Skit #1

Vi börjar med första skiten. Och därmed båtsemestern 2008, när maken tog sin skitoskuld.

För det första vill jag bara säga att det var en HELT fantastisk båtsemester, vi hade inte en enda dag med dåligt väder. Ingen blåst, inget regn och tropisk hetta långt in på nätterna. Tre veckor på båten som kändes som tre veckor i Thailand, fast bättre. En sådan där semester man kommer sitta och gagga om på ålderdomshemmet om, förhoppningsvis, sisådär 40 år (dvs ungefär år 2054 – HERREGUD så hemskt DET låter då?).

“Minns ni sommaren 2008? Nästan lika fint väder som 2014 faktiskt”

Och så kommer någon besserwissertant lägga sig i och säga att det inte alls var varken 2008 eller 2014 och då skall jag knäppa henne på näsan och säga:

“Hörrdududu, jag hade minsann en blogg. Jag VET att jag har rätt. Vänta lite skall jag bara be mitt röststyrda armbandsur (japp, jag kommer fortfarande ha armbandsur i alla fall) att leta upp inlägget om de fantastiska somrarna så kan vi se det på 500 tums hologramskärmen direkt här på väggen … “

Besserwissertanten kommer fnysa och jag kommer vara svinnöjd över att ha rätt.

I alla fall. Maken fiser ju i tid och otid och det kommer han aldrig att sluta med. Eftersom han varken lärde sig av misstag ett eller misstag två. För han påstår att man faktiskt får hemskt ont i magen av att inte fisa (låter lite som alla de killar som påstår att de får ont i pungen/blue balls av att inte få sexa). Skulle gärna se de myterna ihjälslagna av Mythbusters faktiskt.

Just den här semestern och just den här dagen befann vi oss i Grebbestad. Jag låg på båten och läste bok i godan ro.

Screen Shot 2014-11-20 at 19.02.16
Titta, inte nog med att det var så längesedan att vi hade vår gamla båt, jag läser dessutom pappersbok och inte Kindle – så omodernt!

Medan maken hade något viktigt verktygsärende till järnaffären. Inga konstigheter.

Den enda konstigheten var att han kom tillbaka till båten efter förvånansvärt kort tid. Man plus verktygsaffär (med båtdelar) brukar vara likamed skitlång frånvaro. Dessutom gick han lite konstigt och med tanke på att han hade shorts på sig syntes det verkligen att han gick med korsade knän. Men han gick och flinade samtidigt, vilket inte riktigt stämde med resten av utseendet. Det gigantiska flinet som gick från öra till öra.

Han kom ombord på båten och viskar tyst (eftersom båtarna ligger lika tätt som människor i kö för att komma in på Ullared):

“Alltså jag fes inne i affären och jag tror det gick åt skogen. Jag vet inte men det kändes som att det kom mer än bara luft”

Men han slutade inte flina, han såg i det närmaste nöjd ut över att hans kropp eventuellt hade producerat en fis med innehåll? Som om det skulle vara något att vara stolt över?

In på toa med honom. Och så hörde jag att duschen gick igång. Då behövde man inte vara raketforskare för att förstå att han faktiskt hade skitit på sig inne i affären.

Han hojtade från dass att han ville ha en plastpåse och det fick han. Medan jag mest funderade över om jag var gift med ett blöjbarn. Till slut kom han ut från toan, iklädd rena kläder från topp till tå och med en väldigt väl ihopknuten plastpåse i handen. Innehållande nerskitna kallingar och jag tog, med lätt äcklad min, påsen ur handen på honom för att gå till sopstationen för att bli av med de kontaminerade underkläderna så fort som möjligt.

Men nähänäe, då blev det liv i luckan. Han hade ju faktiskt knutit påsen så himla noggrant för att spara och tvätta, eftersom det var hans FAVORITKALSONGER. Fanns inte en janne att jag fick lov att gå och slänga dem, påsen skulle läggas undan och så skulle vi tvätta kallingarna vid hemkomst.

Ja, jag undrade på allvar om det var fel i huvudet på honom på riktigt. Det var ett par rosa Björn Borg-kallingar, inte direkt guldlaminerade limited edition-kalsonger, men han gav sig inte. De Skulle Bara Inte Slängas.

Nu vill jag bara säga att det här hände dag två på semestern. Efter det åkte vi västkusten runt, över till Danmark, till Läsö och sedan norrut igen, under tre veckor tillsammans med ett par bajskalsonger i en påse någonstans på båten.

Så här i efterhand kan jag inte förstå hur jag gick med på det.

Och alla foton från den semestern påminner mig om att kalsongerna finns med oss.

Titta på det här fantastiska fotot. Taget mitt i natten när vi låg på svaj och det var 30 grader varmt.

Screen Shot 2014-11-20 at 18.44.32

Det var verkligen en fantastisk semester och varenda naturhamn var full hela tiden. Men vetskapen att det var jag, maken och en fantastisk solnedgång förstörs lite av att veta att de rosa kalsongerna var med på ett hörn.

