Skit #2

Sommaren 2009.

Vilket var en skitsommar eftersom vi hade en skitsemester och då menar jag inte skit på grund av skit utan skit på grund av väder.

Det regnade på tvären och blåste O A V B R U T E T. Kändes det som i alla fall. Det var inte en av våra bättre semestrar faktiskt, snarare en av de sämre. Men det var ju på den tiden Kejsar Augustus … (jag vet, jag måste sluta att härleda allt gammalt till honom) inte hade uppfunnit streamingtjänster såsom mina bästa vänner Netflix och Viaplay. På den tiden planerade vi alltid inför eventuellt (och då menar jag verkligen eventuellt) dåligt väder genom att ladda ner alla säsonger av tidigare osedd serie, för att inte dö av tristess och för att undvika att döda varandra när man skall samsas på sisådär fem kvadrat och inte storma ut och iväg i ren vrede.

Vi kan alltså dela in våra semestrar i tv-serier. En semester ägnades åt de två första säsongerna av 24. En annan åt alla avsnitten av Alias (fö en sjukt bra serie som jag saknar). Och så vidare. Just den här semestern var en 24-semester och vi hade med oss 48 avsnitt, det är vad man snittar om det är riktigt jäkla skitdåligt väder. Det var det.

Först kan vi ju roa oss med att se om någon vet var vi vi är på det här fotot, här behöver man inte ens vara västkustbo för att ha koll tänker jag. Här räcker det faktiskt att man har ett visst TV-intresse. Men är man en västkustsk båtmänniska som inte ägnar alltför mycket tid åt att försöka lura sin extremt klipska fru så borde man definitivt veta var vi är. Nudge, nudge, wink, wink.

Vill man hemskt gärna gissa så kan man få en extra ledtråd i slutet av inlägget i form av ett foto till. Som är en väldigt lätt ledtråd om man bara har kollat på TV och aldrig någonsin satt sin fot på västkusten.

Screen Shot 2014-11-22 at 15.43.33

Här var det dagen efter Det Stora Ovädret. För herregud som det regnade.

Dagen som det regnade blev jag lite gramse av numera bortglömd anledning och skulle gå iväg till affären. Just när jag promenerade iväg regnade det inte så det enda regnskyddet jag hade på mig var seglarjacka. Till det hade jag shorts och seglarskor. Och så kom regnet från ingenstans i hinkar från himlen. Efter fem sekunder hade jag en liten swimmingpool i vardera sko och var både genomsur och skitsur, men till affären skulle jag. Gissar att det var snus som skulle inhandlas eftersom jag inte gav upp och gick tillbaka.

På vägen tillbaka från affären kom jag på det inte helt genomtänkta tilltaget att försöka hitta en genväg utmed vattnet och bryggorna istället för att gå på “stora vägen”. Ni som har varit här förstår precis vad jag menar med att det inte var genomtänkt. För er som inte har varit här kan jag förklara det med att vi ligger med båten i ett sund (jag står på bron över sundet och tar det här kortet) och att vi ligger med båten till vänster i bild. Bryggorna på den sidan är just bryggor. I plural. Inte EN brygga som följer sjöbodarna som det ser ut i Smögen exempelvis, utan en satans massa småbryggor som inte sitter ihop med varandra. Så fort jag hade hittat en fin genväg ner till en sjöbod stoppades jag efter några meter av att just den bryggsnutten var slut och att jag hade valet att gå uppåt mot vägen igen eller hoppa ner i vattnet och simma till nästa bryggdel. Vilket nästan inte hade spelat någon roll med tanke på hur blöt och kall jag redan var, men där drog jag gränsen tydligen.

Hade jag följt vägen hade det tagit en kvart att gå tillbaka till båten. Nu ENVISADES jag och då tog det lite drygt en timma.

Väl tillbaka i värmen på båten fanns inte mycket annat att göra än att titta på ytterligare ett avsnitt av 24. Efter att jag hade klätt av mig de pisseblöta kläderna, käkat lite och förberett sängen med dator och make. Det är faktiskt ganska mysigt att ligga och kolla serier när regnat smattrar på utsidan (om man inte gör just det varje dag).

Dessutom är det lite trångt när man ligger bredvid varandra och tittar på samma dator. Vilket också kan vara mysigt. OM man inte lever med någon som fiser ofta och mycket, för att fisa med doft (stank) när det är just trångt är faktiskt rätt så otrevligt. Struntsamma, just det har jag dessvärre vant mig vid med åren och vi har åtminstone varsitt täcke. Så länge han håller sitt täcke kåldolmestängt så sipprar inte all odör ut.

