Nu tänker jag vara lite märkvärdig här

För jag köpte faktiskt två inredningssaker när vi var på Koster. Visserligen saker som skall stå utomhus, vilket gör det till utredningssaker? Men oavsett!? Jag handlade två prydnadssaker. Som jag valde med omsorg och placerade med samma noggrannhet som en hjärnkirurg opererar.

Då får man vara både lite mallig och märkvärdig va? Och visa sina fina saker för att imponera på er?

Låt mig presentera Flora Flamingo. Hon står och vaktar utanför ytterdörren.

IMG_1029

Efter noga övervägande och ett par flyttar hamnade hon där i alla fall. Bredvid brännässlor och mossa och annat lösaktigt gräs. Och hon är fin.

Jag köpte även ett vindspel. Där gick jag dock inte efter utseende alls, enbart efter ljud. Den med absolut vackrast ljud var inte till salu så jag fick köpa den med näst vackrast röst. Och så hängde jag upp den i smyg. Eftersom jag inkräktar lite på makens inredande här, och jag vet inte om det är positivt eller negativt att han faktiskt tyckte att båda sakerna var fina.

IMG_1035

På fredag skall nämligen hundraåringen klättra ut genom fönstret och komma till torpet för första gången. Mormor är ju inte så rörlig numera, men till Strömstad brukar hon komma och så stannar vi på båten. Att ta sig till lägenhet tre trappor upp har inte varit aktuellt. Nu skall både hon och mamma skärskåda torpet med vit handske. HAHA. Det spelar ingen roll om vi dammsuger tio gånger om dagen pga springande hundar. Eventuellt får de utegångsförbud ihop med Mini från och med imorgon och måste de nödvändigtvis ut får det bli med skor på fötterna.

Om man bortser från att morgondagen kommer ägnas åt att skrubba med tandborste bakom elementen känns det som en lite glad vecka. Det var flera år sedan jag ägnade mycket tid åt att fynda kul och BRA grejor på eBay, det har jag gjort nu och en sak landade idag och resten skall landa i veckan om allt går planenligt. Ett alldeles nytt och skinande roseguldglittrigt fodral till telefonen, enkom för att fånga Pokémons med.

IMG_1014

Passar utmärkt till min rosa telefon.

Jag har beställt tankini av Behå-Helene (ifall det händelsevis skulle bli så varmt i vattnet att jag badar), när jag letade igenom lägenhetsgarderoben hittade jag en klänning med ett par år på nacken i exakt samma färg som mina tjusigaste stövlar och så har jag köpt knytblus hos Plain Vanilla och nu väntar jag på den snyggaste blusen jag sett på länge.

Den blusen är så snygg att jag storknar faktiskt.

Screen Shot 2016-07-20 at 21.57.21

Nu börjar jag bli redo för båtsemester.

Det hänger väl i och för sig mest på tankinin om jag nu skall envisas med att bada.

Men den här veckan borde bli en sådan där vecka som det kommer bli kul att öppna brevlådan. Även om jag såklart lärt mig att aldrig ropa hej före bäcken.

Först skall jag sova lite bara.

0 thoughts on “Nu tänker jag vara lite märkvärdig här

  • Jag hade knytblusen på mig i söndags och GLÖMDE ta kort. Jag är världens sämsta bloggare på riktigt. Den är sjukt snygg och grymt praktiskt att knytet inte sitter fast, även om jag råkar älska knytet så kanske man behöver en plain skjorta ngn gång? Den blusen borde komma i fler färger i alla fall, den saken är klar. Kram 🙂

 • Jag borde verkligen bli bättre både på inredning och utredning, jag funderar mycket men får inget gjort. Och att välja vindspel efter ljud är väl självklart, störande vindspel är inte trevligt!

  Trevligt med fynd i garderoben, själv har jag mina svala kläder där jag inte är just nu. Mycket dumt!

  • Måste man fundera? När jag funderar på det låser sig skallen, men här fanns de bara i butiken och jag kunde inte låta bli att köpa. Plats för det fanns inte i skallen på mig, däremot har jag dåligt samvete NU över att jag lämnade Floras kompis. Det fanns två, en mindre och en större och jag köpte Flora den mindre. Nu vill jag ha båda för att båda är ensamma på varsitt ställe. 🙁

   • Jag funderar, inser att jag inte kan göra saker själv och så blir det inget av det hela … Jag behöver nog rycka upp mig!

    Stackars Flora som har blivit ensam och har övergivit sin kompis. 🙁 Det låter som att du får kolla om kompisen finns kvar i butiken och rädda den från ensamheten. Om inte annat för att du ska slippa tänka på det. 😉

    • Jag vet att jag har erbjudit dig att jag kan skicka upp maken, men jag har för mig att du tackade nej? 😉 Näe, jag tror jag förstår vad du menar, det är inte riktigt kul att göra det ensam och särskilt inte om man är lite begränsad. Vem kan bygga om saker utan viss hjälp? Då tar det stopp och det gör det ännu tråkigare. Men är det någon slags tröst att jag vet att jag hade bott i ett fantastiskt hem, därtill välstädat jämt, om jag hade varit ensam. Jag ger upp för att vi är just två och den andre är en obotlig slarver inomhus men bra på utomhusprojekt.

