Så dumt att faktiskt njuta av tystnaden på torpet?

Att liksom ligga i sängen och lyssna på fågelkvitter och möjligen lite vindsus i träden är ju sådant man kan passa på att göra när man inte bor i stan? För i stan är det bilar, fiskmåsar och norrmän. Mitt värsta ljud är faktiskt rullväska på kullersten, alla turister som går förbi lägenheten på väg till vandrarhemmet. Det kryper i mig av att tänka på rullväska och kullersten.

Dessutom älskar jag den här perioden när det är ljust jämt. Det är ju verkligen en period av liv, Bambi och Stampe får bäbisar, knoppar slår ut och färgerna ändras till livslust.

Sedan finns ju en nackdel med att det är ljust jämt. Det vet vi ju sedan tidigare. Gärna efter att jag har gått och lagt mig med öppet fönster. En del finns dokumenterat här, en del inte. Jag dokumenterade till exempel inte häromveckan när jag vaknade av att maken rev delar av ladan klockan tre på natten eftersom jag var fullt upptagen med att gå ut och skrika in honom (också typisk fördel, man kan skrika hur mycket som helst utan att någon bryr sig). Men att arbeta nattskiftet i ladan med eller utan elektriska och bensindrivna hjälpmedel är ju inte helt ovanligt.

I går (i natt?) klipptes det gräs.

(Vi har mörkläggningsgardiner)

Maken och jag har många likheter. Tidpunkt för effektivitet är inte en av dem. Han är en jävel på att få saker ur händerna efter 21.00 och jag är som mest effektiv före lunch.

Det är verkligen en urusel kombination, men jag förstår ändå inte varför män inte kan göra tysta saker?

Vad är det för fel på att sätta sig i ladan med ett litet korsstygnsarbete efter klockan jättesent till exempel?

Eller rentav spetsa sina egna gardiner?

0 thoughts on “Så dumt att faktiskt njuta av tystnaden på torpet?

 • Men kära nån, gräs ska klippas dagtid annars klibbar ju gräsklipparen ihop av all fukt och dessutom lägger sig gräset ner när man klipper det fuktigt och måste göras om igen!
  Rullväskor på kullersten är avskyvärt! Lika avskyvärt som rullväskor på vår matta (en sån där torka fötterna matta som finns i varuhus och liknande) som går tvärs igenom hela entren på jobbet sen har vi dessutom kullersten precis utanför dörren och dörrarna går upp varenda gång nån passerar *suck* …. *rassel, rassel”
  Men jag håller med dig tidpunkt för aktivitet sker bäst på förmiddagarna, jäklar så mycket som blir gjort då! Kvällarna kan man ägna sig åt att pilla navelludd och lägga sig tidigt 🙂
  Gratulera oss, på lördag ska äntligen båten i sjön efter att plastkillen har gjort sitt och vi har målat och bottenskrapat, loooong story. så nu är sambon som en nervös iller för han får klara sig själv då jag har jobbhelg. Sen lär han få masta på själv också, förhoppningsvis med hjälp av en kompis 🙂 Om vi säger så här, just nu är det inget kul att bo med en nervös iller……

  • Heja heja heja. Det här kommer bli en fantastiskt spännande sommar. Iller eller inte hahahaha. Du måste verkligen dokumentera ALLA båtresor. Om ni tar er runt “hörnet” kan ni ju komma hit.

   Vår har åtminstone fått i sin motor igen, men den står fortfarande på land. Alltså! Det har varit en period med fantastiskt väder och nu är det en till och då har vi ingen motor i båten???? *skakar uppgivet på huvudet*

 • Lovar att nån gång ska vi segla runt hörnet men det lär inte bli i år är jag rädd. Fasar redan vid tanken på att hissa segel 😀 det lär bli väldigt spännande och är ni i väsyeråstrakten o ser en båt kajka fram o tillbaka stup. Kvarten så lär det vara vi bara för att sambon ska lära mig sköta segel o roder “jisses”
  Jag lovar att dokumentera alla rätt o fel som kommer att ske, även de ofrivilliga baden ……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.