Men näe, så var inte fallet. Hans mamma var förvisso skitsnygg men hon hade inte snygga händer. Däremot blev han alltid kliad på ryggen av mormor när han var barn. Sen började jag fråga honom genom att säga namn på gemensamma tjejkompisar och tjejbekanta och så fick han svara om de har snygga händer, inte så snygga händer eller medelmåttiga händer. Och snygga händer för honom är raka fingrar (tänk pianofingrar), inte nödvändigvis en kilometer långa naglar, men snygga välvårdade naglar, lång nagelbädd och bra kurva på nageln (alltså inte platta och spretiga naglar).

En hel vetenskap. Och mer än vad jag brukar fundera över. Men ett par exempel då.

Här är snygga naglar enligt maken:

Screen Shot 2014-04-11 at 20.35.35

Raka naglar, lång nagelbädd och snygg kurva (har lärt mig att det heter c-kurva av Jessica).

Eller…

Screen Shot 2014-04-11 at 20.29.36

Väldigt mycket pianofingrar, med lång nagelbädd och lagom kurva.

Svinsnyggt om du frågar maken (och mig med för den delen).

Sen har vi de som är lite mer medelmåttiga/normala.

Screen Shot 2014-04-11 at 20.32.55

Kort nagelbädd, räffliga naglar, inte pianofingrar och lite spretiga naglar. Men ändå en helt normal hand.

Och så kommer de händer som inte är så snygga alls. Enligt maken.

Screen Shot 2014-04-11 at 20.52.12

Jag råkade visst glömma ta med nagelbanden som en parameter. Och då är detta ändå fullkomligt normala naglar.

Men två exempel där jag håller med honom, där nagelägarinnan i fråga till och med varit och förstärkt/förlängt sina egna.

Screen Shot 2014-04-11 at 20.55.16

Korta nagelbäddar och naglar som blir bredare ju längre de blir. Det fixar han inte.

Screen Shot 2014-04-11 at 20.34.27

Eller mitt värsta. Någon har varit hos nagelfixerska men fått tjocka paddlar istället för naglar.

Och slutligen, det jag hotar maken med och som är hans mardröm. Om han gör något jäkligt pantat och vi skiljer oss så dömer jag honom att för evigt leva med en sjösjuk nagelbitare.

Screen Shot 2014-04-11 at 20.46.55

Inte mycket kliande där inte.

Ni hajar? Så igår påbörjades Operation Avhandling när det gäller hans intresse för händer och vi konstaterade att han kollar tjejers händer före han kollar bröst och rumpa. Kan inte vara helt vanligt?

Dessutom kastade jag som sagt ur mig random namn på tjejer i vår närhet och han yttrade saker som “NEJ, hon har rätt fula händer”, “näe, fina händer men inte så snygga naglar” eller “åhh, jo hon har otroligt snygga händer och naglar”.

Trots att vi levt ihop i en evighet och jag egentligen visste om det blev jag såklart…lite förvånad. Killar kollar bröst och/eller rumpa. Inte händer. Inte som nummer ett på utseendelistan i alla fall.

Så nu är ju såklart min fråga; hur ovanlig är min foppamake? Vad kollar era makar/sambos/särbos/kompisar/bröder på först?

Kom igen nu, jag vill verkligen ha svar från ALLA. Jag vill veta om det är jag som har taskiga fördomar eller om det är stereotypt för män.

Jag gissar att 98% kollar bröst och rumpa och att ungefär 100% inte ens har tänkt tanken att kolla händer först alls.

För egen del känns det ju rätt så tryggt. Det gör inget att jag har hängigt arsle, sneda bröst och en halvtaskig personlighet.

Han brydde ju sig ändå bara om händerna.

(PS: Ett tips för de som funderar över eventuell nagelförlängning eller hjälp. Det spelar i princip ingen roll om man är allt från nagelbitare till att ha spretiga naglar, går man bara till en certifierad salong med välutbildade nagelmirakelgörerskor så kan alla få den perfekta nageln. Sen finns det mardrömsscenarion som fotot ovan, men då har man absolut inte gått till rätt ställe. Kolla upp certifieringar och utbildningar innan ni låter någon greja med naglarna, det kan gå käpprätt åt skogen. Då menar jag inte bara att det inte blir snyggt, utan att man förstör sin egen nagel bortom räddning. I utbildningen ingår dessutom allmän kunskap om olika nagelsjukdomar och det finns alldeles för många hemmafixare numera som tar betalt för att förstöra folks händer. Skrämmande.)

