Manikyrstugan

Jag är på lite bättre humör. Även om jag ägnade förmiddagen åt att bita huvudet av den efterlängtade maken. Just för att han a) antingen inte lyssnar eller b) OM han lyssnar så svarar han aldrig. Och då är det sjukt svårt att veta om det är hörbarhet nolla eller om han har uppfattat frågan.

Som exempel. Om jag ber honom bära upp en grej i köket, vilket jag gjorde imorse. Och först säger han “va?” (som vanligt), jag upprepar frågan, han svarar inte. Då är jag tvungen att säga det en tredje gång, och den tredje gången finns det noll trevlighet kvar – för jag är så less på att känna mig tjatig. Då får han frågan, plus samma uppläxning som han får en gång i kvarten, och brukar låta något i stil med “HELVETE VAD DET ÄR TRÖTTSAMT ATT DU ALDRIG KAN LYSSNA PÅ VAD JAG SÄGER OCH ATT JAG SKALL BEHÖVA SÄGA SAMMA SAK EN TRILJON TRILJARDERS GÅNGER – INTE UNDRA PÅ ATT DU TYCKER ATT JAG ÄR TJATIG SÅ NU SKÄRPER DU DIG”.

Och den meningen är ju även den jävligt tjatig eftersom jag säger den varje gång jag blir irro över hela tonårsbeteendet (alternativt pensionärsbeteendet) där han antagligen bara köper tid genom att skita i att lyssna.

Grejen han skulle hjälpa mig upp i köket med? Jo det hade han hört redan när jag sa det gång två. Han bara struntade i att svara. För han tyckte att det räckte med att göra som jag bad honom. För det skall tydligen gå att gissa vilken gång han faktiskt hör OCH uppfattar. Jomenellerhur.

Jag skall bli flata. Det är något allvarligt fel på karlar i allmänhet och min i synnerhet. Eller så är det som Lena skrev, att en mans svar på tilltal är deras sätt att vara romantiska.

Öronhåren krullar sig i ren ilska bara jag tänker på hur mycket onödig tid jag lägger på detta eviga tjatande.

Så han drog till skogs. För att skjuta lerduvor med en kompis. Och jag var inte ledsen över det alls, eller längtade efter honom. För då kom syrran med de två små norska knoddarna. Den lille sexårige look-a-liken kastade sig i soffan och snodde mosters iPad, medan treåringen hade bestämt sig för att moster skulle få måla naglarna på henne. Vad hon inte riktigt visste var hur många nagellack jag hade här.

Jag hämtade påsen, ställde den på golvet och sötnöten fick ögon stora som tefat medan hon plockade upp allihop och ställde på bordet.

bild 2(1)

Så många fanns det tydligen inte att välja på i systerhemmet. Och eftersom hon är oerhört genusmedveten valde hon rosa. Och glitter. Hon lever efter devisen “du skall inga andra färger hava jämte mig” när det gäller rosa. Andra färger göre sig icke besvär. Gud nåde om kläder, leksaker, och annat skulle ha en annan färg eller inte vara prinsessiga. Då blir det kris i Kapernaum. Filmen om hennes liv skola heta “Fyra nyanser av rosa”. Men hon vet ju vad hon vill i alla fall. Och det är jäkligt medvetet.

Så vi målade. Och piffade upp en nagel på varje hand med en annan nyans av rosa. Sen prinsessglitter.

bild 1(1)
Nöjd tjej årsmodell 2010.

Sen tog jag syrrans gellackoskuld. Och fick en nöjd tjej till, fast årsmodell 1976.

Jag borde bli sponsrad av Depend.

Mitt mål med livet verkar ju vara att leda ner andra i samma fördärv som jag. Och det verkar gå rätt så bra.

0 thoughts on “Manikyrstugan

 • Haha, ja du borde vara sponsrad av dem! :))
  Jag hade mig första nagelverkstad (med gellack) i fredags och det gick hyfsat. Va lite meckigt att läsa anvisningen mellan alla lager bara men det ger sig nog 🙂
  Tycker det var ett mycket bra färgval av den lilla damen, och förstår om hon är toknöjd nu!

