Mannen och trappan

Minns ni när maken rasade rakt igenom trappan?

Det var i april förra året. En väldigt varm dag minns jag, för vi hade både ytterdörren och verandadörren på vid gavel eftersom vi städade bort makens hetsiga borttagning av trappspaljén någon vecka tidigare. Han påstod att den inte fyllde någon funktion utan det var bara estetiskt. Då kom han på den fullkomligt genialiska idén att ta bort spaljén för att hallen skulle se öppnare ut. Jag ville inte, oavsett hans stensäkra hållfasthetlära så hade vi en liten valp och en storhund. Men han gav sig inte och jag gav upp.

Sen kom den där dagen i april, när jag bara hörde ett brak. Maken var på väg ner för trappan, trappstegen kollapsade som dominobrickor och han hamnade på magen tvärsöver det understa trappsteget.

Då skulle han laga den. Det hämtades tvingar och lim och gudvetvad mer. För den där hållfasthetläran var visst lite felberäknad. Spaljén fyllde visst en funktion. Hoppsan?

Men han orkade bara hämta lagningsgrejorna. Sen hände det inget mer, och jag är fullkomligt livrädd för den förbannade trappan. Han är dessutom hälgångare, och de gånger han inte tänker sig för utan dunsar upp eller ner som vanligt, då brakar såklart trappstegen igen. Minst en gång per månad ryker ett par trappsteg, och ett par gånger i månaden “lagar” han den genom att banka in den yttre trapplankan (eller vad man nu skall kalla det).

Fast det är ingen fara säger maken. Medan jag undviker trappan så gott det går.

Imorse när jag kom upp såg det ut så här.

20140107-155848.jpg

Hur tror ni det ser ut nu?

Jag menar, han är ju trots allt ledig och har all tid i världen att fixa sådana här grejor. Och det hände tydligen igår när han gick upp.

Det måste vara sjukt ansträngande att vara ledig.

För här är maken.

20140107-160130.jpg

Fastlimmad och tvingad i soffan.

Och trappan ser fortfarande ut så här.

20140107-160244.jpg

Om den inte har blivit ordentligt lagad på nästan ett år på grund av tidsbrist. Skall man räkna med att trappstegen skall ligga som vedklampar i åtminstone ett par veckor nu då eller?

Han har bara varit ledig över jul. Så man skulle kunna säga att det här är hans första riktigt lediga dag som inte hör ihop med julledighet.

Det finns en miljon saker han skulle kunna göra, men han “måste ju bara landa först”.

Man är elak om man hoppas att han brakar rakt igenom trappan och bryter några revben va?

Även om man tror att det är enda chansen att trappan blir lagad på riktigt.

(Och tackar som frågar hörrni, ögat är bättre idag igen. Svullet men inte rött och inte en molande värk. Jag har stora förhoppningar att se ut som vanligt imorgon och slippa se ut som en Sharpeihund, även om de är väldigt söta)

20140107-161211.jpg

0 thoughts on “Mannen och trappan

 • Tina Johansson says:

  Skönt att ögat är bättre! Även om sharpei är en av mina favvohundar, bodde en alldeles underbart trevlig sådan hemma i min lilla stad!
  Men människa ring hantverkare, eller hota med det i alla fall!

 • Förlåt mig…..men jag tror jag dör av skratt….ser honom framför mig då hela trappen ramlar ihop……klart som attan att “spaljen” har en sammanhållande effekt……..men ni måste iaf ha roligt på era möten……Kanske dags att hyra in något proffs på området….:)

  • Med tanke på att han låg som ett sjölejon rakt igenom trappan såg det rätt kul ut. Efter att jag hade kollat så alla husdjur överlevde 😉

 • Hahahahaha
  Jag älskar det inlägget :)))
  Snart är jag hemma igen o kan ha lite bättre koll på vad som händer där nere på västkusten.
  Vi drar till Bangkok i morgon o hoppas att demonstrationerna inte märks så mycket 🙂

  • Jag beklagar verkligen hemresa. Här är det ju inte speciellt upphetsande med tanke på att det är jämngrått och regnar på tvären varje dag. Stanna kvar! 🙂

 • Skönt att du håller på att bli bättre i ögat. Har du testat att skölja med koksaltlösning? Om inte annat så är det jäkligt skönt för irriterade ögon/ögonlock plus att det är bakteriedödande.
  Angående trappan så är det väl bara att ringa en snickare som maken ska betala. Eller hota med det i alla fall. Jag skulle inte gå i den trappan. I bästa fallklarar du dig med brutna revben om den kollapsar.
  Take care!

  • Jag tror jag har sköljt med allt. Nästa steg är kaustiksoda 😉

   Och du, jag går inte i trappan. Han som går sönder den hela tiden sover där uppe med jyckarna, så det är sällsynt att mina fötter är i trappan. Gör jag det så går jag med indiansteg. Till den är fixad på riktigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.