Dammsugare och fredagsmyyyyyz

Förlåt. Jag skall jobba bort mina zäta. Men det går nästan inte att stava det ordet utan ironi. Vi har dock inte käkat tacozzzzz.

I vilket fall som helst så beror inte tystnaden ikväll på att vi har åkt motorväg. Inte heller har vi spenderat kvällen med att ha taklyftarbråk. Visst är det nästan så man tror att jag ljuger?

Jag gillade förra fredagen. Det var infernaliskt skönt att samla vuxenpoäng genom att slänga sig raklång på soffan redan klockan fem. En pervers njutning helt enkelt. Och med tanke på Sven kommer det inte bli någon tomtefiering av båten i alla fall, för han kommer blåsa bort. Inte Sven alltså, utan tomten. Sven får gärna blåsa bort. Vi har inte klurat ut hur vi skall lösa vindfångsfaktorn, just nu lutar det åt hederlig maffiametod. Cementera fast fötterna på honom. Frågan är väl mest bara hur bra teakdäcket kommer må av det.

Så, jag har helt sonika spenderat kvällen på arslet i soffan. Utklassat Åsa här på bloggen i Wordfeud (min blogg, jag kallar två vinster utklassning hehe), och pillat navelludd.

Jag säger bara en sak. Ni som lever opendlande liv vet inte hur bra ni har det. För oj vad jag har njutit.

Nu har jag bäddat ner mig. Stängt av ljudet på mobilen och hotat maken med påsklämmor runt bröstvårtorna om han glömmer stänga av sina. Jag har storartade planer för morgondagen som innefattar sömn, sömn och lite mer sömn. Och promenad i skogen.

Men vad skådade mitt norra öga när jag knatade genom hallen på väg till min sovplats? Ni vet ju redan om makens osunda relation till dammsugare (och avfallskvarnar). Jag trodde nog verkligen att centraldammsugaren på båten var the shit. Nu var han klar. Inga andra dammsugare skulle han hava jämte centraldammsugaren.

Jomenvisstellerhur. I hallen stod något och blänkte som jag inte kände igen. Dessutom stod den bredvid en dammråtta stor nog att bita av hälsenan.

20131206-233838.jpg

Jag trodde att det var något han hade plockat fram ur sin dammsugarsamling, och frågade vad det var.

– Doh! En grovdammsugare seruväl?

Sa han lite avmätt.

– En ny? Frågade jag. Med förvåningens finger i häpnadens mun.

Japp. Dagsfärsk.

MEN VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ HONOM?

Nu vet jag inte hur många dammsugare vi har längre. Men jag är rätt säker på att vi har fler dammsugare än dammråttor. Vilket säger en hel del med tanke på att dammsugarna mest fungerar som dammsamlare, och inte används särskilt frekvent.

Är det någon som har lust att förklara varför man köper minst fem dammsugare i halvåret men aldrig använder dem. Särskilt inte centraldammsugaren på båten.

Imorgon vill maken åka 20 mil för att köpa en snöskyffelmonteringssats som man sätter på gräsklipparen, så att den kan transformeras till åksnöskyfflare vintertid.

Han är en hamster.

Precis som om vi behöver mer prylar. Tanken är liksom att vi skall börja småflytta ur huset nästnästa vecka. Och bo på 60 kvadrat.

Och han har mage att klaga på min skosamling.

Han måste vara den enda mannen i världen som, utan överdrift, har fler dammsugare än skor.

Jag tror att det är dags för professionell hjälp.

Den här fetischen har gått överstyr.

0 thoughts on “Dammsugare och fredagsmyyyyyz

  • Jadå, en sån har vi också. Såklart. Den står och samlar damm i en garderob eftersom a) Stor jagade den och b) den klarar inte dammråttor stora som vildsvin.

 • Hur f*n räknar du??? 😮
  Och utklassning… Jaja, det är din version på din blogg… 😉

  Ser fram emot fortsättningen… 😀

  Dammsugare behöver vi en ny. Har du någon du vill bli av med? 😉

  Sov gott och njut av ditt opendlande 🙂

    • HAH. Just det. Det hade jag aldrig kommit på – jag säger ju att det var utklassning 😉

     Alltså jag vet inte hur någon av dem låter eftersom jag inte hör dem användas haha.

     • Skulle du lyckas få din älskade make att kunna skiljas från någon av dem så säg till! Vi behöver verkligen en ny…

     • Det är framfört till maken. Kommentaren i sin helhet. Han mumlade inte ens något ohörbart, han svarade helt enkelt inte alls.

      Vilket visserligen inte är så ovanligt. Han brukar svara efter en kvart fjorton dagar.

