Tisdagspepp! PEPP!

En helt obefogad fråga före jag saboterar en alldeles utmärkt tisdag med mitt humör. Är det bara jag som inte kan se filmer och annat på YouTube där de sminkar sig med produkter jag aldrig hört talas om utan att gå bananas? Senaste trenden nu är “strobing” och jag är helt fascinerad (eller ja, jag har ingen aning om det är senaste trenden, men det är det senaste jag sett i alla fall).

Minns ni när vi kollade på Hollywoodfruarna och jag frågade hur hon den där yngre mäklartjejen hade fått till sin rouge? Det var så himla snyggt, jag gillar att sminka mig och är faktiskt rätt bra på det. Men där gick jag bet, kunde inte gissa mig till hur hon hade fått till det med rougen. Tro mig, jag provade alla möjliga varianter med befintligt smink, men utan tillfredsställande resultat. Det blev bara mer eller mindre clownliknande.

Det skall se ut typ så här.

strobing-insert

Ursnyggt. Precis som mäklartjejen i SHF. Skulle man råka bli lika hänförd som jag kan man söka på YouTube eller kolla länken där jag snodde bilden.

Då var det ju den där detaljen med att gå bananas. Jag googlar ALLT. Tekniker, produkter, mer tekniker och så slutar det med att jag måste leta upp något nytt och fantastiskt på eBay i tron att jag kommer se precis så om jag köper just produkt X och Y. Minst 15 år yngre med ett utseende som passar valfri sagofigur i soldisig morgondagg på sommaräng full av timotej. Det är så man ser ut när man får till det med rougen på det viset nämligen. Som silke. Till och med som silke med Tingelings älvstoft i ansiktet.

Som vanligt blev det visst inte “bara” en snabb fråga. Och det är ingen annan som reagerar så här antar jag? Här har jag precis vant mig vid contouring i vardagsmejken (det är busenkelt och blir skitbra, men jag är fortfarande 46 år med rosacea liksom). Jennifer Lopez är ju TYPISKT strobe-målad också. Fast jag bestämde mig rätt snabbt för att inte härma hennes guldtoner. Hur hett jag än önskar kan inget smink i världen få mig att bli latinotjej.

Grattis om ni är som jag. Då vet ni vad ni skall pyssla med ikväll när ni gått in efter att ha suttit ute i solen hela dagen. Strobing på YouTube. Mer magiskt än Tobbe Trollkarl. Skyll inte på mig om ni får för få sovtimmar inatt bara. Jag köpte något som innehöll orden “fantastic”, “illuminating” och “silver”, resten minns jag inte ens.

Det jag egentligen skulle berätta råkade visst bli sidostoryn här.

En vanlig tisdag som har varit ovanligt medgörlig. Allt har gått som på räls fast riktigt bra och nästan inget har trasslat. Jag skulle till och med drista mig till att säga att det har varit en riktigt bra dag. Ända till jag blev topp tunnor rasande.

Vi gillar ju FatBoy i vår familj. Alla utom katten gillar hängmattan och alla gillar sittsäcken. Himla bra och fiffiga grejor och hade det inte varit så dyrt hade vi dekorerat både inomhus och utomhus och på båten med deras pryttlar. Hundarna hade definitivt fått en egen säng i alla fall. Det kanske de skall få ändå. Man har inte bestämt det än.

Har ni sett reklamen för den där skitpraktiska soffsittgrejen som man kan ta med sig överallt och bara vifta med lite så blåser den upp sig? Fantastiskt bra för två personer som inte gillar att ligga med bara handduk på klippor och strand. Inte större än en ihopvikt Icakasse att ta med sig heller. Värsta bästa grejen bestämde jag mig för och köpte varsin till mig och maken i födelsedagspresent till honom.

De kom i posten idag.

Om man är sugen kan man jämföra reklamvideon …

… med mitt försök att åstadkomma samma sak i hundragradig värme.

Man kan även bortse från att jag inte ser så strobing ut alls, att kameran lägger på minst tio kilo, men det är värt att notera att jag har skitsnygga brillor.

Jag säger inte att det inte funkar, jag säger bara att jag absolut kan lägga mig på FatBoy Lamzac-grejen på gräsmattan om jag vill, för den ligger kvar där jag lämnade den.

Kanske säger jag bara att det inte var riktigt så bekvämt som jag trodde det skulle vara?

0 thoughts on “Tisdagspepp! PEPP!

 • Hahaha! “Det tog ju … 46 sekunder.”

  Det Måste ju blåsa i den där reklamvideon, eller så är det något annat fusk … eller trick.

  Men tack för kvällens gapskratt!

  • Jag är helt övertygad om att det blåser jättemycket när de joddlar omkring och blåser upp den ena efter den andra. Ööööövertygad.

