Ett litet besök till och ett kärt sådant

Det är rätt häftigt att vara hundra år och kunna åka på roadtrip faktiskt. Mormor kom hit igår, bistådd av ömma modern och styvfadern såklart, men ändå?

IMG_1056

Och hon älskar sina håriga barnbarnbarn lika mycket som ömma modern, vilket är ömsesidigt. Mormödrar brukar alltid steka en extra pannkaka till fyrbeningarna.

Det här var första besöket på torpet för mormodern. Vi har ju liksom inte bott här på riktigt innan och såvitt jag vet har vi aldrig uttalat flyttat hit heller. Det som började med en helgtripp i höstas fortsatte liksom bara och vi åkte aldrig hem igen, däremot flyttade vi hit mer och mer grejor och kläder. Eller snarare, jag flyttade hit kläder och grejor medan maken bara flyttade hit grejor. Det är ett evigt tjat om saker att ha på sig om man skall göra något som kräver mer än trasiga shorts och foppatofflor. Gärna med smutsig hoodie till. Och honom slösar jag klänning och klackar på?

Vädret var dessutom så bra att det var för varmt att sitta i solen och det blev en förflyttning av utemöblemanget till ladan, därav den något udda placeringen av möblerna. Mormor blev glad över att se att det inte var just ett sådant där torp som hon har associerat till hela vintern och därmed haft väldiga bekymmer om vi möjligen skulle frysa ihjäl. Det slogs fast att det ju faktiskt var ett riktigt hus, även om det låg gräsligt långt in i skogen förstås. Sa mormor alltså. Vi funderar inte så mycket på just den biten längre.

IMG_1065

Här ser mormor inte riktigt riktig ut och det gör det till ett alldeles underbart kort. Hon envisades nämligen med att påstå att det inte finns några vilda blommor längre och att det var bättre förr. Något som visade sig inte vara helt sant och hon fick en liten bukett i näven. Dessutom skall man veta att min mormor har bott i en stad i hela sitt liv. Hon är uppvuxen på landet, men det var ju för väldigt längesedan. Med tanke på att hon är född 1916 så har hon inte bott utanför stan sedan 30-talet någon gång. Det är en svindlande tanke.

Efter ett par timmar av fika och torphäng åkte vi till stan för att käka och där kände vi nog allihop att det var dags att runda av dagen innan vi blev ovänner allihop. Eftersom mamma tenderar att bestämma över både mig, mormor och egna maken, och jag och mormor är exakt likadana. Vi är tre damer som inte tål att bli bestämda över, men vi bestämmer gärna över alla andra.

Stämningen kan bli lite tryckt när det händer och alla har lite dåligt tålamod samtidigt.

Nu hann vi antagligen precis slippa det igår och det blev en skitbra dag.

Jag är grymt tacksam över att vara så här gammal och fortfarande ha en mormor med sting kvar i livet.

Nu skall jag fixa naglarna.

Men jag återkommer senare med en idé.

Återkommer gör jag ju alltid. Förr eller senare.

0 thoughts on “Ett litet besök till och ett kärt sådant

 • Önskar min mormor levde ännu, men tyvärr gick hon bort för några år sedan. Träffade henne tyvärr för lite fast det berodde mest på att vi bodde långt ifrån varandra och dessutom i olika Länder

  Minns när jag & min kusin bodde hos henne ett par veckor i Finland för vi skulle på ett fint sk kollo för finska barn från Sverige

  Hon hörde nåt på radion sen sjöng hon en Hittepåvisa och samtidigt som hon tog några danssteg för att avsluta med en brukare 🙂

  • Det är läskigt det där med att mor- och farföräldrar som går bort, vi tillhör ju egentligen generationen där våra föräldrar börjar bli gamla. Maken har ju inte kvar sin mamma och svärfar är nästan mer skröplig än mormor och då tycker man ju att han är ung i jämförelse, bara 87. 🙂

   • Precis, mamma som är den enda vi har kvar , då vi har varken mor-far föräldrar o ingen pappa kvar i livet och mamma är 74 men e pigg ännu som tur e även om hon har lite små krämpor bara

 • Så härligt!
  Har tyvärr inte min mormor i livet längre. ❤️
  Men farmor hänger med än. 90 år 🙂
  Ska träffa dem imorgon 🙂

 • Härligt att ha en mormor som kan komma på besök och så bra att hon nu fick se att torpet faktiskt inte var bara ett torp och att ni har det hur bra som helst (förutom klädbrist för någon)där ute i skogen.

  Och så bra att ni tillbringade precis lagom mycket tid tillsammans. Det är ofta det svåra när man inte bor så nära att man kan titta på en kopp kaffe på vägen till affären, man stannar för länge när man väl ses.

 • gött..att hon får komma ut o ha lite kul o se sig omkring o så..
  min mormor e 94 år o om hon mår bra o har hälsan o så. så blir hon 95 i december…hon bor fortf i sin hus ute på landet o vägrar ha rollatorn..trots hon skulle behöva det.. men.. jaja..envis e hon.. hhihi
  men har bara henne kvar.. morfar,farmor o farfar gick bort för flera år sedan…

 • Grattis!
  Har inga minnen av vare sig mor-eller farföräldrar. Pappa och mamma dog när jag var rätt ung men det har gått bra ändå ☺
  Hade en granne som blev 90 år och han fick vara stand in för alla.

  Markattan, får hålla tillgodo med söta halvan

 • Din mormor är så jäkla cool. Det är ös på den damen trots att hon fyllde 100 år för ett tag sen.
  Jag har ju varken mamma eller mormor kvar i livet så passa på att umgås i lagom doser medan du kan.
  Kram

 • Min mormor, morfar och farmor gick alla bort när jag var runt 12-13 år. Farfar 3 veckor innan jag föddes, så krama extra på din mormor och njut av varje dag hon finns kvar. Så fin och så roligt att hon orkar med besök på torpet och mer ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.