Ni frågade ju om hundfontänen för ett tag sen

Och jag har faktiskt glömt tala om hur BRA det går. För det är ju roligare att berätta om saker som fungerar egentligen. Kanske kan man anta att jyckarna hade varit bättre på att lufta sittsäcken med tanke på hur skillade de är på fontänen.

Först vill jag bara visa den grymma manualen till liggrejen.

FullSizeRender-1

Den tittade jag på idag. Tydligen finns ett fel och ett rätt sätt att göra det på. Man skall springa rakt och inte i en 90-gradig sväng uppåt. Det kanske var det jag gjorde igår och även lite i smyg imorse, även om jag inte ens visste att jag kunde springa och vifta 90-gradigt samtidigt.

Jag tänker inte prova mer idag för jag förbereder mig mentalt för annan kroppssyssla. Hundtrimmet öppnar för säsongen i eftermiddag och ni kan säga hejsvejs till nallebjörnslooken på Liten först. Även om han är sötare än sötast som nalle är han så fantastiskt mysig att skeda med när han är rakad. Det är som att kela med en sammetshund och han kan komma tillbaka till sängen igen istället för att gå omkring och leta efter det kallaste stället att ligga på. Vilket gör nätterna till ett evigt vandrande.

En av grejorna som är sjukt fascinerande är ju att vi har en saccosäck i fuskskinn i sovrummet. Den är jätteful, men hundarna älskar den så orimligt att jag inte har hjärta att slänga den. Det roligaste som finns är att tjyva saker och sedan kasta sig i säcken med sitt byte. Ganska praktiskt för husse och matte med eftersom det hörs direkt när de slänger sig i den och plastkulorna i den låter som plastkulor låter när man kastar sig i dem?

Tydligen är den även sval. Den enda som har sovit inatt är husse. Hundarna har värmevandrat och jag har rullat omkring så mycket att underlakanet låg som en tvinnad repstump i sängen i morse. Var femte minut har någon av hundarna kastat sig i saccosäcken och rullat omkring lite okontrollerat innan de har hittat bra och ny sovplats. Intressant att veta. En kort stund övervägde jag att prova, men jag skjuter det på framtiden.

Fontänen då?

Bästa grejen för varma hundar som springer ute mer än vad de springer inne.

Den funkar även som dusch och det är tur att vi inte har vattenransonering.

Liten ÄGER den. Enfotsfattning, sittdusch och slutligen tvåfotsfattning. Men om man dricker så mycket att man kissar och dricker samtidigt för att det är så roligt, då är det dags att öppna hundtrimmet.

Som synes dricker Stor värdigt precis bara det han behöver dricka i värmen. Den lille dricker i och för sig för att det är så jääääääkla roligt och konstigt nog är det lika roligt att sittduscha. Behöver jag ens påpeka att jag har klippt bort flera minuter från filmen när han bara sitter där som en fåntratt och att han hatar att duscha när matte och husse tycker att han skall göra det.

Men ja. De har järnkoll på sin fontän och de älskar den när det är så här varmt. Den är riktigt jäkla skitbra.

Jag återkommer.

Förmodligen helt ledbruten.

Vinka adjö till rar nallebjörnslook.

0 thoughts on “Ni frågade ju om hundfontänen för ett tag sen

 • Men altså huuuur söt Jag ser så fram emot att få träffa dem.
  Tillbaka till liggpåsen, får du upp den Eehh jag menar fylls den med luft? Fungerar den? Jag har faktisk avbeställt min, kände väl att den inte var så självklart efter din instruktionsvideo.
  Chingeling!

 • Jag var tvungen att titta en extra gång på de små lurvetussarna, det kommer väl fram två nya hundar när du är färdig med trimmern.
  Kan tänka mig att det blir väldigt skönt att byta till sommarklädsel för de två.

 • det e första ggr jag gav mig på o klippa morsans hund för någon vecka sen..
  fy fasen vad hon såg ut efteråt..
  hahaha.. stackars sate..
  men efter ett par dar, så trimmade jag henne igen..
  o då såg det aning bättre ut o skönt för henne när det e så varmt ute…
  fick låna hundtrimmern av en bekant…
  Kia gillade inte riktigt o stå still när jag skulle klippa henne.. men hon stod ut en stund iallfall..
  lycka till med klippningen du!! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.