Lite naglar och lite teknik

Jamen vi fortsätter på spåret om vad som låg i min brevlåda igår. För det var en sjukt rolig dag att vittja brevlådan. Noll fönsterkuvert som attackerade mitt redan blödande bankkonto, och bara plusgrejor. Om man bortser från att jag redan betalat för en del av grejorna tidigare. Men det räknas ju inte, för det är ju redan röda siffror i den allmänna konkursen.

Alla som har en Mac med den nyare kontakten som ser ut så här vet vad jag pratar om.

mackontakt

Ni vet också antagligen att den kontakten är rena rama skiten (eller så är det bara jag som har ett måndagsexemplar?). Det är oerhört praktiskt med magnetkontakter eftersom man kan fastna i dem, vilket jag ofta gör, och man river inte ner datorn i golvet. För kontakten åker ur istället. Min “latdator”, den jag har i soffan, är den enda med en sådan kontakt. Det är en liten Air, och den förbannade kontakten driver mig till vansinne. För man behöver inte snubbla så värst mycket för att den skall trilla ur. Det räcker att hundarna viftar på svansen, eller att katten som väger ungefär två hekto, går förbi. Den kontakten ligger mer på golvet än sitter där den skall. Och en dator utan strömförsörjning funkar rätt kass.

Då löser man problemet. På den där sidan där man är med och backar olika projekt. Ni vet strutskudden, spökletaren och andra, faktiskt praktiska saker, som jag varit med och backat.

Något snille hade kommit på en extramagnet, så den inte trillar ut av att man bara andas på den med morgonandedräkt. Som ser ut så här.

snuglet

De yttepyttesmå rektanglarna överst är alltså de som skall sitta på kontakten. Eller i kontakten. En av dem i alla fall. Det andra är verktyget för att få ut den om man så skulle vilja, eftersom den sitter som berget. Rektangelgrejen alltså, inte kontakten.

För sedan jag opererade in den i kontakten igår har varken svansviftande eller kattgång fått den att trilla ur. Men magneten funkar fortfarande, och är snubbelsäker.

Varför kommer man inte på en sådan sjusärdeles uppfinning alldeles själv och tjänar sjukt mycket pengar?

De kom i brevlådan igår. Oerhört praktiskt.

snuglet 2

Och så kom den mycket efterlängtade nagelskrapan som Anna tipsade om som hon köpt i New York.

nagelskrapa 2

Så gissa om det kommer vara tyst här ikväll när jag skall byta nagellack och testa ytterligare en ny grej som inte står i Depends manual.

Funkar den inte blir den tandstensskrapa till hundarna.

nagelskrapa 1

Funkar den så kommer en ny manual på bloggen om hur man gör i verkligheten när man använder gellack.

Som jag har längtat.

Nu är bara den stora frågan vilket lack jag skall ha de närmsta fyra veckorna.

0 thoughts on “Lite naglar och lite teknik

 • Oj vad jag ser fram emot att höra vad du tycker! Själv har jag sista två gångerna haft problem att få lacket att sitta länge… Gjorde en snabb manikyr i lördags innan fest, fick en flisa igår em och under ett styrelsemöte igår kväll pillade jag bort hela skiten…. Vad för jag för fel? Inte rengjort tillräckligt eller?

  Frågar dug som expert 😉
  Lycka till med skrapandet!
  Kram

  • Mysko. Det jag har nu har suttit så länge i väntan på skrapan att det har blivit en sån där osnygg glipa mellan nagelband och lack. Har det suttit innan så gissar jag på att nageln inte var tillräckligt “preparerad” 🙂 En gissning som sagt. Och jag ser SÅ fram emot att testa den, den ser sjukt praktisk ut.

   • Ser fram emot en ny manual, nybörjare som jag är. Jag har samma problem, har redan fått flisor i mitt lack och jag lade på det i fredags… Kanske inte målade tillräckligt eftersom jag blev lite försiktig när jag läste manualen (fel av mig, jag vet…)
    Anna: vilken butik köpte du verktyget på? Var det bra priser på gellack i USA? Ska dit i sommar nämligen, så jag har börjat reka lite om vad som ska shoppas 😉

    • Jamen då skall ni få ett tips, som jag faktiskt skrev i första manualen. Dels var petnoga med att göra rent, men rugga upp nagelytan lite lite lite med en fil innan rengöringsgrejset skall på. Då fäster det sjukt mycket bättre.

     Mvh Sjuk I Huvudet När Det Gäller Naglar

    • B-M. Jag såg den i flera pharmacies så den är nog ganska vanlig. Gellack fanns men då det var annat märke (jag kör depend) så fegade jag ur och köpte inte. Kalla mig dum i huvudet eftersom jag först nu inser att säkert även bas, topp, rengöring osv säkert var snorbilliga… Jaja, jag kanske vara var trött på shopping och mitt mission var ju att hitta de där kopparna…

     Tror nog att du kan shoppa massor 🙂

     • Okej, då ska jag kolla efter kopparna o skrapan där. Jag kör också Depend, så vi får väl se om jag vågar köpa nåt annat märke o testa 😉
      Hehe, man brukar ju faktiskt bli lite trött på shopping efter ett tag där, något jag aldrig trodde jag skulle känna… 😀

 • Det blir bra med rapport på det här (och sedan hoppas jag att du börjar sälja den lilla manicken om den funkar, du är ju företagare!) och jag kommer närmare och närmare ett sådantdär startkit från Depend…

  Håller med om att du kan ha stående inslag med tips på fiffiga prylar! Bra saker kan man inte få för mycket av! (säger hon som inte borde släppa in en sak till här hemma…)

  • Jag får väl börja med en ny tipskategori helt enkelt. 😉

   Det knepiga är att jag har kollat med några som faktiskt sitter och jobbar som nagelteknologer (som det så fint heter) och ingen av dem har “menskopparna”, och de skrapar med den där värdelösa träpinnen. Jag köpte ju ett gäng påsar med koppar så jag gav en till den lokala nageltjejen som jag känner och hon använder dem hela tiden nu. Nästa steg är att visa henne skrapan. Och nu är det snart dags att börja här hemma. Fast jag är kollapstrött egentligen 😉

   Och du, vem fasen behöver mer prylar. Det känns som att bo i ett lager.

 • Du får gärna visa mer tydligt hur kontaktgrejen fungerade. Kontakten till Paddan brukar pluppa ur så där som din.

  Skrapan – fungerade den?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.