En hälsning från hundtrimmet

Till er som skall gå på MyDog imorgon och hade tänkt hälsa på mig i montern för portugisiska vattenhundar. För det vill jag ju att ni ska. Annars känner jag ju INGEN.

Bara en liten förvarning. Portugiser som är som Liten skall se ut så här (i den bästa av världar).

20140104-213348.jpg

Och så skall de vara renrakade runt näsan så här.

20140104-213505.jpg

Och ha tofs.

Vi lever inte så himla mycket i den bästa av världar. För Liten har alla förutsättningar att se ut som det översta kortet, om det inte hade varit för “öronincidenten”. Då gick jag på honom med trimmern ikväll för att göra det andra örat lika…fult? Sen har han ju haft dropp i benet, så där är han rakad.

Inte heller var vi helt ense om att han skulle trimmas alls. Den där trimmern brummar ju förfärligt, hälsar Liten. Så matte slant ett par gånger. För det är svårt att klippa en hårboll som förvandlas till en tjugokilos elektrisk ål. Trots att han stod på ett trimbord enligt alla konstens regler.

Näbben skall vi inte ens prata om. Den fick jag klippa lite på. Men bara på översidan. Mer zickzackmönster på undersidan.

Och inte har han rasrakad rumpa heller.

Men han är väldigt rar. Fast det ser ut som ett svårt anfall av skabb (trimmer).

Jag talar bara om hur det kunde ha sett ut.

Ifall världen var ett bättre ställe. Och jag inte hade stått böjd som en banan över honom till jag fick ledgångsreumatism på kuppen och mer klippt lite…fläckvis.

Nu skall jag bara lyckas somna också. Efter att ha levt i samma tidszon som östkusten i USA i ett par dagar.

Klockan är ställd på 06:00. Det har ju varit min insomningstid ett par nätter. Inte uppgång. Men jag är åtminstone tillbaka i mitt älskade eeeeegna rum. Jag måste ju göra mig lite fläckvis fin jag med innan monteröppning klockan nio.

Man undrar vad man tänkte på när man tog det tidiga passet. Jag kommer ha juljetlag imorgon.

Så!! Vilka kommer och hälsar på mig?

0 thoughts on “En hälsning från hundtrimmet

 • Tina Johansson says:

  Det är för långt, tyvärr.. dessutom är jag inte överens med vare sig kropp eller själ för tillfället. Jag är genomförkyld och mina stackars lungor vill inte riktigt förse resten av kroppen med syre.
  Men jag önskar dig lycka till. I själ och tanke är jag på besök! 🙂

 • You know I’ll be there. Tänkte att det kanske är bäst med engelska om du är amerikaniserad. Jag stiger inte upp lika tidigt som du men jag kommer och tittar till dig och Liten. Han är säkert jättefin hur han än ser ut. Jag har ingen koll ändå hur det ska vara enligt konstens alla regler. Jag är nöjd bara jag får klappa och klia och tjôta lite med dig.

 • Hade varit kul om det inte vart för att jag jobbar hela dagen imorgon och DU KL SEX är ffs sovmorgon iaf för en annan som går upp 5:15 för att hinna med frukost, dusch o cykla till jobbet, byta om på jobbet o vara pigg o alert kl 7 på avdelningen fast pigg e väl kanske till o ta i

  Fast enda e att imorgon slipper jag försöka leka Houdini/inbrottstjuv som jag fick göra idag på jobbet fast kan säg jag inte ska satsa på nått av de för jag lyckades inte få upp dörren iaf för att få upp tanten o ge henne frukost. Hon hade nämligen en säkerhetskedja man kan trä över handtaget på insidan. Någon vet jag har lyckats pilla bort den men då få man nog ha långa smala händer. Men i morgon e jag inte i hemtjänsten utan på ett boende så där har de inga kedjor till sina dörrar så jag slipper försöka mig på att vara Houdini/inbrottstjuv.

  Fast de andra skulle kontakta anhöriga o be de ta bort den här kedjan för samtidigt är det livsfarligt för tanten o ha den, dels kommer inte vi in o dels e tanten stendöv och ganska senil så skulle det hända nånting så kommer kanske inte tanten ut lr om tanten t ex ramlar så kommer vi inte in

 • Gillar rasen med full päls på hela kroppen. Helt ok med toffs. Men jag nu när jag sett dina så är dom finast med full päls. Det blir och ser mer bus ut över hela hunden liksom. Sen gillar jag hundar med mycket och svallande päls, ser så mäktigt ut när dom springandes i mot en 🙂 Har min Lhasa apso nu med ganska mycket päls. Det ser ut som en flygande matta när dom drar iväg.

 • Jag skulle gärna komma men det är så långt bort… eller är det jag som är långt bort?

  Jag har förstår Liten och jag är övertygad om att han är oemotståndlig ändå! 🙂

  Nagelrapport;
  I torsdags var jag och köpte nagelolja och lite annat, när jag pratade med försäljerskan och talade om att jag skulle hem och ta bort lacket och klippa av naglarna så blev HON alldeles förskräckt och tyckte att jag skulle försöka limma dom först. Hon verkade sörja mina naglar mer än vad jag gör! 🙂 Enligt henne så ska Depends remover-olja vara en skonsammare borttagningsmetod än vanlig remover, men när jag tog bort lacket i går så rök inte bara lacket , utan dom trasiga naglarna och en del av ytan på alla naglar! Inget kvar att försöka limma ihop där inte! Förmodligen blev det så för att dom är så torra att baslacket sugs fast för mycket (min teori). Nu har jag bestämt mig för att vårda naglarna och försöka få dom att må bättre innan jag försöker mig på någon ny lackning, frågan är bara om jag ska köpa “menskopparna” och försöka hitta en sådan vanlig, lämplig remover eller om jag ska köra oljeborttagningen igen? Min nagel-följetong fortsätter… 😉

  • Det är helt klart du som bor långt bort 😉

   Haha jag förstår henne, jag sörjer också andras naglar. Nu är mina så korta att de ser nedbitna ut. Och det gör så jäkla skitont att ha fingertoppar.

 • Men vadå portugiser ska se ut så… Om dom nu SKA se ut så – varför HAR de då långt och lockigt hår över hela kroppen??? Lycka till imorgon/idag! 🙂

 • Carinaiuddevalla says:

  MyDog mässan är värt ett besök :). Var där igår. Träffade mina hjältar på djurambulansen <3. Hade med massa provpåsar o annat hem 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.