Hur går man vidare från tyll?

Det vet jag. För jag har bestämt mig för att jag vill ha brokad också.

Nu dör min syster någonstans i Norge för att hennes storasyster pratar tyll och brokad.

Men jag behöver HJÄLP. Är det någon som är bra på att sy enkla saker utan mönster? Jag har två saker som fastnat i huvudet på mig (kommer säkert utökas), men de finns inte i verkligheten såvitt jag vet. Däremot vet jag att det är enkelt, så mycket sykunskaper har jag. Däremot har jag noll symaskiner, inte tillräckligt med tålamod och bor i en stad som bara säljer spetsgardiner i våder och inget annat roligt tyg.

Någon? Någon som känner någon? Jag behöver alltså hjälp på riktigt.

Medan alla håller på och dör i Midsomer (hur kan den byn ha en enda levande person efter alla dessa år med mord?) lekte jag med de nya sminkgrejorna jag äntligen fick efter att ha fyndat på eBay. NU har jag listat ut hur hon mäklarbruden i Svenska Hollywoodfruar kunde se så … midsommarskir ut på kinderna med sin rouge. Minns ni henne?

semester_stor15

Ser ni så skir och skimrande hon är? Varje avsnitt som hon var med funderade jag på hur hon kunde få till rougen på det viset. Sen slutade jag visserligen alltid fundera efter att programmet var slut. Men nu VET jag.

Man kan köpa midsommarskirhetsskimmer på tub!

Om man råkar se den tuben i brevlådan en lördag när man ändå känner sig lite trött kan det hända att man får ett ostoppbart behov av att prova. Ihop med magiska pudret givetvis. Här sminkas inget alls utan magiska pudret. Det är nämligen fysiskt omöjligt att se skir ut med rött ansikte och prickar, oavsett hur många tuber man köper.

IMG_0436

Titta titta titta! Ser ni mina skira kinder? Och mina glasögon, leopardmönstrade fleeceonepiece plus det där läppstiftet ni påstod fick mig ännu mer lik Gunilla Persson.

IMG_0437

Jag är så jävla midsommarskir att det är helt osannolikt. Med en hy som nästan ser perfekt ut. Om man bortser från ärret på snoken (som är knallrött utan puder så jag klagar inte) och att jag kanske kunde använt lite puder på mitt kluster av knottbett på halsen.

Nu vet jag hur man skimrar som en prinsessa och jag gjorde inte en 44 minuter lång instruktionsvideo som skulle kunna varit regisserad av Lars Norén.

Erkänn att ni skulle vilja det nu?

// Sysslolös i Seattle

0 thoughts on “Hur går man vidare från tyll?

 • Amen oj vad snyggt det är T o m så snyggt att jag kan fundera på att sminka mig ibland! Symaskin har jag men min gräns går vid att sy gardiner till båten så där är jag inte till mycket hjälp är jag rädd.

  • Visst? Och det tog inte många sekunder heller. Puder, maskara och magi på tub (det är såklart inte hemligt men jag kommer inte ihåg namnet exakt nu och necessären är där nere). Och vips så ser man ut som en Disneyprinsessa. Nåja.

   Men gardiner räcker nästan. Eller ja. Kanske inte. Jag skulle klara det själv med lite förbannade ord, men det skulle ta orimligt lång tid i paritet till hur enkelt det skulle vara. Suck.

 • Det hade ju varit roligt med en video, men du skimrar verkligen enormt! Fast har man en massa fräknar som bakgrund, har jag en absolut känsla av att skimret skulle se alldeles annorlunda ut. Har jag nämnt att min man trodde första gången han såg mig (det var på lite håll, men ändå) att jag hade dålig hy? Han tyckte rentav lite synd om mig tills han kom närmare och såg att han tänkt fel. Han hade trott att Bibi Andersson var fräknig tills han såg henne på nära håll i en kö, och då tänkte han tvärtom med mig. Så kan det bli.
  Men brokaden fascinerar mig – vad ska du göra?

  • Haha, nej det med fräknarna har jag inte hört. Och de vill man inte dölja, fräknar är oerhört vackert. Jag försökte pracka på Fru M mitt puder (att hon skulle testa det bara) när hon påminde mig om de egna fräknarna som är skitsnygga där med. Det fanns bara inte en tanke på att puder såklart döljer fräknar och det går ju inte för sig.

   Men du, Bibi Andersson hade alltså dålig hy? Hon som är så oerhört fager i mitt huvud.
   Förresten, varför skulle man inte kunna vara midsommarskimrade med fräknar? Klart man kan.

 • Hej Victoria.
  Jag får tacka dig för att vi har fått “hänga” på din blogg under tiden CamCam har varit kapad.
  Kram på dig midsommartjej.

  • Jag anade att det skulle uppstå viss panik om ingen plattform fanns för Camilla, och mina läsare är snälla och förstående precis som de flesta av Camillas 🙂 Nu har det löst sig och jag kan skimra vidare på egna bloggen medan Camilla kramar om Bloggbevakning. Men jag är tacksam och tackar för tacket. Kram på dig med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.