   • Åh, men det glömde jag, ber om ursäkt 🙁
    Har varit svårt sugen på den där anordningen, tänkte att den är nog superskön att ha på Öland i sommar, men nu lutar det åt en brassestol i stället. Igen. Vill ju inte ha fanskapet utan luft!

    • Äh. Det kan ju inte du gå omkring och tänka på heller. 🙂 Men en brassestol kan man inte ha i väskan. Det måste funka. Fatboy står ju bakom, de sviker ju aldrig?

 • Så skönt att se att jag slipper köpa dessa. Har sneglat på dem otaliga gånger och “bara” funderat lite på det där med tillräckligt mycket luft för att hålla upp min smäckra lekamen 😉 Jag skiter alltså i dessa. Är också sån att jag akutgooglar allt och köper på mig.

  • Jag återkommer när jag har tålamod och det åtminstone kommer en liten vindpust. Maken påstår att de kommer funka bra nu när han har slutat håna mig.

   Kommer du googla strobing makeup? 😉

   • Nä, just make up tillhör nog de grejer jag aldrig googlar på. Men tekniska prylar, fiffiga saker, pyssel i alla varianter, köksapparater… Typ sånt.

 • Jag skrattar ihjäl mig!!!!! Men då behöver jag inte tråna efter en sån då, för det har jag gjort! Men om man ska B L Å S A upp den så kommer det ju bli vacuum i kroppen på en, och liiite stort hål att blåsa i.

 • Ha Ha ha

  tur jag ligger hemma i soffan o inte e på jobbet när jag läser detta, för jobbarkompisarna hade nog trott jag hade fått ett nervsammanbrott lr nåt när jag huxflux hade börjat asgarva 😀

   • Enlisailivet kan ju skratta om hon vill..den ömme maken EpmO har två sådana liggande i förrådet köpta som present till mors dag och levererades för ett par veckor sedan… Men efter likartade farsartade krumsprång på gräsmattan utan framgång när det gäller att fylla dem med luft…trots kulingvindar vid provtillfället…så tvistar jag nu istället med leverantören med bistånd av eBay för att få pengarna tillbaka…

    Men Schhh – tyst nu…det här är ju en hemlis..

    • Kan dessutom tillägga…aldrig i H-e att låter enlisailivet försöka…hostar hon inte ihjäl sig så lär hon säkert lyckas få luft i eländet…och jag vet inte riktigt vad som skulle vara värst..

     • Hoppsan. Hahaha. Men hon kan väl få prova när hon är frisk. Någon måste ju klara det? Kim klarade ju halva. Köpte du original eller kopia? Man undrar om det är skillnad. Sjukt bra presenter av oss iaf 😉

 • Asgarvar så jag nästan pinkar på mig 😀 Det var det roligaste ikväll och tack för att jag fick något roligt då jag sitter fast på jobbet till tio ikväll.
  Smink blir jag inte så fascinerad av, jo ibland men jag vet å andra sidan att jag är så jäkla lat att jag mest går osminkad och för att jag aldrig får till det så där bra som många andra 🙂
  Däremot kan jag bli fast för mycket annat som är lika “onödigt” och inte fan hjälper det heller för jag blir alltid lika besviken för att det antingen är för krångligt eller inte funkar :-/

   • jamen jag är ju världens lataste när det gäller smink o snygghetsprylar… hel och ren sa mamma alltid 🙂
    Däremot är jag hopplös när det gäller kläder som jag ser på bild: Åååh en sån ska jag ha … för den är skitsnygg. NÄr jag får hem den sitter den som en påse nötter på mig eller så är det för litet/stort/fel mönster etc. Jag är tamigfan hopplös på att uppskatta min egen storlek och vad som klär mig. Eller jag vet vad som klär mig men jag hoppas nog alltid innerst inne att det har ändrat sig och att nåt jag tycker är skitsnyggt ska passa ……denna gången. Hmmm HOppet är det sista som överger en?

    • Så gör jag med haha. Men på sistone har jag enorm självkritik så det har blivit bra. Men jag handlar ju bara på ett ställe. En av sju klänningar funkade inte, resten var bättre än förväntat. Förvåningen????

     Men jag vet vad du menar. Jag vill så gärna passa i cigarettbyxa (heter det så). Jag lär mig aldrig att jag inte gör det.

    • Jag har en ljus highlighter som jag älskar, men den når inte riktigt hela vägen dit jag vill. Jag är så jäkla torr och fnasig i ansiktet, det motarbetar mig ibland.

 • Herre min je vad jag skrattade när jag tittade på filmen. Du har mina sympatier men undrar, lirte försynt, om du funderat på att försöka få den att vara öppen när du slänger omkring med den? Sitter i soffan och fnittrar så maken undrar vad jag håller på med. Men brillorna är skitsnygga.