 • Så skönt att slippa pendla 🙂
  Massor av dammsugare? Tja du ingen aning va felet är.
  Jämföra det med skor och väskor. Bah 😉

  • Jamen precis. Skor och väskor använder man. Han använder ingen dammsugare. Och han går definitivt inte och bär omkring på någon för att se snygg ut.

 • Tror han att det städar sig självt bara för att han köper nya dammsugare….?är i UAE,28c mohaha,saknar INTE Svenne.och lycka till att flytta när man bor ihop med en “horder”vi har fan aldrig varit så osams som när vi bytte boende,gubbarna på återvinningscentralen jublade varje gång vi kom-gratis underhållning-

  • Men åhhh…du är på semester…och jag vet var. Jag dööööör. Av avundsjuka. Igen.

   Och prata inte om ÅV, vi har varit där MÅNGA ggr (lång historia men ett hus med innehåll från två förhållanden och ett inkommande (makens – där de också var två) och allt gemensamt. Jag har slängt allt mitt, han slänger fan inte ens sina gamla möbler och skit från Myrornas.

 • Alltså detta med att samla dammsugare var det perversaste jag någonsin hört. Det i tillägg till Crocs fetischen… Han behöver hjälp. Snabbt! 😉

  Dessutom kan inte jämföra skor & väskor med dammsugar samlande. Skor & väskor använder man o dessutom handlar det om att man försöker hitta den rätta, den perfekta. O precis som med män tar det tid…

  • Jamen du fattar att han inte är normal va? Högst onormal. VÄLDIGT bra teori om handväskor och män, jag tror jag fortsätter att shoppa i den senare kategorin med, särskilt efter gårdagens dammsugare 😉

 • Alltså hojta om du har fler dammsugare till salu! Jag är nöjd så länge som den är någorlunda tyst och billig! Våran började brinna i går! Den hade gjort sitt så att säga….

  • Brinna???? Hur gick det till? Jag antar att man måste använda sina dammsugare om det skall hända?

   Jag är ytterst osäker på om han ens vill skilja sig från någon av alla de triljoner vi har. Tydligen har de olika användningsområden. Fan vet vilka bara? 😉

   • Jo du den går på högvarv! Har man en fågel och en gubbe som skitar ner så man blir galen om de inte städar upp eftersig. Jag säger hundhår är en pice of cake i jämförelse med fågelfjädrar! De satttyget letar sig in över allt… ( jag är inte dum i huvudet, jag bara avskyr skräp,grus,fjädrar på golvet. Dammsugar minst varje dag)

    Men höre du maken! Man behöver bara två! En handdammsugare och en central/golv dammsugare! Och akta dig så jag inte tipsar om att varje elektronisk pryl som släpas in hemma debiteras med valfri väska/skor/kläder som är användbart för det tredubbla värdet! 😉

    • Ojdå…och särskilt med tanke på att vi har en ras som inte fäller 😉 Nu låter det som att om man har fågel så ser det ut som att man har haft dunkuddekrig hemma?

     Vet du…sen vi blev ett par har jag önskat mig en vettig dammsugare. En Nilfisk med mattmunstycke. Men det är för dyrt sägs det. Fast om man köper så många som man inte ens använder så kostar de ju mer…tillsammans.

     Och det låter som ett bra tips. Men dra inte in alla tekniska prylar i det eftersom jag är nörd och har totalt mer än maken. Så…shh…formulera om tipset. Okay? 😉

     • Ja ibland undrar man vilken dunkudde som exploderat! Och då har vi (min kille, jag skulle aldrig erkänna att de är mina även om de är rätt charmiga när dom är på det humöret) två små underlater! Undra om man kan få dem från att sluta släppa fjädrar?

      Man ska ha en dammsugare med med mesta möjliga tillbehör, då behöver man inte en!

      Omformulera du regeln efter ditt behov, typ alla apparater du inte godkänt 😉 men var tydlig att det inte gäller det omvända! Haha

      Ibörjan blev det dyrt för han men nu har jag absolut ingen jävla bröte hemma och jag fick ett par snygga väskor och skor på köpet! 🙂

     • Kinesiska nakenundulater? Finns det inget sådant? 😉

      Min regel har ju alltid varit att köpa något till mig själv som står i proportion till “brottet”. Dvs beroende på vad jag lackar ur över så får jag handla för en viss summa. Men nu är jag ju förbannad nästan jämt, och ett jack i örat känns liksom priceless?

      Dessutom råkade jag ju handla i fredags. Jag har nu talat om det för maken och han idiotförklarade mig precis som jag gissade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.