Den där Sven alltså

Jag sover ju i ett eget krypin i Göteborg, för att slippa makens snarkningar och för att få sova. Men inatt vette fasen om det inte var jämt skägg mellan Sven och maken, eftersom rummet jag ligger i har fönster mot framsidan där Svempa verkade härja som värst. Jösses som det knakade i fönsterkarmen. Och saker fladdrade omkring på utsidan. Medan hundarna fortsatte att ligga och knipa med benen i kors.

Det är första gången jag har sett Stor totalvägra utgång i blåst. Utgång i åska och hällregn har han vägrat en gång tidigare, men inte blåst.

Man skulle kunna säga att han var en smula nödig imorse. Men det var fortfarande farligt utomhus. Jobbigt läge när det man faktiskt revirpinkar på börjar blåsa omkring.

Och så kollade jag runt våra ägor. Sven har hädat. Rivit ner båda våra flaggor.

bild 2(8)

De hänger vanligtvis på varsin sida om farstukvisten. Skändning av flagga är allvarliga grejor, var anmäler man?

Och så hade han roat sig med utemöblerna.

bild 1(6)

Näe, han hade inte flyttat ut dem på gräsmattan, men däremot hade han roterat soffan rätt rejält och flyttat bordet någon meter. Skottkärran likaså.

Det ser “varmt” ut, men det är förrädiskt tjocka isfläckar lite varstans och snorkallt. Helt oförklarligt. Jag har aldrig sett spridda skurar av is som kommit från ingenstans.

Kvasten i förgrunden står stadig, och är mitt fortskaffningsmedel nu när jag inte är betrodd med bil.

Funkar finfint – förutom att det är svårt att skjutsa.

Hur ser det ut hos er?

Förresten. Vi kollade webkameran för att titta till båtarna igår, men de ligger ju liksom i rätt riktning.

Nu var jag tvungen att rusa in till webkameran eftersom segelbåten där jag ritat en pil, låg lite på sniskan igår. Den såg ut som att den fick precis hela Sven i sidan/aktern (röven för er som inte pratar båtspråk) och det såg lite otrevligt ut.

Screen Shot 2013-12-06 at 11.33.09 AM

Till min stora glädje hade hon inte blåst upp på land. Men det var inte en bra position att ligga när Sven kom på besök.

Hos oss ser det till och med ut som att hummertinorna som ligger framför storbåten har klarat sig.

Fascinerande.

0 thoughts on “Den där Sven alltså

 • Känner igen det där med knakande fönster. Jag bor högt och har bara fönster åt ett håll, jag är vääldigt glad när starkare vindar kommer från de andra hållen… Det ser onekligen lite rörigt ut i trädgården, ni kanske ska surra möbler och flaggor som man gör i en båt inför sjögång? Men ditt nya fordon verkar ju stadigt i alla fall!

  Här är det grått, duggregn och lite blåst. Har inte blivit snö än (OM det nu blir det, det kanske det går norr om oss och om det kommer hit så är ju stan alltid lite varmare, så det vita kanske bara hamnar i förorterna)

  Hoppas Stor vågar sig ut i dag!

 • Jag har precis kommit in efter att ha skottat garageuppfarten i 1timme… 1 dm snö, lite halvblöt och en uppfart med plats för 4 bilar gör att jag inte behöver gå till gymmet idag…
  Bor ju inte superlångt från dig egentligen, 3 mil norr om Göteborg, men ändå har jag ett vinterlandskap utanför fönstret och du har inte en snöflinga. Vet inte om det är riktigt rättvist, kanske ska komma bort med lite vinter så du kommer i stämning 😀

  • BLÖRK. Men tre mil norr låter ju som att det är vid havet med? Och här kan det vara snöfritt fast det snöar i resten av Gbg just tack vare närheten till havet. Mystiskt?

 • Här är det bara bra,men tydligen steg vattnet i hamnen 1-1.20 så alla som fortf har båtar i fick släppa på tamparna.Läste en grej idag;I have pms&gps,it means,I’m à bitch and i will find you.haha utav någon konstig anl tänkte jag på dig.kanske någon ny broderi text?

 • Vi har full snöstorm här. Fick pressa upp dörren i morse, det har väl kommit ca 30-40 cm.
  Burr, vill inte ha nån snö alls, vill hellre att det ska vara svart o fult, på riktigt alltså.
  Nu vågar man sig inte ut utan broddar!

  • Det är ju rysligt och fasligt!

   Min stora oro inför vintern är att jag skall promenera med Dum, Dummare och Dummast är ju inte så ofta med och hjälper till. Hur fan skall jag kunna gå en centimeter utan att halka ihjäl mig. Nu kommer straffet för att jag inte lärt någon av dem att gå fot. Inte maken heller.

 • En Annan Susanne says:

  Snöstorm här i Östergötland, och om en timme ska jag sladda in till stan och hämta hem maken från julfest. Lite tungt att lämna mysfilten för att skrapa bilen för fjärde gången idag, och det är massor drivor över vägen och glashalt…

  Typiskt. Men då kan man få ta lite nattglögg när man kommer hem? Visst?

  • Men fy och usch. Men det är för all del väldigt vänligt av dig. Jag tror inte att jag hade varit lika vänlig. Du kan hälsa maken att han gjort ett kap.

   Jag lever mer efter devisen “fylla har skylla”.

   Kör försiktigt 🙂

   • En Annan Susanne says:

    Det gick bra, men det var lite som att köra på såpa i en centrifug. 🙂

    Vi brukar hämta varann, vi bor en bit utanför stan så taxi kostar plånbok men vissa nätter är ju enklare, kan man säga.

    Men det var en jävla Sven att vara envis, idag såg det jättefint ut ute, så stack jag ut näsan och swisch, så kom första blåsningen som ett brev på posten.

    • Mm…det är en god tanke det där med hämtning. I Gbg kostar det också skjorta och plånbok att åka taxi hem. Då gör man det enkelt. Ingen får gå ut här 😉 I Strömstad är det praktiskt krypavstånd.

     Här verkar Svempa ha dragit. Men det är snorkallt. Och det är snart dags att gå till skogen med monstrena. Varför finns inga bävernylonoveraller för vuxna?

     • En Annan Susanne says:

      Kan du inte ta en av alla dina one-pieces och spraya med platsfolie?
      Borde bli ungefär detsamma. Haha.

     • Hahaha jamen ja…det borde ju.

      Det finns ju ett barnmärke som heter MOLO (det enda barnmärke jag känner till) som har ljuvliga overaller. Jag skulle lätt kunna betala för att jag fick en sån i vuxenstorlek.

 • Huset är helt. Simone tog planket.
  Nissan har stigit med nästan 2 m .
  En djävla massa kvistar å löst skit som blåst omkring här på området

 • Här kring Uppsala blev det som förväntat bara fjutt av Sven. Visst har vi snö, nån dryg decimeter, men det är ju kanske inte jätteexotiskt runt andra advent.

  Det där med att tidsinställa sket sig big time. Tur att jag smet iväg och kollade.

  *åter till kursen*

  • Jo jag såg att det där läskigt vita låg på marken i Uppsala. Blörk.

   Och hur i hela friden kunde tidsinställnigen skita sig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.