Det händer alltså att de både lyssnar OCH är gulliga?

Jag följer FatBoy på Instagram. Ni vet de där som gör fantastiska sittsäckar och underbara hängmattor, även om somliga lyssnare kan ha vissa problem med just hängmattan trots att det borde vara fysiskt omöjligt. Sedan gör de visserligen de där nedrans uppblåsbara liggrejorna med, Lamzac, som det tog ett tag innan man förstod att det åtminstone krävdes styv kuling eller en lövblås för att kunna använda den som den var tänkt att användas. Att premiärblåsa upp den när det var den mest vindstilla dagen på hela året var väl inte särskilt värdigt. Det såg inte heller ut som det gjorde i alla reklamfilmer och jag är skitglad att jag inte hade på mig bikini, det var alldeles tillräckligt jävligt ändå.

Häromveckan slösurfade jag lite på deras hemsida efter att ha sett en lampa på instagram. Jag hade ingen aning om att de gjorde lampor och lamporna var on fleek som kidsen skulle sagt. Jag blev alldeles kär i den raraste lilla lampan som fanns i en hel hoper färger och dessutom helt sladdlös. Som en mormorslampa fast jättemodern. Inredningsmaken blev varse om min kärlek till lampan, han fick kika på hemsidan och dessutom talade jag om att den fanns i åtta olika färger. Inget mer med det och inga baktankar alls. Han lyssnar ju aldrig på något annat så varför skulle han ha råkat lyssna och ta till sig just det här?

Förra veckan sa jag att jag faktiskt skulle beställa lampan varpå maken skrynklade ihop hela ansiktet som ett russin. Sedan klämde han ur sig att han faktiskt redan hade beställt, i min bästa färg, men den hade bara inte kommit än.

Vem kunde ana liksom? Han som haft fetvadd i öronen sedan finska vinterkriget.

Men det var ju för all del väldigt rart av honom och jag älskar den väldigt mycket efter att ha sett den för första gången idag. Trots att jag tror att den a) är ett värmeljus varenda gång jag tittar upp, eller b) är skitvarm för att den är transparent fast blå. Den är ingetdera såklart.

fullsizerender-10

Som en ficklampa fast i bordsformat. Jag bara väntar på att maken skall lägga en virkad duk på den.

Men jag är oerhört tacksam och glad över att jag faktiskt fick den i present trots brist på bemärkelsedag. Sådana presenter är extra kul.

Nu vill jag ha den i fler färger. I alla fall gul och lila. Och så vill jag ha den coolaste av alla lampor de har på hemsidan.

screen-shot-2016-10-21-at-01-26-49

Det är utomhusbelysning och vi bor i mörker sisådär nio månader av tolv och jag kan inte tänka mig en coolare lampa att ha på gårdsplanen. Kanske med något virkat på? Det kommer ju inte räcka med en duk, men kanske ett överkast?

Den kommer jag däremot inte att få i spontanpresent för den var snordyr. Till och med så dyr att jag tror att jag är för snål för att köpa den själv med. Men det hindrar ju inte att jag hemskt gärna vill ha den?

Imorgon skall ni få se film på det lilla söta sjumånadersmonstret och när Liten gick och gömde sig för henne i källaren.

OCH! På söndag kommer det hända grejor här. Som ni antagligen inte vill missa. Nu talar jag om det i ganska god tid ändå. Ni som är i min ålder kommer bli alldeles knollriga och ni som inte är det kommer att bli det ni med. Söndag alltså. DET kommer verkligen vara on fleek.

Under tiden kanske maken kan använda det nya, fina och skitstora garaget till något vettigare än att gjuta betonglejon och beundra bilarna underifrån. Jag tänker att han kanske kan bygga en svincool lampa.

Eller så köper jag den ändå. Fast utan virkat överkast.

Under förutsättning att maken lovar att aldrig någonsin backa på den.

// Fortfarande inte särskit imponerad

 

0 thoughts on “Det händer alltså att de både lyssnar OCH är gulliga?

 • Fatboys har vi ju en hel del av på jobbet både sådana för kidsen och de äldre på två ben fast då är det väl mer oldboys? Lampan var skitcool, var är sladden? Eller den drivs av solceller eller batteri? Solcellslampor har jag en del av på jobbet rätt coola dom också
  Tjejer är jobbigt så jag förstår Liten. 🙂

 • Så himla snygg lampa, kan du länka till hemsidan? Klart du ska ha en utelampa! När sen lyser B O R D E ju maken klara av att inte köra på den. Det är väl dagtid den skulle leva farligt…

  Hur har det gått med novellerna som dina läsare skickat? Får vi läsa dem?

 • Ja,dom där små BH’erna är verkligen skitläskiga (tycker mina hundar)Tillbringade förra veckan tillsammans med kompisar som har 9..NIO! BH,varav 2 var valpar…Kaos deluxe,och mina sprang för livet när dom små trollen kom i”flock”.Hoppas du fick bra hjälp hos doktorn!För det här vädret kan fan sänka vem som helst!Anyway utebelysningen var riktigt cool,har bara settden på lite sydligare breddgrader,men sätter säkert lite glitter,glamour&flärd till torpet i skogen.Kram

 • Den där stora lampan vill jag ha! Men är den dyr så får jag nog fixa allt annat på huset först (och flytta dit), så får jag se om det finns några pengar kvar sedan. 🙂

 • Jäkligt cool lampa. Gillar den stooora men har absolut ingen plats för en lampa i den storleken.
  Funkade det med mina positiva tankar när du var hos läkaren?
  Kramar

  • Jamen visst! Och jag gillar att de nästan inte kan gå sönder, inte har sladd och man kan ha dem ute. Ifall någon får kattfnatt. Visade lamporna för Jessica igår och båda konstaterade att FatBoy måste vara sjukt dåliga på reklam. Jag kollar deras hemsida två gånger om året för att det är kul att hitta något nytt, den här gången allt i lampsektionen. Men det är väl ingen vidare marknadsföring? Snygga är de iaf. Jag vill ha fler färger och jag vill ha den stora ute. Men så jävla dyrt för någon som inredningshandlar på Jysk. Däremot VET jag ju att armatur är dyrt. Svindyrt. (Jag debatterar med mig själv nu, förlåt) 🙂

   • Kollade på deras hemsida och det där var inte dyrt för en så stor lampa.
    Senaste lampan vi köpte var en taklampa till vårt sovrum på landet. Den gick på 3/4 av det priset. Fast den ska ju sitta där i en himlans massa år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.