Tröttman, Liten och jag

Jag säger bara HERREGUD vad hundar jag har sett idag. Hade jag fått gissa så hade jag trott att alla jyckar i hela Sverige var på samma ställe. Gänghäng på mässan i Gbg.

Det var så många att känslan av att det skulle vara en bråkdel av alla som finns skulle innebära att det finns fler hundar än människor i det här landet.

Efter fem timmar i montern är jag bortom trött. Tillståndet är mer åt det vegeterande hållet.

Mässan var dock inte ensam bov i dramat. I ren skräck över att försova mig på grund av jetlag gick jag och bingade redan vid nio igår. Somnade kanske tio. Vaknade klockantvåmittinatten med ett rött öga som skavde och varade. Och sen blev jag tydligen livrädd för att försova mig (alarmet stod på sex), vilket gjorde att jag inte somnade om ett endaste dugg. Jag spenderade natten med att äta glass, dricka bubbelvatten och lyssna på ljudbok. En väldigt deprimerande ljudbok dessutom. Till det var dags att knata upp och förbereda.

Jamen grattis liksom. Jag gick från amerikansk östkusttid direkt till Thailands tidszon. Då blir man inte ett dugg piggare.

Men! Ljuspunkterna idag. Två ickesvikande läsare dök upp och gjorde både mig och Liten jätteglada. Mest mig, eftersom Liten var fullt upptagen med att med att nosa både trevliga och otrevliga flickor i rumpan.

Och då tar man kort. Lyssnar inte alls på muttrande i form av “passar inte på kort” eller “inte fotogenisk alls”. Snicksnack.

20140105-155530.jpg

Först kom Helena. Då tvingade jag in mig och Liten i bild. Hennes lätt hundmotsträvige make var på vift på mässan. Han skall minsann inte ha hund påstår han. Men han följde med på mässa, och dessutom knatade han runt själv jättelänge och intervjuade hundar. Jag ger dem ett år, sen har de hund. Det är härmed min profetia Helena.

Sen kom Åsa med lilla sonen. Som inte var ett dugg liten. Han hade i alla fall växt om sin ömma moder. Men “lilla sonen” var titeln. När Åsa hade varit där ett tag kom Helena tillbaka. Då tvingade jag in Liten i bild på de båda. Han var ju faktiskt dagens stjärna, inte mer än rätt.

20140105-160242.jpg

Säg hej till Åsa, Liten och Helena. Det är för övrigt Åsa som är svårt utklassad av mig i Wordfeud. Per min alldeles egna definition hehe.

Och så kom min lilla Jumbo-Maria med dotter. En av mina väldigt få vapendragare från Friiberghs. Men då drabbades jag tydligen av minnesförlust och glömde att jag hade kamera. Men oj vad det var roligt att ses igen Maria.

Mamma kom och överraskade både mig och Liten, och när mitt pass i montern var slut gick vi runt och kikade på andra hundar. Mitt bland alla hundraser på rastorget hittade vi en skitmysig badrumsmatta.

20140105-161037.jpg

Eller, förlåt så mycket. Det var ingen matta.

20140105-161132.jpg

Det var en jätterar hund. Bonuspoäng till er om ni vet vad rasen heter och vad pälsen fyller för funktion.

Sist av allt gick vi till dalmatinermontern för att klappa prickar för PGW. Men monterhunden hade tagit rast. Vi väntade och väntade men den dök inte upp. Det är tanken som räknas?

Sen kom maken och hämtade mig, hem kvickt som attan och nu ligger jag utslagen i soffan med ett öga som har totalhavererat igen. Och en röst som är lite whiskeybeslöjad efter att ha försökt överrösta kakafonin av en triljard hundar.

Någon som råkar veta vad det är för mysko grejor som försiggår i ögat när man inte är jätteröd i ögonvitan, men däremot är ögonlocket svullet och lite rödblått, och det känns som jag har fått en dansk skalle på ögonbrynsbenet. Det gör så in i h-vete ont. Så skall väl inte en vanlig hederlig ögoninflammation uppföra sig?

