Det här med att ropa hejsan svejsan…

…innan man har kommit över bäcken är ett finfint ordspråk. Som man borde ha lärt sig vid så unga år som 43. Men jag är tydligen infernaliskt trögfattad.

Jag kvittrade (nåja) upp imorse, åstadkom saker och pratade med folk. Såna där 3D-folk av kött och blod. Rastade missnöjda hundar och skickade lite mail. Rätt vettiga grejor.

Någon gång under eftermiddagen glömde jag inte bara var jag bor utan även vem jag är, för jag fick för mig att skura badrummet. Jag är ingen badrumsskurare. Den sysslan sköter maken. Av förklarliga skäl tydligen.

I Göteborg har vi ett lagom stort badrum som är helkaklat, och inga skåp. Bara tre rottingkorgar som man ställer ut och sedan kan man gå crazy med duschslangen när man städar. Vattnet rinner undan. Väldigt praktiskt eftersom det blir väldigt rent väldigt enkelt.

I Strömstad har vi ett gammalt badrum i det som en gång var ett bankvalv, med våtrumstapet, träskåp och duschkabin. Där bör man med andra ord inte gå crazy med duschslangen. Alls.

Idag kommer maken, och jag fick för mig att städa badrummet. För jag hade ju sådan energi till skillnad från gårdagen.

Så jag satte duschen på svinvarmt, tog fram medel och började spola av golvet.

Efter sisådär tretton miljarder liter vatten insåg jag att jag var i fel kommun. Inget rann undan. Då rusade jag till städskåpet för att hämta mopp och hink, endast för att upptäcka att även det står i en annan kommun.

Det blev Kajsa Warg. Riva upp sängkläder och handdukar som låg i tvättkorgen, min gräns går vid att torka golv med Pleasejeans, just sayin’.

bild(15)

Det här ligger nu i en hög i duschkabinen. Genomblött. Medan det fortfarande är åtminstone ett antal liter vatten kvar på golvet.

Jag välkomnar därmed inte maken med ett nystädat hem, jag välkomnar honom med en hög pisseblöt smutstvätt och ett lika blött badrumsgolv.

Sen toppade jag det hela med att få nästan lika ont i huvudet igen, plus lite feberfrossa. Så själv kommer jag ligga på soffan när han anländer.

Jag kan ha uppfunnit en helt ny influensa.

Ropa inte hej förrän du är över bäckhelvetetinfluensan.

0 thoughts on “Det här med att ropa hejsan svejsan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.