Okay, hjälp mig nu då?

Den här helgen har varit ganska lugn och stillsam. Löjligt lugn och stillsam faktiskt.

Pga gräsänka i helgen har jag inte ens haft någon make hemma att bråka med, katten har varit snäll och inte ens hundarna har skällt särskilt mycket. Jag fastnade med näsan i en bok och herregud så bra jag ser med mina nya och jättefina glasögon när det är nya läsglas längst ner.

Det enda jag möjligen skulle kunna ha irriterat mig på är makens ovana att påbörja tusen projekt utan att avsluta. Jag är mer typen som påbörjar, avslutar och SEDAN påbörjar nästa. Skulle jag råka ha just tusen påbörjade projekt skulle jag aldrig komma på tanken att initiera projekt ettusenjävlaett.

Helgens största spänningsmoment var att lilla rara katten envist ville gå ut, men inte riktigt vågade. Däremot ville hon verkligen ha det godaste grässtrået i världens som typiskt nog var mest svårt att komma åt eftersom det var under dörren. Och att även hundarna var ute så hon var tvungen att ha KOLL.

mini2

Gräset ÄR grönare på andra sidan, jag lovar.

Hundarna någonstans ett par kilometer bakom ryggen på henne är dessutom livsfarliga. Det är min tjej det. Man skall alltid ha koll om någon eventuellt vill hugga en i ryggen.

Ni hajar helgen. Inte något att skriva hem om, men väldigt mysig. Lite mer gräsänketid så har vi nog snart en motor i båten också. Men jag är nöjd med livet, nöjd med mig själv och … jamen nöjd. Det brukar inte vara så länge så det är bara att passa på att njuta. Dessutom är det måndag och till och med det är jag nöjd med, för jag skall påbörja ett kul projekt alldeles strax.

Lite mer missnöjd är jag med att inte ha särskilt mycket att skriva om, så jag tänkte mig att ni skall få ännu mer frihet under ansvar och vara delaktiga här (HAHA, här går jag och är inbilsk och tror att jag har kontroll över min egen blogg liksom).

När bloggare inte har något att skriva om har de frågestund. Eller så snor de en lista från någon annan bloggare.

Jag behöver helt enkelt ett uppdrag. Frågor. Gärna något jag kan göra en video av som svar. För att jag vill ge min gamla radiolärare på journalistlinjen en smygsmäll för att hon sa att jag inte ens hade radioröst och att det inte var någon karriär för mig. Det är mycket möjligt att hon hade rätt, men jag är fortfarande lite sur över att jag ägnade 20 år åt att ha lite komplex för knarrig och monoton röst. Visserligen inte så mycket komplex att jag blev tyst.

Mina nya glasögon och jag vill göra skitproffsig webb-tv som svar. Eller bara något annorlunda.

Även om jag är nöjd innebär inte det att jag inte vill göra något nytt.

Så. Bollen ligger i er ringhörna (jag är BÄST på sportanalogier). Målet är öppet och målvakten har dragit hem för att kolla repriser av Hem till Gården.

Det är er tur nu. (Vinden har vänt … guldstjärna till den som hör vilken låt jag tänker på)

0 thoughts on “Okay, hjälp mig nu då?

 • Ja, men då vill jag ha ett hemma-hos-reportage! Superkul att få se hur du har det! Och nej, vi ska inte bry oss om ev dammråttor eller så utan bara kolla in hur det lilla torpet ser ut!

  • Ingen dum idé alls. Däremot går det inte att undvika dammråttorna, de blir så stora den här årstiden att det ser ut som om vi har kennel och inte bara två hundar. Dessutom består de inte av så mycket damm, mest pinnhögar, grus och gräs.

   • Ni är DUMMA. En enda idé och ni får ngn slags sammansvärjning? Fniss. JA JA! Majoriteten bestämmer, men ni kan väl komma på något annat. Jag går fan hellre ut till ladan på rundtur än inne på torpet för att jag är trött på hur det ser ut (vilket är just anledningen till att ni skall se det såklart). Jag skall sluta gnälla nu. Snart i alla fall.

 • Tänker lite samma som I mitt huvud men med knorren att du frågar om tips där du vill renovera. Ett rum i taget men ändå med lite helhet. Avsnitt 1: känslan jag vill uppnå i huset. Avsnitt 2: hallen. Avsnitt 3: vardagsrum. Osv. Sedan kör vi bloggträff och leker Arga snickaren/Ernst Kirschtsteiger/Äntligen hemma

  • Ett rum i taget alltså? Du har ju varit här, rummen är ju yttepyttesmå, funkar det verkligen eller är det kanske bättre att ta bottenvåning och övervåning. Jag vill ju riva en vägg, det vill inte motvalls kärring jag delar hus med. Istället lägger han all ledig tid åt att renovera den jävla ladan.
   Och, då MÅSTE ni komma hit och hjälpa mig sedan. Deal?

 • Jamen jag behöver ju renoveringstips (och bra&pålitliga hantverkare om man nu ska önska sig något riktigt stort), badrum, tvättstuga och kök främst, men hela huset behöver verkligen fixas. 🙂

  Sedan kan du berätta om vilka djur du ska ha, blir det alpacka eller …? Och vad tycker katten om det? (Har ni satt igen ingången till “grottan” under huset förresten?) Är det det maken fixar med i ladan, förbereder för djuren?

  Och var lägger du de nya glasögonen när du sover, så att inte Liten kommer åt dem? Kassaskåp?

  • Förtydligande: Jag vill haka på och ta till mig de tips som du förhoppningsvis får om renovering och dekorering.
   Dessutom undrar jag hur gammalt torpet är, är det mycket kvar i inredningen eller har det renoverats under åren? (ni kanske kan göra en “utgrävning” i tapetlagren)

   • Du får gärna sno alla tips som finns, men kan ni inte hitta på NÅGOT annat än jäkla torpet. Det är ju det jag säger, jag har aldrig några val 😉 Jag vill ha MER val. Torpet byggdes 1929. Eller 1939. Det sistnämnda var det nog, det stämmer mer med köket.

  • Ahhh…när det gäller djuren har jag en ny plan, den kan jag berätta om. Och du, man kunde ta hundförsäkring på glasögonen. Jag har det nu hahaha.

  • Oj. Lilla Eleonor. Hon åker omkring ibland och så väntar hon jättemycket på att båten skall funka så vi kan dra på sjön och flyga. Flyga är fortfarande kul men det finns en gräns för hur många gånger man kan filma åker och skog? 🙂

  • Det går sådär. Jag har bestämt hur jag vill ha det och under tiden bygger maken osanktionerat garage. Nu har jag infört regler, för honom. Vi kan prata djurplaner imorgon?

 • Jag tror det är Petters låt,vinden har vänt(det är min tur nu)eller?Q;vad gör du om 10 år?blir det den där katamaranen i Florida eller hur tänker du?

 • Jag älskar din katt f ö, den där blandningen av omotiverad ängslan och totalt övermod är så betagande. Och vi ska hälsa på familjens valp i eftermiddag, hon växer så det knakar, helt underbar. Åtta kilo senast ska bli kanske 24.
  Så jag har inga tips att komma med, du skulle ju kunna fråga Ernst direkt? Säger jag, som orkar två minuter i taget när han visar sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.