Hur är det möjligt?

Min dator var borta i två veckor och jag vet inte hur många gånger jag ringde verkstaden för att VERKLIGEN försäkra mig om att felet som gör att datorn hänger sig hela tiden åtgärdades. Jag var ju stensäker på att det var ett hårdvarufel, närmare bestämt ett minnesfel.

Men vi var eniga, jag och verkstaden, de skulle verkligen göra allt. För de höll med om hårdvarufel.

Och man kan ju inte anklaga dem för att inte ha gjort mycket i alla fall, för skärmen byttes (tack försäkringen) och sen byttes moderkortet (tack garantin) och så testkörde de med godkänt resultat. Med tanke på att delarna de bytte kostade mer än en ny dator så borde den ju vara fantastiskt bra nu.

Att jag sen fascineras av att det är vattentäta skott mellan försäkringsbolag och garanti är ju en annan femma. De valde ju inte precis billigaste alternativet.

Jag fick tillbaka den i fredags, gjorde inte så mycket mer än att uppdatera till Yosemite och sen struntade jag i den. Orkade inte återställa den eftersom det är det tråkigaste jag vet.

Igår eftermiddag tog jag fram den, då den är min soffdator. För att skriva skitinlägget.

Jag hann skriva en tredjedel, sen hängde den sig och jag höll på att få andnöd när jag såg den snurrande badbollen där markören nyss varit.

IMG_5522.JPG

Startade om och hoppades på engångsföreteelse.

Det var det inte.

Och eftersom jag skriver direkt i WordPress så tappade jag ju enormt mycket text varenda gång den hängde sig. Plus att den har fått en ny biverkning av att vara på verkstad, den inte bara hänger sig, den stänger även av sig själv numera. Mitt i textskrivandet blev den alldeles svart och död fyra gånger. Plus de där åtta gångerna den hängde sig precis som innan och krävde omstart.

IMG_5520.JPG

Det tog sisådär fyra timmar och två hjärnbrinningar att skriva skitinlägget.

Något som i normala fall hade tagit max en halvtimma. För att jag fick skriva om det mesta tolv gånger och dessutom vänta mellan lika många omstarter.

Gissa vem som skall åka till Elgiganten idag?

Gissa vem som är skitarg?

Gissa vem som tänker ta med datorn ut till parkeringen och backa över den minst fem gånger om jag inte får en ny dator och om de envisas med att skicka iväg den igen? Och be maken “fisa” på den.

Jag har faktiskt trygghetsförsäkring på den, vilket innebär att jag får en ny om jag tappar den.

Det borde vara likställt med att köra över den med bilen. Annars åker jag tillbaka till stan och tappar den i vattnet vid kajen. Med båda händerna och lite våldsamhet för klimax.

Om inte annat så gör jag ju dem en ekonomisk tjänst med tanke på att de envisas med att byta skitdyra delar istället för att plocka fram en ny ur datorhyllan.

Jag tänker i alla fall inte vara av med den i flera veckor en gång till och få tillbaka den sämre.

// Beslutsam och Svinirriterad

0 thoughts on “Hur är det möjligt?

 • Med tanke på att mycket är utbytt borde den funkat klockrent, tycker absolut du ska köra alternativet med att backa över den, som avslutning kan aken lägga en hjärtfis på den 😉

  • Jag vet inte, men jag är svinförbannad. Det där med att laga kan de ju bara glömma nu. Eftersom den är ÄNNU trasigare nu än den var innan. Eller rättare sagt, det har tillkommit ett fel.

 • Glöm inte att andas bara! För trots allt är det bara en dator. (Säger hon som får vulkanutbrotten på island att verka som en attraktion när datorn inte vill som jag….)

  • Han var så trevlig att jag kom av mig. Totalt. Tydligen samma snubbe som haft hand om fastighetens torktumlare som gick sönder efter en vecka och det var snart ett år sen. Den ena reparatören efter den andra har fuckat upp, men den glada killen på Elgiganten har räddat även makens humör. Och räddat Elgiganten från bådas humör.

   Herregud, honom skall de vara rädda om. Jag höjde inte ens rösten. Alls.

 • Förstår att du är svinförbannad! Det hade jag också varit.
  Jag köpte en mobil på Siba. Efter en dag så dog den.
  Lämnade in den. De skulle skicka till verkstad.
  Det tog 3 veckor. Satte igång den. Då gick det inte att surfa på den.
  In till Siba igen. De suckade lite lätt och sa att så här ska du minsann göra.
  Sa till dem att jag har kollat igenom allt som behövs. Fick ett lite “lilla gumman leende” av killen i butiken. Men ha! Han gick bet han med. Iväg med den till verkstan igen. Tog 3 veckor till. Fick tillbaka den o satte på den. Funka fortfarande inte som den skulle. De ville skicka skiten till verkstan igen.
  Men då fräste jag fan ifrån och sa att vill du ha en nöjd kund som kommer tillbaka igen så……. Jag fick en ny tfn efter många om och men. Baaaaaaaah!

  • Efter EN dag? Då finns det inte ens chans att de ens skall få lov att skicka till verkstad. Det låter ju helt orimligt.

   Och det där “lilla gumman” brukar jag tillåta dem att göra bort sig med. Eftersom de utgår ifrån att en medelålders kvinna är tekniskt handikappad. När de har lett klart brukar jag tala över huvudet på dem och säga saker de inte förstår, så står jag bara och ler.

  • I det här fallet är jag rätt säker på att de hade satt på den, men gjort fel test (vilket jag försökte säga, men vad vet en medelålders kärring om datorer?). Däremot tjänade de rätt bra med pengar på den. Timpeng plus att de bytte ut de två dyraste delarna. Jag förbereder mig för morgondagens skvallring för försäkringsbolaget för nu är jag ARG. Och den skall tillbaka, alt skall en ny dator landa här innan nästa vecka är slut. Den här gången har jag ju gjort halva jobbet för dem genom att spara felrapporterna åt dem. MORR.

 • Nu gör du mig orolig. Jag har ju precis beställt en MacBook Pro och jag inbillade mig att det skulle vara en skitbra dator. Snälla, söta, rara, säg att Macarna brukar vara skitbra och att du bara haft världens otur med din.

  • Jag har nog gått igenom totalt…kanske 15 stycken de senaste åtta åren och de är helt fantastiska. Så länge man inte häller saker i dem. Men enkla att jobba med och blir aldrig sega och tröga. Det här var ett tvättäkta måndagsexemplar. Eftersom den har varit dum i huvudet sedan dag ett. Oroa dig inte 🙂

 • Det är i det där läget man är svårt sugen på att “tappa” den när man tar emot den över disk, mitt framför snoken på dem. Sikta med hörnet mot stengolvet så knäcker du den på diagonalen…

  (Påminner mig om när jag skulle boka en vc-tid irl, men det tror jag får bli ett eget inlägg på min egen blogg, om jag inte redan skvallrat om den incidenten?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.