Farbror Frejs Nageltips?

En klunsig fil – ett stycke kopp, lacket är borta innan du hunnit säga “snopp”.

Min besatthet av nagellack är inget nytt, men nu sörjer jag min Ikeakasse med vanligt lack som jag troligen aldrig mer kommer använda. För mitt liv blev magiskt när jag upptäckte gelelacken. Behöver jag ens lovorda det igen? Känns som att jag gjort det en hel del.

Men idag var det dags för semesterbyte, och jag har samlat på mig lite tricks som glad målarlärling.

Nagelointresserade bör sluta läsa nu.

20130718_115156_resized

Så såg naglarna ut för en stund sedan. Det har väl suttit i två veckor tror jag. Och då har man två alternativ, eftersom det börjar bli ett glapp mellan nagelbandet och lacket. Plus att lacket börjar se lite mindre glansigt ut. Det lätta alternativet är att bara fylla i. Ta en klossfil (bild nedan) och fila ner kanten på lacket vid nagelbanden plus en ordentlig “buffring” över hela nageln. Efter det, på med ett lager till i samma färg, och ett lager topplack. Voila, naglarna är som nya igen, glänsande som aldrig förr. Och det tar max tio minuter.

Men nu vill jag ha semesterfärg. Fan vet vilken bara, men det ger sig.

Det där med att följa instruktioner är inte min grej, för det funkar aldrig som jag vill och är alltid asmycket jobbigare än vad som står i manualen. Det här är alltså min variant av vad som står i manualen. Med lite extra tillbehör.

Först ut, en klossfil. Eller vilken jäkla fil som helst, men jag tycker denna är enklast. Och det räcker.

Nu kör jag överkurs med min rehabfil för liktornar, för att jag är bekväm. Men det är på intet vis ett måste.

20130718_120747_resized

Jag filar bort så mycket jag orkar. För att få mindre att gegga med sedan. Inbillar mig att det är mer skonsamt för nageln också, för att man slipper använda två liter remover och skrapa ihjäl nageln.

20130718_120632_resized

Efter filning, på med gummidelen av “menskopparna” och gegga på remover precis som vanligt. Fördelen med kopparna är att jag slipper gå bananas på foliehattarna som det står i manualen att man skall ha. De trillar av och det torkar ut. Rena rama skiten.

20130718_121109_resized

På med locket till menskoppen.

20130718_121201_resized

Sätt dig och spela spel på iPaden med den lediga handen och glöm av att du bara behöver sitta i tio minuter. Upptäck det när det börjar bli varmt och det har bildats kondens på insidan koppen.

20130718_123602_resized

Inte bara kondens, även stasmärken i fingrarna från gummit.
(Ingen aning om hur länge jag satt, jag råkade fastna lite i Candy Crush)

20130718_123655_resized

Sluta fokusera på spelet och skrapa försiktigt med ledig nagel från andra handen. Helst med en turkos bajspåse som underlägg.

20130718_124300_resized

Efter skrapning. Fila lite med klossfilen för att få bort det sista av baslacket, och polera lite för all del om suget skulle infinna sig.

Har man riktiga förstärkta naglar under behöver man inte vara så nedrans försiktig. Men har man inte det så är det käckt att vara lite extra varsam, för annars tar man ju av nagelytan.

Mina är vanliga simpla pöbelnaglar som inte har något annat grundskydd så jag ger dem lite kärlek i form av en halv liter nagelolja när jag är klar.

20130718_130740_resized

Busenkelt.

Nu kommer det svåra.

Vilken färg skall jag välja som får sitta över sommaren? Det är den absolut jobbigaste delen av hela maskineriet.

20130718_135458_resized

HJÄLP?

Men herregud som jag älskar mitt gelelack.

(Kopparna är bara att skölja av med varmt vatten, och ställa undan tills det är dags nästa gång)

 

0 thoughts on “Farbror Frejs Nageltips?

 • Jag gillar lila, men det är ju ingen sommarfärg direkt. Men kanske ska du ha orange? Det har jag haft nu i 5 veckor, det har känns somrigt 😉

  • Jag gillar också lila. Och blått. Och jag har fortfarande inte bestämt mig. Samma visa varje gång. Jag tror inte att jag passar i orange, jag är för blåvit i hudfärgen. Ljusblått glittrigt? Aaaaarghhhh…

 • Ta den lite mörkare blå till höger i samlingen.
  Fast egentligen tycker jag bara det är snyggt med röd eller rosa på naglarna. Möjligen lite beige-brunt.

  • De ser inte ens ut som på flaskan. Jag har fått ner det till fyra färger. Kolla om en minut så ligger det en bild uppe. Jag var allvarligt när jag sa att detta är det största problemet.

  • Hehe, nejdå, men jag tycker att det ser ut att kunna vara det med lite taskig fantasi. Det är nagelpluppar (ingen aning om vad det heter) som är till för precis det jag använder det till. Jag hittade mina på eBay när jag letade efter en lösning som inte involverade foliehattar.

  • Jag hittade dem på eBay, och jag vet att Ciccipissi som också hänger och lurkar här inne hittade sina på Tradera efter att ha sett dem här på bloggen. Men jag vet inte vad hon sökte på, du kan få min eBay-länk om du vill?

 • Jag har en kompis som kör med gelélack och hon satte fötterna i fotbad (med fotsalt) medan hon pillrade som tusan med fingrarna för att få av lacket och lägga på nytt. När hon sen skulle fixa fötterna så var det bara att lyfta av hela gelélagret efter fotbadet, så hon skulle testa att blöta händerna en stund i vatten med fotsalt nästa gång. Kanske värt att prova?

  • Hahaha, det låter ju för lätt för att vara sant. Och det brukar dessutom sitta “hårdare” på tårna. Men visst är det helt rimligt. Och värt att testa. Det kanske är leverantörens sätt att tjäna extrapengar eftersom det går åt mängder med remover.

   Jag skall i vart fall prova, tack för tipset. Om det funkar är det ju betydligt mer skonsamt. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.