På ett villkor då?

Får ni husvisning av lilla torpet. Men bara om ni lovar att komma hit och renovera det med mig. Eller ja, renovera behöver ni inte göra, jag vet ju att vi måste ta bort äckeltapeterna på väggarna och måla dem. Väggarna alltså, inte tapeterna. Jag vill även måla trappan och lite till, men jag vet inte om jag och maken är helt överens där. Också ert ansvar.

När ni har sett det delar ni in er i smågrupper och bestämmer vad det behövs för möbler och andra inredningssaker så köper jag det och när ni kommer hit jobbar vi i team så det blir fint. Sådär som ett riktigt blogghem skall se ut. Jag kommer givetvis vara grymt specifik i filmen och tala om vad som är viktigt för mig. Det är exempelvis väldigt oviktigt med orimligt dyra saker från Svenskt Tenn. Dels för att jag ändå inte förstår om en kudde kostar tvåtusen spänn eller trettio kronor och dels för att det bor springande och pinnfulla hundar och en renlig balanserande katt här.

Samt en man som inte fattar att man inte lägger rostiga båtdelar på soffbordet för att spruta 5-56 på det. Ni får även det höga nöjet att ge honom regler. Han har lovat att lyda och han är, trots spetsgardinerna, mer inredningshändig än jag. 

På kvällen grillar vi, badar badtunnegrej och åker linbana. Och lite båt? Funkar september?


Det är i alla fall fint från det hållet man inte ser ladan från. Ännu finare när blommorna attack-slår ut. Jättevackra lila grejor utmed hela väggen.

Före den videon kommer jag dock göra en annan video. För att JAG antagligen kommer tycka att det är jätteroligt och det verkar svinpoppis bland alla unga vloggare att göra det. En sminkvideo!

Med den stora skillnaden att min canvas inte är 22 år och felfri. Den är 46 år med rosacea och sedan jag hittade det perfekta pudret som döljer alla mina prickar plus att jag inte får ännu mer prickutbrott av det målar jag mig varje dag även om ingen ser mig. Det gör mig gladare att se glad ut. Jag gör till och med lite contouring varje dag och det är plättlätt och vill man inte se den utan vänta på torpet är ni inte tvungna att titta.

Hur många vill komma och inreda?

0 thoughts on “På ett villkor då?

 • Låter hur kul som helst och jag har ju också behov av renovering-inredning hjälp, så tips mottages tacksamt. Däremot är jag ju fullkomligt oduglig med allt det praktiska, fungerar utmärkt en stund och två, sedan är jag ur funktion … men det vet du ju redan. Och jag kan ju tycka och lägga mig i vad andra gör. 🙂
  Hur tar man sig dit utan bil&körkort? Har du lokalbuss med busshållplats utanför grinden? 😉

  Jag är sämst på smink, får bara finnar eller uttorkade flagor när jag försöker använda något. Men puder brukar fungera bättre än kräm, så har du hittat något bra som kanske kan fungera även för mig, så tackar jag väldeliga! Jag är allmänt rödmosig i ansiktet, jag tror inte att det är rosacea men skulle gärna dölja lite av det ändå.

  • HAHA, jag tror att det är typ en halvmil till lokalbussen. Men jag har en utmärkt bil som hämtar.

   Om du inte har rosacea så var tacksam. Röd kan man vara ändå, det är jag med. Men kliande jävla prickar som ser ut som prickar och finnar gör mig galen på riktigt. Och det är pudret är MAGI. Inte en endaste röd sak syns. Och om man inte är torr som fnöske innan (som jag) behöver man inte ens ha ngt under. Jag är kär i det pudret för jag slipper se ut som en korv i ansiktet. Du skall få se. 🙂

   • Utmärkta bilen med förare bokas, vandra en halvmil är inget för mig. 🙂

    Det där pudret låter spännande, jag tar tacksamt emot alla tips.

