Poesi och flygplan (BOKTÄVLINGEN)

Alla säger ett unisont “DET var på tiden, hur långsam får man vara egentligen?”.

Hundarna åt upp läxan? Svarar jag. Sedan säger jag förlåt såklart. Det borde inte tagit en månad.

Juryn har i alla fall kommit fram till ett beslut, och det var inget lätt beslut enligt Bokhandlerskan. Poesi är inte alltid lätt och den vinnande dikten lyder som följer:

Kära Agnes!
Med örat mot väggen mot psykopaten,
känns det fint att finnas en dag till?

När man läser den utan parenteser och författare och allt det där får i alla fall jag lite skrämselgåshud. Till och med ganska mycket skrämselgåshud.

Författarinnan till gåshudsdikten var Ella-Bella Messerschmitt och jag har mailat idag.

Det finns en nästan lika rysligt bra tvåa, för det var tydligen svårt att välja mellan Ella-Bellas och den andra. Men än så länge behåller jag den andra dikten för mig själv.

Och nu vill jag att ni skall lyssna noga, för en av anledningarna till att det tog lite tid och att hundarna åt upp tävlingsresultaten var att vi velade lite fram och tillbaka med prisutdelningen. Författaren är nämligen en rätt cool snubbe som har gjort mer saker än vad vi andra möjligen funderar över och en del av sakerna är även märkligt motsägelsefulla.

Nabrink1 copy

Märkligt är nog nyckelordet. Och oväntat kan tyckas. Han har varit bankdirektör, pilot och racerförare, och säkert en himla många fler saker. Nu är han läskighetsförfattare.

Mikael hade en tanke om att ha prisutdelning i ett flygplan med vinnaren, Bokhandlerskan och mig. Eller samma laguppställning fast prisutdelning på udda fik. Det hade varit fantastiskt roligt, om det inte lite stupade på att folk inte bor i just vår kommun.

Men då tänker jag så här. För mig är det ett pris i sig att vinna något och få det överlämnat i ett flygplan. Om vi skulle ha en sådan boktävling med de premisserna, är det något som skulle locka er att komma hit för mottagande vid eventuell vinst? Det vill säga, skall vi ha en sådan tävling? Nu när jag har läst Psykopaten vill jag såklart hemskt gärna att han skall följa med också. Den otäcke omslagspojken alltså.

Vad tror vi om det? Att inte bara vinna en bok, utan även dejt med författaren och en flygtur?

Det kräver ju en del, av alla inblandade, så nu vill jag ha massor av svar för att i så fall genomföra det.

I just den här tävlingen blir alltså priset “bara” boken som det var tänkt från början och ett stort grattis till Ella-Bella (du har fått mail).

I nästa tävling kan det bli lite hur som helst?

0 thoughts on “Poesi och flygplan (BOKTÄVLINGEN)

 • Kära Fitterbittan!

  Förärad med flygtur av författare?
  Förfärad av flygtur med författare?

  Förfärligt härligt!
  Och Markattan är på

  • Visst låter det förfärligt kul? Ta emot ett pat böcker flera tusen meter upp i luften. Jag dammar såklart av objektiven till kameran. Det måste ju vara bli av och att vi får folk villiga att röra på sig för en författarflygning.

 • Alltså om man har möjlighet att påverka när det isf blir är jag definitivt på. Och i mitt fall gör det inget om man får vänta lite på priset, bara man slipper springa som en gnu för att få det. Springer så det räcker ändå.

 • Jadå det ska nog kunnas gås med på

  Fressten har du nåt tips på nån lätlyssnad bok, har inte prövat ljudböcker innan, tänkte testa nån o lyssna på när jag ligger på stranden

  Gärna nån inom fantasy genren

 • Väldigt bra vinnare! Det var en rolig tävling, svårt att sluta knåpa ihop när man väl börjat (märktes väl eftersom jag spammade med mina förslag) och helt klart något som man kan roa sällskap i alla åldrar med under någon familjehelg. Är man bara läskunnig så kan man vara med.

  Jag tycker att det är en fantastisk chans att träffa en författare, en bokhandlerska och en trevlig bloggerska. Att få chansen att flyga med i ett litet plan låter spännande. Lite läskigt också, men mest spännande.
  Sedan kan det ju vara svårt det där med att ta sig till er lilla stad och de som har jobb och familj kan ju ha svårt att komma ifrån också. Så det är väl en del som måste lösas för den som vann, men priset i sig låter fantastiskt.

  • Det har du rätt i, men om man funderar vidare så skulle man ju även kunna tänka sig att en övernattning kan ingå. För två i alla fall, så man kan ta med sig eventuell sämre hälft? Vi behöver spons av ngt av hotellen helt enkelt, DÅ skulle det funka? Det är helt enkelt det enda det faller på om man nu skulle vinna och tycka att det vore en kul och annorlunda vinst?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.