Ett säl(l)synt säl(l)samt inlägg

Alltså, nu skulle man kunna tro att jag är värsta naturisten (dock ej naken sådan) som bara hänger med hundar, sälar och…paddor? Men det är jag ju kanske inte. Däremot ÄLSKAR jag havet, sådär barnsligt mycket.

Det får väga upp för allt annat trams jag pysslar med, för dagar som den här blir jag havsreligiös.

Jo, det kan faktiskt vara en slags religion. Kan man vara pastafarian med durkslag på huvudet så finns det inga som helst hinder för att bli väldigt religiöst lagd på havet. Gäller även när det inte är så bra väder, som till exempel när man går på öppet hav från Skagen (Danmark) till Strömstad i fem meter höga vågor. Jag lovar att man tillber alla havsgudar som finns i det läget.

Jag föredrar dagar som den här. För vi tog lillbåten way out west idag.

DSC07081

Med tanke på att den är ungefär lika stor som ett badkar men går att köra i warp speed så är det definitivt ingen båt man ger sig ut i kass väder med. För då blir man jätteblöt. Men idag var den alldeles perfekt, ungefär som skylten jag såg förra helgen på Koster.

DSC06999

Jag hade 600 bilder från två dagar på sjön, så jag tror att jag skippar att visa alla faktiskt. Jag misstänker även att om jag visar alla så kommer ni ha somnat ungefär vid bild nummer elva. Men jag kan ju spara några till en annan dag och så låter vi den här dagen handla om mina släktingar sälarna.

Vi drog alltså till den västligaste punkten idag igen. Efter det här skäret är det på riktigt öppet hav till England.

DSC07125

Där satt vi i badbaljan med avstängd motor i kanske två timmar och spanade på sälarna. Eller rättare sagt, de spanade på oss. Maken till nyfikna djur får man leta efter. De kan bara inte låta bli att skutta ner i vattnet och lägga sig i formation runt båten för att kika.

Eller ja, en del tycker för all del att man stör lite när de ligger och solar och sover. Som den här klunsen.

DSC07294
Öhh…*plirar med ögonen*…alltså jag SOV faktiskt. SOOOOV…och så kommer ni och sabbar?

DSC07301
*pust stånk och stön*

Fattar ni egentligen hur kallt det är i vattnet och hur himla jobbigt det är att ta sig ner när man är nyvaken? Hrmf, näe det gör ni antagligen inte!

Jo det fattar jag, jag vet precis hur det känns när man ligger på båten och har somnat till Sommarpratarna och något snille kommer på att det är dags att bada. Trust me killen, jag vet precis hur du känner dig. Förlåt så himla mycket då?

DSC07304
Inte det näe, men då BADAR jag väl då (hade jag orkat lyfta labben hade ni fått fingret)…

DSC07366

Men det fanns ett gäng som var desto trevligare. Eller kanske bara tröttare. Som låg kvar och sov sin middagslur och bara struntade i oss.

DSC07381

Och så fanns det de som bara var glada, välkomnande och nyfikna. Som liksom simmade fram och sa “tjena tjabba hallå”.

DSC07221

Hade man slängt i hundarna hade det nästan inte gått att varken se skillnad eller höra skillnad på en sälskalle och en hundskalle. De frustar och har backslick.

Men de flesta sälarna hade käkat blängsylta.

DSC07350
Kommer ni ett steg närmre så hoppar jag!

DSC07348
Jag med! Kan man inte ens få klia sig på magen i fred här alltså?

Sen drog vi och det gjorde blängsyltesälen med. Men han viftade med svansen åt oss först.

DSC07354

Dagens Naturruta är slut. Det finns mer. Cirka 590 bilder mer. Inte bara på sälar dock.

Hur länge pallar ni att vara med mig på sjön?

Och vill ni kolla hur det ser ut att åka badbalja får ni kolla på instagram.

Nu är det dags att sova, förhoppningsvis riktigt gott, efter två heldagar på böljan den blå.

Godnatt,

Kapten Haddock

0 thoughts on “Ett säl(l)synt säl(l)samt inlägg

 • Tina Johansson says:

  Åh så fina bilder!
  Jag är från födseln en riktig landkrabba, och bonnadotter, så egentligen känner jag mig mer hemma på ängen hos kossor och deras små kalvar, än på öppet hav. Maken däremot älskar havet, och såhär på gamla dar har jag också lärt mig uppskatta böljan den blå, är dock mest kuttersmycke och totalt oduglig som matros, eller vad det nu kan heta. Men jag har andra kvaliteter, tack och lov!

  • Är det en tröst om jag säger att jag är uppvuxen på en ö men aldrig lärt mig att vara hoppilandkärring? Jag är därmed totalt skitusel som kuttersmycke. Men jag är en bättre kapten. Och fotograf 🙂 Tack.

 • Havet är nog det jag saknar mest sen jag emigrerade. Sjövatten är INTE samma sak! Oavsett vad sambon säger.
  Men trots bristen på havsvatten (här) så har helgen varit underbar varm o solig

  • Nej, jag håller bara med dig. Sjövatten är verkligen inte samma sak. Jag är faktiskt rätt osäker på om jag hade klarat att bo utan närheten till havet, om man hade blivit kär i någon i…Skövde som inte kunnat flytta på sig. Tveksamt om det hade funkat 😉

 • Okejrå, de är söta. Varför tog ni inte med lite sill till dem? Tror du de käkar upp Halvans guldfiskar om jag skaffar ett par till dammen? Tänkte de kunde leka med Dante när han vill bada och jag inte har baddräkten på.

  • De är skitsöta och jag tror det fanns sill, det hade varit lite som att ta med sig tårta på kalas 😉

   Skaffa en. Utmärkt lekkompis med Dante och äter garanterat guldfisk.

   • Nu finns det ju hav på den här sidan oxå. Och skulle jag flytta till din sida så är du den enda jag känner där, så du skulle bli tokig på att ha mig hängandes på dig heeeela tiden. Så jag tror jag bor kvar här. Jag får doppa tårna i Mälaren för det mesta, och i havet ibland. Det är bra nog!

    • Äh, du får leka med mig och sen finns det ju faktiskt fler människor här. Som är ganska trevliga. I Mälaren är det inget salt så där drunknar man (jag) 😉

 • Det konstiga var väl att det inte var lika många båtar om sälar där ute, det ser ju helt underbart ut så det borde väl locka fler?
  Tack för fina bilder!

  • Det ligger så jäkla öppet och gör att det inte funkar för fritidsbåtar att gå dit med lätthet. Förutom de väldigt få dagar som vädret är som det var i helgen, vilket är sjuuuukt sällan. Däremot går det lite större båtar dit nån gång i veckan där man får betala för att åka på sälsafari. Så tack och lov är det sällan båtar där. Det är dessutom skyddsområde/naturreservat under sommarhalvåret så man får inte lov att åka dit hur som helst, vilket är bra för sälarna, OM det nu skulle råka vara så himla fint väder att det går att åka dit 🙂

 • Snygga foton på alla släktingarna!! De är ju så otroligt söta 🙂 Jag var nog en säl eller delfin i mitt tidigare liv för jag älskar vatten och att bada!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.