0 thoughts on “En fråga!

  • Samma här. Så frågan är hur det gick till när jag gifte mig med en nagelbitare. 😉

   Men jag mååååste ju få veta om karlar kollar på händer. Eller bara bröst och rumpa.

 • Oj, tur maken att han aldrig mött mig då, eller kanske tur för mig

  För mina naglar e typ hans värsta mardröm fast lite värre än på nagelbitarbilden :O

  Har faktiskt ingen aning om vad min bror o killkompisar kollar in först

  Men tror iaf ena systersonen på 26 kollar in rumpa först allra helst om de har tights på sig om jag fattat honom rätt i nåt inlägg på fejjan 😉

   • HA ha……. Med tanke på hur mina nails ser ut så lär han ju dissa mig direkt :p

    Så lika bra du behåller honom, för med tanke på hur han e lär han inte lämna dig lr rättare sagt dina nails i första taget för här blir det inget ryggkliande mer än isf med hjälp av en ryggkliare jag köpt o Thailand fast då får han göra det själv :p

  • Hahaha, det skall bli ett sant nöje att förmedla den kommentaren till honom.

   Vad spanar K1 på då? Glimrande personligheter eller?

  • Jag är på Monas linje här!
   Eller nä, kanske ändå inte, för det är nog mycket vanligare med gaymän än med män som spanar in naglar. Gaymän som spanar in naglar utgör nog ca 0,04% av befolkningen, och skulle han mot förmodan INTE vara gay men ändå med den här märkliga böjelsen när det gäller naglar, då hör han hemma på Sahlgrenska…i ett forskningslaboratorium där de har söta apor och sånt. Där de kan kalla honom “ett unikum” och visa bilder på rumpor och bröst så han blir som folk igen!

 • Tror inte han är ovanlig alls. Minns fortfarande hur förvånad jag blev när en man tittade och sa ‘så vackra händer du har’ (ett tag sen) och han var absolut inte gay. Lovar.

  • Sedär, det var det jag visste att det fanns fler. Men jag tror det är ovanligt. För att jag har fördomar om vad killar tittar på 😉

 • Hahaha Maken skulle totaldissa mig också med mina stumpar till naglar ……….värsta nagelbitaren ever.
  Jag är en av dom som kollar in händer på alla. Det och ögon är nog det första jag kollar på.
  Vad kollar sambon på? Hmm ingen aning men jag återkommer till den frågan när han kommer in från motionsrundan (ja jag är kvar hemma med förkylning)

 • Min hubbie säger att han först tittar på ögonen…Hmmm
  Min dotter däremot kollar alltid in händer.
  Personligen tycker jag att tänderna är tusen gånger viktigare än naglarna, OCH lukten. Finns det något snuskigare än illaluktande människor? Eller dom som använder för mycket parfym som skär sig med sin egna personliga lukt?

 • Kollar själv, tror jag in helheten dvs om allt ser ok ut, sedan är det skrattet och ögonen. Men nu skulle jag inte berätta om vad jag kollar in utan vad han ser hos oss… Har ju ingen fast boendes här men den senaste flingen sa att han kollade in rumporna hos tjejerna först… oj så förvånad jag blev!!!

 • Jag går då fetbort hos din Maken… Tyvärr för jag skulle gärna ha fina naglar och framförallt nagelband men det vill sig bara inte. Spelar ingen roll hur mycket jag gullar med dem.
  Själv spanar jag in folks tår (på sommaren då) Är född med tår som gud glömde. Blev oerhört pikad av min far för mina fula tår som liten och det sitter i.
  Hade hoppats att mina ungar skulle få sin pappas tår och mina tänder, som faktiskt är jättefin, men så blev det inte riktigt… Deras tår är inte på långa vägar så fruktansvärda som mina men ändå…
  Jag skulle ALDRIG gå i en sko med öppen tå, vilket gör utbudet av sommarskor tämligen begränsat. Försöker trösta mig med att fötterna funkar att gå på och att jag får vara glad för det. 😉

  • Fötterna är ju åtminstone dolda nästan jämt. Svårare att dölja tänderna. För OJ vad jag är avis på människor med fina tänder. Suck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.