     Jag vet. Jag skall kolla om kompisen är kvar nästa gång. För nu tänker jag att det kanske var mamman jag lämnade och då var det taskigt på riktigt.

     • Hörrö jag börjar bli desperat. Du kan skicka hit maken, han kan få fixa tvättstugan och badrummet och köket och alla väggar och … lite fönster och värme ska visst också fixas. Men det finns ett litet krav; Jag vill att han ska bli klar! 😀

 • Vilka fina köp du har gjort:)
  Gillar blusen väldigt mycket, kanske inte jag med knyt men utan är den ursnygg;)
  Tycker du ska köpa Floras kompis.
  Var i Björlanda Kile idag och såg på alla båtarna och njöt av vädret.
  Ha det gött i värmen och solen
  Kram

 • Jag gillar Flora, mycket också för att Flora har ett namn. Blusarna är fantastiska, siden har så fint fall.
  Det här med att bo själv och då hålla ordning. När maken varit iväg med barnen och jag hemma själv tänker jag att vad skönt att det nu blir ordning. Sedan tar jag fram symaskinen, många tyger och flera mönster. Ordning? Njae, inte direkt.
  Till något helt annat. Om man funderar på att ta med barn och man till Västkusten. Vart ska man då? Barnen är mer vilda än tama och föräldrarna uppskattar klippor (har idag badat på sandstrand och hade med oss massor sand hem). Meta krabbor gillar vi alla.

  • Jag läste symaskin och sen stannade hjärtat. Kan du sy? Kan du sy två skitenkla klänningar till mig om jag ritar och du får mina mått. Kan dessvärre inte rita mönster längre. Jag betalar vad det kostar och lite tiiiill.

     • Nej nej, absolut inte jersey. Men inte stumt heller. Något halvstumt. Äh, jag skickar ett mail till dig och visar så får du tala om ifall det är möjligt eller inte 🙂

  • Just det, frågan också 🙂 Vad vill ni göra, hela paketet med trötta barn på kvällen? Isåfall Tanumstrand. De har ju tom äventyrsbad och man får äta hur mycket mjukglass på kvällen. Och mat såklart. Eget boende med er som husvagn och var är ni nu? Strömstad har ju Daftöland och spa för mamman? Ge mig en kravlista, jag vet ju inte hur ni åker runt. 🙂

   • Åh, ett spa!! Det vill jag till. Fast det får nog bli en annan gång, när inte familjen är med. Just nu är vi hemma i Uppsala och största problemet är kattvakt. Sist vi var iväg (och tänkte tagit med honom men det är svårt att ta med en katt som inte är inne) svarade han med att kissa och bajsa inne… Detta fast grannen tog hand om honom.
    Men om vi nu kommer iväg vill jag ha sol (lätt att fixa) men mycket bad och gärna en del att upptäcka både i vattnet och på land. ‘Håva’ lite, fiska krabbor, titta efter fiskar, sjöstjärnor mm. Bada, helst från klippor men det är nog svårt för barnen så barnvänligt bad. Kanske någon liten båttur. Boendet blir nog tält men på camping så det finns servicehus.

    • Jag tror att kanonvädret är på ingång. Eller, det har faktiskt varit här ett tag. Igår knatade vi på stan med mormor och jag svettades floder. Dock bara i ansiktet. Så jävla snyggt.

     Campingar finns överallt, men skall det vara riktigt barnvänlig camping säger jag Daftö Camping här i stan. Den har både strandsida och poolsida (tom jag har hängt på den stranden och det är fint och sandigt). Poolen ligger på andra sidan vid Daftö Land som är en lekpark the size of mini-Liseberg. Oklart om det kan bli barnvänligare? Och jag håller med Marie om Nordens Ark, däremot håller jag inte med henne om Marstrand (pilutta). Jo det gör jag egentligen, men jag tycker det är så långt söderut att det gör man om man är i Gbg. Sen tror jag inte att det håller som heldagsutflykt med barn eftersom man som vuxen vill göra andra saker och de olika sakerna ligger inte ens i närheten av varandra.

  • Jag rekommenderar ett besök på Nordens Ark när ni vill ha lite omväxling till krabbor och bad. Fantastiskt ställe. Marstrands fästning brukar också ha kul aktiviteter för barnen under sommaren och sen är Marstrand rent allmänt fint.

  • Den är så JÄVLA snygg. Jag skall nog ha på mig den idag. Och jag skall hämta Floras syrra, eller mamma, eller vad det nu var. Varför lär jag mig aldrig? Ömma mamman sa just det igår och så sa hon även att det var så jävla typiskt mig att gå omkring och ha dåligt samvete för att det står en flamingo kvar på Koster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.