    • Det är dyrt som ASET. Jag dog lite när jag köpte det (men då hade jag lärt mig att om det inte funkar får man lämna tillbaka alla dyrare märken och man får pengarna tillbaka utan knot). Jag skall visa på mitt jätteprickiga ansikte imorgon, du kommer häpna. Namnet och en googling säger ju inget mer än att det är dyrt. Kanebos Sensai, for total finish. Jag har alltid tyckt att det är pisstråkigt att göra sig fin när jag ändå har en prick- och rödperiod (nio månader per år) för jag är för torr för att hålla på att tramsa med foundation och tål i princip ingen underlagskräm som gör mig mindre torr. Och då bara puder på det som inte hjälper ett smack. Sen tipsade Johanna om detta och med risk för att låta skittöntig så var det en life changer. Nu kan jag skita i rosaceamedicin i form av salvor, penicillin och annat och bara låta det blomma ut och ändå känna mig fin. Mejkar det sense? Trots att det bara är jag som ser mig oftast? Jag skall skriva en sång till de jäkla pudret.

     Och bilen är bokad 🙂

 • Jag kommer gärna om jag får! Jag kan även råda dig ang. islänningar 🙂 Gillar inredning och är rätt duktig på odling och blommor.

  Soliga hälsningar från balkongen med 31 grader

  • Hahaha, alltså blommorna förstår jag ju mig inte på. Men du kanske hittar något? De där vackra lila på sidan av huset vet jag inte ens vad de heter eller om man skall göra ngt med dem, men de är fantastiskt fina. Klart du skall komma.

 • Om vi kan planera in redan nu när I September är jag på. Kanske inte jättebra men jag gör jättegärna 😉
  Du får leta och rota I min blog lite här och där hittar du inredningsbitar gömda ibland allt annat I mitt liv 😉
  Jag hoppar badet men tar desto hellre ett rejält hund-idiot-rus på någon äng eller så….. Brukar inte vara så populärt inomhus. Kan inte förstå det. Är väl snyggt med alla möbler och mattor I en hörna av rummet?

  • Sötaste och raraste hunden säger att du kan idiotrusa hur mycket som helst. Inne med hälsar mamma, före allt är omgjort i alla fall. Vi är lite gränslösa här. Men ta på dig oömma kläder för båda monstret bits när man springer på ängen. Inte så hårt, men tillräckligt för att göra hål i kläder när de fastnar med tänderna och jag blir arg bara jag tänker på trasigheten på en del favoritkläder. Den lille är extra skillad på att göra sönder klädärmar. För att han är längre antagligen. 🙂

 • September låter toppen. Sen är ju jag inte så mycket för det praktiska arbetet, men jag är sjukt bra på att peka med hela handen. 😉

 • Om du inte vill måla väggarna är jag en hejare på att tapetsera, har även en ångmaskin som ångar bort gamla tapeter plättlätt!
  Och busken är en rhododendron, har en likadan i stugan. 🙂

 • Kan du inte citera Ernst bara? Om det finns en katt i rummet finns det inget mer en inredare kan göra? Du har dessutom hundar, du är färdiginredd!

 • Ha ha…. på tal på om katt, så skulle kompis 1 sova över hos kompis 2 igår eftersom vi hade haft fest o hon bor långt ut från stan och hon har ju lånat den 2:ans soffa x-antal ggr när de varit ute och varenda gång så vaknar 1:an när hon lånar soffan, av en mördarblick från katten Daisy som undrar vad i helskotta 1:an ligger i hennes soffan för 🙂

 • Hade varit skitkul att komma ner då men jag kommer att sitta mitt i ett j-la bokslut då samt i slutet av månaden åka bort med jobbet på vår årliga utlandskonferens. Jag kan kanske bistå per internätet?

 • Jag kommer fast jag är usel på att bära tunga grejjer pga min RA men en hejjare på att laga mat och alla behöver väl äta så jag kan parkera mig i köket eller vid en eld eller gasolkök om nu köket är under omgörelse och så fixar jag så alla får energi i sigMen kan säkert bistå med lite idéer också för dom är jag full av

 • Jag är skitbra på att måla bara underarbetet är bra (sätt maken på det) Gissa vem som bottenmålade hela båten själv 🙂 och vem som alltid får målarjobben hemma. Dessutom är jag hyfsat bra på trädgårdar och att sy gardiner. Stark som en oxe när det gäller att bära möbler dessutom och ett under av organisation. Är jag anställd? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.