Fint, fult och fattar inte?

Vi har bara gräsmatta på torpet och den klipper maken (mitt i nätterna) och så har vi några blommor. Även äpplen faktiskt. Och nu tänker jag GNÄLLA eftersom det är jättefint väder och då skall man inte vara på ett jäkla torp, man skall vara på en båt och göra sommarsaker. Det är JUNI. JUUUUUUNI. Vi brukar börja kajka runt med båten iklädda toppluvor i mars.

Eftersom mitt sinnelag är så himla milt gick jag en runda (för att jag var tjurig såklart).

Det här är det vackraste jag vet med att inte bo i stan och på båten just nu då. Jag är ju enastående positiv. Men det är vackert på riktigt. I stan är det bara norska fyllon som skränar och kissar överallt. Här är det bara portugiser som älskar tillvaron och när de älskar livet så älskar jag livet.

IMG_0276

Det här är det fulaste på torpet.

IMG_0278

Mållösheten! Vad hände med att den skulle få en make over? Snubben i bild är dock inte ful. Han är faktiskt både min bästa vän och min man och för närvarande är jag inte ens lite irriterad på honom. Men jag har ju å andra sidan inte gått och lagt mig än och jag vet att det är en motorsåg där nere någonstans också. Även om den lämpligt nog är tyst nu.

Det här är det konstigaste på torpet.

IMG_0285

Ett av de stora projekten. (Johanna titta, det är vår tusen meter långa lada?!) En tredjedel av ladan byggs om till garage. Ett avancerat garage desutom, med entresol och travers, och plats för minst tre bilar.

Min bil har en app som vintertid tar bort all snö på utsidan (om det inte har kommit två meter förstås) och gör den bastuvarm på insidan utan att jag ens behöver sätta en tå på utsidan. Makens bil har en blipp man sätter på värmen med. Jag är jättemycket mer modern än vad han är.

Vad skall vi ha i garaget?

Däremot vet jag vad vi skall ha i resten av ladan. Där de gamla kobåsen är.

*trumvirvel*

ISLANDSHÄSTAR.

Och kanske något mer. Men i alla fall minst två islandshästar.

För att de är fullkomligt bedårande och för att hästar kommer i tvåpack och en islänning kan vem som helst åka med på. Då kan besökare rida med utan problem.

Det här har jag faktiskt funderat på ett tag nu. Och jag har en plan, jag lovar att jag inte bara skall springa ut och köpa två islänningar utan att ha testat hur det är att bo med dem först.

Någon som har järnkoll på islänningar?

Och vet ni vad häst heter på isländska? Svar: Hästur
Vet ni vad islandshäst heter på isländska då?

När jag ställde den frågan till min dåvarande isländska kollega tittade hon bara på mig och himlade med ögonen. Tänk på det medan ni funderar över svaret.

0 thoughts on “Fint, fult och fattar inte?

 • Det är ett bra tag sen men i min ungdom red jag en islänning sex dagar i veckan. Det var som att ha egen fast billigare.

  Mitt tips: köp på sommaren (dvs antagligen nästa sommar då) för då VET du om de har sommareksem eller inte. Man vill INTE ha en islänning med sommareksem. INTE. Oavsett hur söt och fin den är.

  Skulle jag ha häst, vilket jag inte ska, så skulle det vara en islänning.

  • Min plan är att hitta trevlig i trakten som kanske är till salu sen ihop med en kompis. Och precis som du säger, inte eksem. Men även om jag skulle kunna rida elsewhere så vill jag ju bo med dem. När man ändå bor så här.

 • Klart du ska ha islänningar, de är underbara. Jag sålde min för 1 1/2 år sedan. Tyvärr behöver inte eksem visa sig direkt. Min fick eksem ca 5 år efter han kom till Sverige, eller den blev iallafall synlig då. Skaffar du två så byter jag gärna min biobiljett mot en ridtur

  • Åh. Lär mig allt jag behöver veta. Två blir det ju såklart eftersom de inte vill bo ensamma. Jag älskar islänningar och du är hjärtligt välkommen att rida ihop med mig.

  • Det ena utesluter ju inget annat. Jag vill ju ha valpar, bengalkatter, höns och grisar med. Säkert fler djur, men de är överst på listan. 😉

  • Ett av mina roligaste grejor var när jag islandshästade en hel helg i kanonväder. Åtta timmar på häst till boende och spa, och sen hem dagen efter. Med stopp för mat, bad och mat igen. Nackdelen var att det var just så varmt och jag fick svamp där man inte vill ha det. Det gjorde så ont att jag grät när jag kissade och jag längtade ihjäl mig efter dusch och talk. Men det var fantastiskt, nu när man bara minns det fina.

   Är det inte bättre om du tar antihistamin innan?

 • Utanför ladan så ser man en gul kub som jag undrar över. Är det någon som fräser förbi på två hjul eller vad är det som balanserar där? (Tyvärr kan jag inte klicka på bilden och se den större, jag får felmeddelande varje gång.)

  Islandshästar låter härligt och ni har väl plats både ute och inne för att ge dem ett bra hem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.