Någonstans i mitten av ett avsnitt kommer en vanlig fjärt, inga konstigheter och det var antagligen inte den första i raden sen vi började kolla.

Det konstiga var att det luktade satana perkele och att maken kastade sig upp ur sängen. Den här gången hade han dessutom vett på att se lite skamsen ut. Och så kom meningen man som vanligt aldrig tror att man skall få höra:

“Du, alltså … jag tror det kom en tesked blött nu …”

Jag minns helt ärligt inte hur jag tog mig upp ur sängen, men fort gick det för efter cirka en nanosekund stod jag på golvet för att inspektera eventuella “skador”. Den där mysfaktorn var som bortblåst, för att stå på ett minimalt utrymme och leta efter eventuell skit att sanera är så fruktansvärt omysigt att det inte ens finns ord att beskriva det. Hundskit och kattskit kan jag ta alla dagar i veckan, men inte människoskit från fullt friska och fysiskt fungerande män. Psykiskt däremot …

Jodå. Nog hade det kommit en tesked blött. På hans täcke (tack och lov) men även på vårt underlakan. Och då har han mage att börja skratta, när jag står där och är så obeskrivligt arg och bara vrålar de fulaste ord jag kan komma på och jag kan jättemånga fula ord.

För då har han sett det jag inte har sett än. Att han faktiskt har åstadkommit en hjärtformad skitfläck på det beige underlakanet.

Jag tog faktiskt kort på underlakanet, för att skicka till alla hans arbetskamrater (ja, jag var jättearg och tyckte han kunde få skämmas lite extra), men jag besparar er just det fotot och visar istället ett orimligt likt foto där någon spillt te istället för skit. Det såg helt enkelt ut så här.

heart

Han hävdar fortfarande att det var den ultimata kärleksförklaringen, att kunna skita hjärtformat.

Jag hävdar att han är helt dum i huvudet och att han bör se över sin anuskontroll alternativt SLUTA fisa.

Han har gjort ingetdera och han tycker fortfarande att det är oerhört underhållande att det var hjärtformat.

Det var bara att ta täcke och underlakan och slänga ner i en sopsäck för tvättning. Nej, täcken och lakan slänger jag inte, kalsonger däremot. Sen vädra så mycket hällregnet tillät och så var det dags för den årliga bajsduschen med klädbyte.

På en båt åker man inte runt med flera uppsättningar täcke och lakan av den enkla anledningen att det inte finns så gott om plats, så man har liksom inget “reservtäcke för vuxna män som skiter på sig” med sig.

Vår (hans) smala lycka var att vi hade haft en kompis på besök någon helg tidigare som hade glömt kvar sina sängkläder. Mitt grundhumör var ju inte precis på topp efter att ha promenerat i hällregn i ett par timmar tidigare på eftermiddagen och att kunna skita ett hjärta är inte en humörhöjare i min värld i alla fall.

Men vi fick löst ett nödunderlakan och ett täcke till honom.

Och jodå, han tvättade dagen efter.

Båtsemestern året efter gick jag bara och väntade på att det skulle hända igen och jag hade haft funderingar på att packa med “kisslakan” för att skydda dynorna, men sedan dess har det inte hänt. Peppar, peppar på korset i taket och ett saltkar över axeln och allt det där.

Nu kommer ledtråd nummer två till var vi befinner oss för den som känner sig hugad att gissa var exakt maken tycker att det är en bra idé att fjärta med innehåll.

Screen Shot 2014-11-22 at 15.44.40

Vet ni var vi är NU då?

Och förresten, idag skall jag faktiskt kolla på “Så mycket bättre”. Med öronproppar när Carola är i fokus, men jag vill verkligen höra de andras tolkningar av hennes låtar, för hur mycket aversion jag än hyser mot henne så kan man ju de flesta av hennes kända alster och det kan ju vara kul. De andra är ju riktigt bra och det kan vara kul att höra hennes låtar sjungna utan den där “Carola-tonen” (tack för det perfekta ordet Humlan).

Skall ni?

0 thoughts on “Skit #2

 • Idag tänker jag inte ens nämna för maken att jag tror (=vet) att det är Grundsund. :-). 2009 minns jag annars som sommaren då jag var blöt om fötterna jämt. Har en förkärlek för att gå barfota på sommaren så du kan tänka dig…. Nu Så mycket bättre här också.