Hela semestern.

Bonuspoäng till den som ser var vi är någonstans förresten.

Det var skithistoria nummer ett och jag tror faktiskt att just de kalsongerna (som jag absolut inte tvättade när vi kom hem, det fick han göra alldeles själv) finns kvar i livet fortfarande.

Och här sitter bajsmannen himself, på samma semester. Skitnöjd sådär generellt.

Screen Shot 2014-11-20 at 18.43.38

Skithistoria nummer två kommer. När ni har bekräftat att jag verkligen inte har berättat det här förut.

Efter de två semestrarna litar inte jag på den mannens anuskontroll överhuvudtaget, kommer aldrig att göra.

Den tilliten är förbrukad.

0 thoughts on “Skit #1

 • Haha och det började inte lukta från den där påsen då på hela semestern med tanke på värmen? Jaså är dom fortfarande i livet? Dom borde va rätt håliga då så mycket som det sägs att han fiser 😉
  Såg för övrigt ut som ni hade en underbar semester trots skit olyckan hihi.

  • Näe faktiskt inte, försökte komma ihåg var vi la den men jag minns inte. Borde ha lagt den på extremt säkert ställe där ingen av oss ens funderade över att vara. Eller ja, inte jag i alla fall.

   Ja den semestern var LJUVLIG på riktigt. Verkligen tropisk. 🙂

   • En Annan Susanne says:

    Bonuspoäng. Nu måste jag nog fira lite. Jag har noll lokalsinne och gick vilse inne på IKEA idag dessutom, men den där kände jag igen och då är den dryga fyrtio mil bort. Haha.
    Så det var både rätt svar och bajshumor i ett och samma inlägg, bäst jag klappar mig lite på axeln.

     • En Annan Susanne says:

      Ja men jag blir så trött på alla kringelikrokar på IKEA, man möter ju arslet (inte alltid sitt eget) i krökarna och det tar ju aldrig slut. Eller jo, köplusten tar slut. Jag kom ut från IKEA med i runda slängar, inget alls. Men det var nära att jag köpte ett paket bokstavskex i butiken utanför. Haha.

  • Just nu har jag stillestånd i hjärnan, men den där viken lite söder om Smögen där ALLA ligger på svaj om det är fint väder. Det (o)lustiga är att Rammen inte ens ringer en klocka, och det brukar det göra. Så antingen är det inte det eller så har hjärnan stängt av helt. Det är ju faktiskt olustigt på riktigt?

 • Tina Johansson says:

  Gapskratt!
  Och så typiskt karlar att liksom vara lite stolt… jag säger som jag brukar. Män mognar tills de blir 5, sen växer de bara…
  Ser helt fantastiskt ut förresten, för oss som inte kan ana ett par rosa kalsonger med bruna fläckar i en påse nånstans i närheten av fotografierna…

  • Men visst låter det orimligt att jag inte har skrivit om det innan? 🙂 SÄRSKILT nästa grej, som jag själv såg att jag bara nämnt i förbifarten. *skakar på huvudet åt mig själv*

 • Man kan säga mycket om att världen utanför är vacker och att man måste åka hit eller dit. Men västkusten på sommaren (alla årstider egentligen),det kan omöjligt finnas någon plats på jorden som slår det.

 • Hahahahaha! Denna historia borde jag kommit ihåg ifall du skrivit om den tidigare men den känns helt ny och fräsch vilket antagligen inte kan sägas om din makes kalsipper.

 • Har inte något minne av att du berättat den skithistorien förut men den var underhållande. Tänk att karlar aldrig blir vuxna. Just det där självbelåtna flinet över något som kanske en femåring hade tyckt vara kul känner jag igen från de närstående. Och jag hade inte haft en susning om var ni var på den där vackra bilden om jag inte råkat läsa lite senare inlägg. Har ju aldrig varit på Västkusten (rodnar och skäms otroligt). Har ju aldrig känt någon där och mitt eget sommarparadis ligger ju norrut.

   • Jag har åkt igenom Gbg när jag var och hälsade på några som bor i Kinna men jag satte aldrig foten i backen där. Lite tråkigt för jag har uppfattat Gbg som en trevlig stad. Och västkusten i övrigt – nej. Men jag ser det som så att jag har något kvar att se fram mot. Vem vet, jag kanske sätter mig i bilen och våldgästar dig till våren eller sommaren. 😀

    • Men herregud. Det här MÅSTE vi ju göra något åt.

     Uppstyrning till sommaren. Punkt. Och stackars dina barn som mao aldrig fått gå på Liseberg?

 • Ha, bajskusten…att bajsmannen inte sätter sina bajjisar på huvudet och går ut med namn är en gåta!. Blir ngn gång stopp i toan så vet du varför ! Går fanskapet verkligen med ROSA kallingar ??? Ofattbart omoget. Nää, kölhalning !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.