 • Har funderat på det där med Depend. Har testat en (1) nagel i affären (försäljaren påstod att det skulle fixa min spricka så att nageln hann växa ut tillräckligt för att kunna klippa utan att börja blöda… det funkade inte!) men den blev ju slät och glansig med lacket. Att sitta med tummen under lampan kändes lite obehagligt (som något hände inne i fingret), men man vänjer sig väl. Men det där med att ta bort lacket genom att göra små folie paket eller bada fingrarna i remover och sedan skrapa… hur bra är det för fingrar och naglar? Det är det som gör att jag tvekar.

  Mina naglar som förr var långa och starka går nu av så fort det blir lite längd på dom. Uttorkade säger experterna och det kan nog stämma. Det som lockar är ju att Depend ger styrka så att jag slipper alla dessa sprickor eller naglar som bryts rakt av… men samtidigt kanske jag ska se till att dom mår bra först.
  Å ena sidan, å andra sidan…

  • Jag har stenhårda naglar i mig själv och går de av så blir det alltid en spricka i kanten långt ner. Lagom kul när den växer ut sen. Det har inte hänt sen jag började med gellack, men det räcker ju inte bara med ett lager. Jag kör ett bas, tre till fyra färg och ett topplack. Då jäklar går de att använda som verktyg sen. När det gäller removern, jag “behöver” ju inte vara så snäll mot mina naglar eftersom det finns att ta av. Men om man är rädd om naglarna så är removern rätt snäll. Det är ju inte aceton, så det blir ju någon slags gegga av alltihop.

   Det som “händer” är ju bara att gelen härdar, jag känner det inte, andra gör det. Men, jag är manisk med att olja in naglarna, både när jag är utan lack och med lack. Så för min del har naglarna blivit bättre. Men….jag lyder ju inte manualen helt heller 😉 Jag kör med annan remover, använder inte foliepaket och sitter nu och väntar på nagelskrapan som Anna rekommenderade här på bloggen. Olydighet gjorde det bättre hehe.

   • Jag saknar verkligen det där med att alltid ha de praktiska verktygen (=naglarna) med sig, som man hade när de var långa och hårda. Jag får nog se till att bli riktigt ordentlig på det där med olja och så hoppas att de svarar på det… och gå en sväng till Åhléns snart och se om det nu inte ska vara ett litet startset! 🙂
    Skönt att höra att man inte måste vara lydig och följa allt slaviskt! 😀

 • Shit vad lack du har! Erkänn att 50% är samma nyans som övriga 😉 så är det i alla fall för mig. Både vad gäller naglar och läppar. Dålig koll på sig själv mao…

  Grymt jobbat med tösen. Kan tro att hon är nöjd. Kalasfint!

  • Haha nääää…inte ett enda lack i samma färg. Däremot sjukt många olika nyanser av samma färg. För det finns ju så oerhört många färger, och jag brukar fynda på eBay när det gäller O.P.I. – då får jag tio lack för 250 spänn. Men jag har nog kanske precis varenda färg som finns…känner inte så här spontant att det är någon nyans jag saknar i alla fall 😉

   Sötnöten var skitnöjd med sina rosa naglar. Hon skulle malla sig på dagis imorgon. Som tack nös hon rakt på mig så jag kommer högst troligt bli förkyld. Det är tanken som räknas?

 • Jag förstår maken helt och fullt! Det räcker väl att man gör det? Varför ska man behöva svara på det också? Du ser väl att det blir gjort… 🙂

 • hehe så där låter det hos oss också. Sen undrar min sambo varför jag tjatar? Öööh “du säger åt mig att påminna dig och sen tycker du att jag tjatar?” eller” om du inte svarar hur fan ska jag veta att du hör vad jag säger?”
  “När jag ber dig göra nåt så är det väl för fan nu och inte om fjorton dar jag vill ha hjälp? ” och då är jag ändå rätt så generös ……jag begär inte att han ska göra det med en gång 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.