 • Ja, blir så mycket bättre här med

  Nu är hon ju ingen favvo direkt, fast måste ändå medge att hon faktiskt har en bra sångröst

  Främling fick en av mina kusiner alltid sjunga för hela släkten, dessutom fick hon sjunga den när vi var på läger i Finland i 2 veckor 🙂

 • Härliga Grundsund, lugnt o skönt. Fast det kan bli lite fööör lugnt, t ex en tisdag i september … om man ligger nästan ensam båt där. 🙂 Tycker tanten från Stenungsund, som läser varje dag men skriver sällan …

  • Det jobbiga är (verkligen ilandsproblem) att det är förhållandevis “långt” till affären från gästplatserna. Ännu längre när det regnar. Men det är vackert. Och det var väl på tiden att du skrev något 🙂 Vad är ni för båtare? Segel eller motor?

 • Vilka “skit”historier du har 😉 undra om det bara är män som fiser, “blöta” fisar? Har aldrig hört att en tjej/kvinna har gjort det. Eller är det så att de skulle aldrig tala om det?

  • Jag erkänner att jag har gjort det, men bara när jag varit magsjuk. Och det är ju liksom varken kul då eller i efterhand. Jag vet inte, men för egen del så skulle jag liksom inte ta i från tårna för att få ut en fjärt om jag är det minsta rörig i magen. Dumt att riskera liksom. Och en fis skall väl bara komma, inte tryckas ut (som somliga här gör och därmed får skylla sig själv)?

   Det här kan man ta upp på Fi:s agenda. HAHA åt mig själv.

   • Fast när man är magsjuk är ju en sak, då kan man ju inte hjälpa att det kommer ut från båda ändar.
    Innan man lägget av en fis känner man väl om det inte “bara” är luft, men som du skriver, tar man i så kanske man inte kan känna vad som bara är luft eller inte 😉

    Haha FI:s agenda var väldigt roligt haha åt dig.

 • En Annan Susanne says:

  En man som bajsar på sig…
  Hundar som kräks…..
  Och om jag inte minns fel så kissade du ner dig i somras och postade på bloggen…..
  Ptja. Då borde det ha täckt upp alla möjliga utmynningar från kroppar.
  Hahaha…..

  • Det borde rimligtvis finnas fel kroppsmynningar. Annars får du nog läsa lite anatomi idag 😉

   Du minns rätt, samma dag som jag träffade raketforskarna på tåget. Det var en väldigt udda dag.

 • Hahaha 🙂 Jag brukar alltid klaga på min gubbe att han fiser hela tiden. Tycker det är jäkligt otrevligt om man sitter i soffan o kollar på film & äter nåt gott. Då lägger han av en brakare…. Jag har sagt till honom att en dag kommer han att skita på sig. Ska visa honom det här inlägget nu!!!

  Hade för övrigt aldrig kunnat gissa Grundsund… Vilken tv-serie har det varit med i? Hälsningar landkrabban från andra sidan landet 😉

  • Visa honom båda inläggen. Samma “utkomst” olika ställen. För ja, det är sjukt otrevligt. Och medan jag skrev det satt ngn och fes i min närhet…herregud!

   Grundsund är ju Viveca Lärns Saltön. Den gick väl åtminstone tre säsonger på TV. Jag slarvkollade lite på den eftersom jag hade läst böckerna och hon som spelade huvudrollen stämde inte ALLS överens med hur hon såg ut i huvudet på mig. Då körde det ihop sig lite.

    • Men…alltså? Om du kollade på det så kan jag köpa att du kanske inte ser det direkt på sundet. Men att missa det på bilden på Lilla Hunden? Då är det banne mig tveksamt om du verkligen tittade? Med ögonen öppna alltså?

     Blomgrens Tobakshandel då?

     g

     • Haha, Blomgrens Tobakshandel känner jag igen. Kanske inte var vaken hela tiden 😉
      Tyvärr fick det motsatt effekt när jag visade gubben “skitinläggen”…. Han tyckte det va hysteriskt kul i stället, och sa att där ser du…det är inte bara jag som fiser.
      Va säger man…

 • Hahahahaa, du får skaffa landstingets gula pisslakan åt maken! För jag antar att det ine går att göra någonting åt hans fisande?! Uppväxt med 3 bröder och har fått min beskärda del av fisar.

 • …ligger hemma sjuk och bläddrade runt på tv. Fastnar på Malou där det pratas bajs. En av sakerna som pratades om var det nyttiga i “fislukten”. Dvs att det finns saker i den som är bra för hjärtat och annat.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.