  • Den var inte öppen? Jag skall bli lika snitsig med den som på reklamen om det så är det sista jag gör. Två fluff och så är det klart. *morrar

 • Men herregud, nu var det nära att jag kissade på mig. Jag skrattar så katten kommer springande och undrar vad som försigår… Helt underbart kämpat!
  Nä, sånt däringa sminkande det orkar jag inte. Eller rättare sagt jag har inget emot att sminka mig men att ta bort eländet när jag bara vill gå och sova, nä då låter jag hellre bli. Var för ovanlighetens skull ute och roade mig i fredags (och led för det i lördags) och jag kan tala om att KatVonD’s smink (som jag snöat in), sitter väldigt bra. Såg faktiskt nästan nysminkad ut när jag vaknade på lördag morgon, jag somnade i fåtöljen när jag kom hem och då orkade jag definitivt inte sminka av mig. Har jag nämt att jag fyller 50 i höst, då borde man väl lärt sig att ta det lite lugnt, men fick var och såg Sator och trodde jag var ung igen. Det är jag tydligen inte…

  • Lägg ägg. Du är inte gammal. Eller rättare sagt, man är inte äldre än man gör sig och då gör du helt rätt. Jag har börjat sminka mig på sistone trots att ingen alls ser mig. För att jag blev gladare av att se mig själv lite gladare och trevligare i spegeln. Antagligen en åldersgrej, för jag ser iaf lite yngre och piffigare ut med smink och varför skall bara andra se mig mejkad. Jag blev iaf mindre deppig av trevligare spegelbild. 🙂 KatVonD har jag bara hört bra grejor om (sminket alltså) (hon själv med för all del, jag har ju tom tatuerat mig på Miami Ink). Det är mycket pigment va? Det sitter med andra ord riktigt bra dagen efter hahahaha.

 • Ha ha ha ha ha ha
  Jag har både supergooglat contouring , strobing och denna magisk käcka säckpryl.
  Contouring : blir kladdig! Sååå kladdig!
  Får inte till dess alls. Köpte i puder form: flammigt lortansikte.
  Strobing: har du tappat nåt i ansiktet? Torka dig!
  Jag får ge upp och fatta att 42åriga skröppliga tanter behöver mest bara piffa ögonbryn och kajal och mascara för att se ut som att sjukhuset släppt ut dom i alla fall

  Säcken där: tjatat hål i huvudet på grabben att han ska vilja ha en så jag kan köpa denna magiska säckbädd..
  Jag lägger ner. Inte att googla mig knäpp på allt. Men att försöka köpa eller göra det själv, tills jag chillat ner mig lite 😉 stort tack för insiktsfilmen

 • Hahahaha, förstod att det inte skulle vara så lätt som på reklamfilmen men det där är ju löjligt. Säg till om den är skön sen om du någonsin får den fylld 😉
  Har varit lite sugen på en när jag har sett reklamen. Det får nog bli en FatBoy i stället.

  • Men jag tror på riktigt att det KOMMER funka. Annars blir jag ännu mer vansinnig. Jag antar att det är någon knyck jag inte får till. Jag var ute imorse igen och provade i min ensamhet (så ingen kunde filma mig) för att det såg ut som att det blåste lite lite och det gick aningens bättre, men inte bra.

 • Hahahaha!!!

  “Det tog ju …46 sekunder.” Det är nog lättare att fylla den med luft om man har den öppen. Just sayin’. 😉

  Ser bekvämt ut, men jag skulle reagera likadant, så jag tror inte jag ska köpa en sån. För säkerhets skull.

  • Jag kommer INTE ge upp, den saken är klar. Finns det något som gör att jag slipper ligga direkt på marken skall jag inte ligga på marken. Särskilt inte när jag desutom råkade köpa två. Det SKALL funka. *envis åsna*

 • Har du kollat så dom svarta lurvbollarna som du brukar dela säng med inte lekt med den innan så det kanske möjligtvis finns nåt litet pyspunkahål? Kan man reklamera? Jag menar det är ju bara att bifoga filmen som visar att du gjort rätt efter konstens alla regler och ändå funkar det inte, tycker ändå du är väldigt lugn och fin om man inte tittar så noga på ansiktsuttrycket 🙂 jag hade blivit mer än lovligt vansinnig! Men Tack för du delar med dig så vi får oss ett gott skratt och en tankeväckare om man nu gått i beställartankar på ja vad man nu ska kalla tygtunneln?

  • Den var nyuppackad. Vi har två. Jag tror fortfarande på fullaste allvar att det inte är fel på själva grejen utan på mig som inte har rätta knycken och uselt tålamod. Jag lär få anledning att återkomma i ämnet när det kanske bara blåser yttepyttelite ute? Fast jag är ARG på den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.