Jag fortsätter på inslagen bana

Att jag avskyr höst och vinter kan knappast ha undgått någon.

Jag lyssnade på Christina Stielli i Nyhetsmorgon häromdagen då hon pratade om sin nya bok och jag fastnade för en grej hon sa. Nu återger jag inte exakt, men något i stil med “lägg inte energi på att vara irriterad över saker du inte kan förändra”.

Det låter ju jätteklokt, ungefär som allt annat hon säger. För det är dödstrist att vara en grinkärring hela tiden. Även om jag tror att jag passar som grinkärring.

Men då tog hon upp vädret som en grej att inte irritera sig över eftersom man Inte Kan Göra Ett Skit Åt Det.

Fetglöm. Där sket sig hela min gladkarriär. Den dagen jag accepterar drivis, påtvären-regn och mörker har jag genomgått en lobotomi. Det går att göra något åt och en (o)vacker dag kommer jag inte bo i ett land där det inte finns sommargaranti, men däremot har vi mörkergaranti i ett halvår. Snö är för all del vackert, men det räcker på julafton. Eller om jag av fri vilja drar någonstans och åker skidor.

Jag hatar att frysa, jag hatar regn och jag hatar mörker. Jag kan ägna mina höstar åt att skriva en bok om hur man går tillväga för att bli så olycklig som möjligt. Med titel: Vill du vara grinig?

Plättlätt.

Men så kommer helger som de här två senaste. När man bara totalt glömmer att det har varit novemberregn, decembermörker och januarisnö.

Det föreligger en viss risk att jag kommer bombardera med gladbilder nu. För jag känner mig inte ett dugg bitter trots att det är måndag.

DSC07412

Det här är Sveriges västligaste bebodda ö (säkrast att skriva så eftersom jag blev nedröstad sist jag plåtade den här ön).

Dit åkte vi med badbaljan och kikade igår.

DSC07431

Men vi gick inte i land den här gången.

Om man skulle få för sig att gå i land, för det gör vi ju ibland, så ser det ut så här när man tittar in mot fastlandet uppifrån fyren.

DSC04592

Nu snackar vi skärgård. Kosterskärgård. Där norrmännen gillar att gå på grund. Eller ja, de kanske inte gillar det, men de gör det i tid och otid eftersom det kan vara en smula komplicerat att navigera.

Det här skulle kunna vara en av mina favoritplatser på jorden. Sommartid när det är fint väder och inte blåser småspik.

Jomen det var lite till från gårdagen (minus ovan bild, den är från förra sommaren).

Så vi avslutar det här med en släktträff.

DSC07272

Säg hej till mina närmsta släktingar.

Blod är inte alltid tjockare än vatten.

Och idag är det inga som helst konstigheter att vara glad.

0 thoughts on “Jag fortsätter på inslagen bana

 • Är det NÅGONTING som kan reta mig, göra mig arg och till och med komma till gränsen där jag börjar gråta (har stått i parken några gånger och gråtit över snön) så är det vädret. MEN jag vägrar stanna i ilska eller irritation, då lägger jag hellre energin på att gå hem och skissa lite till på min plan att flytta till. Italien 🙂

  • Haha jo jag hörde att du sa det med. Men det ÄR verkligen inte lätt att bo i mörkerland i ett halvår (min plan är segelbåt i karibbien) 😉

 • Har legat och solat på ballen idag, det tog riktigt bra. Betakarotenet i olja verkar hjälpa 🙂 ska bara se så jag inte överdoserar, det märker jag snart! Så då vet du 🙂 Förövrigt är min iPhone-laddare glapp, har du smittat med tekniksjukan?

  • En finfin helg med andra ord 🙂 Och ja, jag smittas antagligen, för den NYA datorn har klappat ihop med. Eller ja, det är något seriöst fel med den och har varit sedan dag ett. Jag blir TOKIG. Säg till om det sprider sig mer.

 • Jag undrar om vi är släkt? Även om jag nog är mer åt valrossmodell i storlek… Och vi är helt överens om mörker och kyla och jag lägger till hatobjekten slask och ishalka… NÄ, nu ska jag vara tyst och vara glad för den årstid som är och den som ligger framför oss!

 • Håller med Dig HELT! Vädret, vädret (i alla fall i detta land) kan dra fullständigt åt helvete! Hatar kyla, snö mörker å allt annat elände. Föreslår att vi “mörkerhatare” invaderar närmsta sydkust. Va fan måste ju vara värsta vinsten för dem, eller inte. Googlar frenetiskt Spanien+mat+tant, inga träffar, vavava fattar dom inget?

  • Hahaha menar du att det inte VAR en vinst på det. Måste vara fel på Google.

   Om vi mörkerhatare går ihop så har vi säkert råd med en egen ö i västindien. Det är jag rätt övertygad om.

 • Vi mååååååste gå ihop. Detta fungerar icke. Jag vägrar, nu har de för fan lovat SNÖ till veckan. Jag acceperar inte detta. Ser fram emot vår underbara/fantastiska/uberhärliga ö. Men, googlar vidare.. så länge ……

  • Ursäkta vad sa du? SNÖ? Det räcker gott att jag såg snö hos Listoplisto idag, men hon bor i Kiruna och får liksom skylla sig själv. VAR skall det bli snö?

   Nu köper vi en ö…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.