Helt orimligt, och en värdelös avslutning på en finfin dag. Jag är så tacksam för att ni hälsade på mig.

Nu skall jag stänga båda ögonen en smula, Liten har redan kapsejsat i en hög av ben och päls.

Tack som fanken för idag hörrni.

0 thoughts on “Tröttman, Liten och jag

 • Det tant har i ögat ( locket ) låter som början på en dundervagel.
  Hoppas det inte är det, gör ont och så ser man inte klok ut.

  • Skojar du? Kan en löjlig vagel göra så in i helvete ont som en käftsmäll? Sist jag såg ut så här och hade ont var det herpes/bältros. Men då var jag fullsketen med blåsor på insidan både över- och underlock.

   Fast näe, då såg jag värre ut. Men just nu känns det som att jag kommer se ut så imorgon.

   Det får bli en snygg selfie 🙂

 • maria -jumbon med ett liv- lagervall says:

  Men hallååå, du skulle ju inte blunda så här tidigt. Håll ut lite till.
  Det var verkligen kul att träffa dig igen. Ser fram emot nästa gång.
  Jag hade absolut inte fastnat på något foto.

  • Jag blundade bara jättejättelite. Kanske en kvart? Förlåt. Men nu skall jag kämpa i ett par timmar till.

   Och ja. Nu tycker jag verkligen det är sorgligt att inte TB har lyckats få till en enda träff. Ändring på det snarast.

  • Nej. Inte puli. De har inte så breda och platta mattfransar. Annelie hade rätt däremot 😉

   Och du. Det var bara en enda dalmatiner i montern, den var inte långt från vår så jag var ju helsafe med min plan eftersom jag hade koll på var den var. Underbemanning i prickfabriken.

 • En Bergamasco skulle jag tro. Pälsen skyddar mot angrepp, blir bara en massa hår i munnen på eventuella farliga djur.
  Jag önskar att jag hade fått se Liten live. Han är säkert en fin ambassadör för sin ras.

  • Jaaaaaa….rätt! Bonuspoäng till dig. De är förbaskat coola. Men det verkar lite komplicerat att klia på dem.

   Det är han, eftersom han var cool och lugn trots extremt mycket folk och sin ålder till trots var han stillsam men inte rädd. Han har aldrig någonsin sett så mycket folk och hundar.

   Men till utseendet är det lite mer tveksamt 😉

 • Hej på dig!
  Tack för i dag! Kul att träffas och nu vet vi ju hur “varandra” ser ut, eller hur man säger. Haha, får se om din profetia håller. Får nog ligga lågt ett tag, tjat har som sagt motsatt effekt.

  • Jättekul var det. Och japp, inget tjat, med finess går det att få till hans idé. Här lyckades det ju. För annars visste jag att det skulle heta “det är din hund och ditt problem” vid minsta regnskur 😉

 • Tack själv! Gôrkul att träffa både dig och Liten 🙂
  Men det var väldigt vad stor Betapetappen måste vara till paddor när den tar sån tid att ladda ner 😉

 • Jag önskar att jag kunnat komma men det var ju så rackarns illa planerat i tiden. Och det där med wf-utklassning… *harkel* Jag känner att jag håller på att få storspö IGEN. Det känns ju sådäääär. :p

  Det är en Puli, va?

 • Ont? Skulle gissa på en vagel :/

  Kunde inte kika inom på mässan.
  Befann mig i Dalarna då.

  Hundrasen , ingen aning. Men den ser ut som om den har dreadlocks. 🙂

 • Lasse Ringberger says:

  Hej,
  satt och googlade på Bergamasco, och fick se en bild på MINA hundar, Nisse och Knatte som du uppenbarligen var och hälsade på på någon mässa. Kul!

  • Välkommen hit 🙂 Jamen de var ju så fascinerande och om jag inte minns helt fel även de enda hundarna jag plåtade på mässan. Hoppas att du är okay med att jag lade ut fotot på dina raringar. Och vilka otroligt underhållande namn på just de hundarna, de ser liksom inte ut att heta varken Nisse eller Knatte. Definitivt inte Knatte *skrattar*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.