Nytt för i år – del två

Jag sa ju att jag skulle bli klänningstjej och så köpte jag åtta klänningar, tog på mig en och gick på Grand och firade födelsedag. Det föll mig på läppen och igår var det dags igen. Igår var det dessutom älsklingsklänningen.

Vem kunde ana att det skulle vara tyll i en älsklingsklänning? Samt att jag själv skulle vara orimligt nöjd med slutresultatet. Förlåt att jag tjatar så himla ofta (känns det som) hur galet bra det känns. De dagar jag inte säger något alls vinner Voldemort, jag känner mig ful och minst en enhörning dör. 

Är det förresten pk att gå omkring och vara missnöjd och ha elak räpa på axeln som typisk cis-person? 

Det måste upprepas. TYLL.


How you doin’? (Alla måste veta Friendsreferensen?)

Och de nedvikta bootsen. Ni kan bara bläddra planlöst på Plain Vanilla så hittar ni ungefär allt jag alltid har på mig.

Det hade varit näst intill perfekt om det inte helt plötsligt blivit kallt och om det faktiskt låg en ganska stor vit båt ett par cm från fotots vänstra armbåge. Längst ut på bryggan. Men det gör det ju inte.

Ni som vet ni bara vet. Ni hajar att det tokbra majvädret berott på att vi har båten på land? Nu är den nästan nästan nästan färdig att sjösättas och det vet vädret. Så det vrider ner temperaturen och ökar molnigheten lite.

Jag tror båten skall bada imorgon eller på söndag.

Vaknar ni till 30-gradig värme, knallblå himmel och kanske till och med en liten babypalm utanför fönstret på måndag, då vet ni att allt har gått åt skogen och motorn inte funkar. Då vet ni också att ni kan se fram emot SUPERSOMMAREN och REKORDVÄRME.

Hällregnar det på måndag funkar allt. 

Då kommer vi snacka tristare rekord. Blöta och blåsiga. Förlåt på förhand?

Vad skall vi prata om i inte fyrtiofyra minuter nästa gång? Kanske max tio minuter? Inte torpet än, jag är osugen på torpet.

Finns det inget man kan leka utomhus eller något annat man bara kan sitta och prata om med ett hundöra i knät?

Glad fredag.

// Tant Tyll

0 thoughts on “Nytt för i år – del två

 • Snyggt! Det ser verkligen ut som om du aldrig gjort/gör något annat än står och ser snygg ut i klänning vid havet. Nä, jag är inte ett dugg avundsjuk (jag äger ingen klänning). Fast lite åt det ljusgröna går nog min hudton nu.

  • Fniss. Det är enbart tack vare min extremt tålmodige make som agerar fotograf. Hah!

   Jag tror att vi ser grundlika ut. Fast jag har puder och stödstrumpbyxor. Det döljer ganska mycket av både det ljusgröna och det prickiga. DOCK upptäckte jag på kalaset att jag hade stor svart fläck på låret. Jättemysko. Ända till jag fattade att det var en klutt hundhår som hade fastnat på insidan av strumpbyxorna. Det känns så himla elegant att upptäcka det.

 • Okej, nu måste jag lämna garderoben igen (2:a gången) men när man återigen får se en sådan vacker, intelligent och rolig “brutta” (ja, jag bor i norrland o vi har haft 8 grader o nordanvind idag) måste man faktiskt skärpa sig och tacka för en fantastisk blogg. Och den där räpan tycker jag du ska “slänga åt vattne” (som vi säger här uppe) för som sagt du är vacker, intelligent, rolig. Dessutom jäkligt bra på att skriva med finess, sen att jag ser filmerna minst 5 gånger för att jag älskar dialekten beror på att jag är uppväxt i Trollhättan. Man kanske ska lära sig att kommentera oftare, så blir det inte en hel novell

  • Tack, tack och tack. Nu rodnar jag så mycket att det går ut på tårna. Men jag tycker absolut inte att du skall stanna i garderoben, det är mycket roligare på utsidan 🙂 Och du, jag är född i Trollhättan. Jag pratade som Roy och Roger till jag blev tio år och flyttade till Göteborg, sen bytte jag tydligen dialekt. Nu har jag bytt lite igen, men jag vet inte riktigt hur. Göteborgska uppblandad med bohuslänska?

 • Snyggt! Fortsätt med klänning och träna dig i att bortse från vem-det-nu-är-på-axeln som klankar ner. Jante? En egoistisk jävel som jag hoppas lite på att motorn tar en paus över midsommar och går igång den 28-29:e nånting när vi är på planet itillbaks till CA igen… Hade varit härligt att för en gångs skull uppleva Std i något annat än hällregn. Första sommaren på 5 år hemma. Dock inte så länge, 2,5 vecka totalt med Gbg och Skara inräknat, så juli och augusti bjuder jag generöst på *fniss* (försöker febrilt undvika emojis då WP inte verkar funka så bra med dem?!) Kram till dig och Kim!

  • Hur länge kommer ni vara i stan totalt då? Vi har inget planerat förutom att vi säkert åker till ön på midsommarafton. Och du, båten är inte i sjön än, men jag fryser. Det gjorde jag inte förra veckan. Så HIMLA deprimerande. Kram.

 • Skitsnyggt! Men nu fattar jag varför vi har minusgrader (nästan) och paraplyväder hela tiden. Vår båt hamnade ju också i sjön förra helgen och sen dess har det varit svinkallt och jämna skurar. Det är alltså vårt fel?

 • -Tyll! säger jag och tittar fascinerat på den snygga kvinnan i de snygga kläderna.
  -Hundhårsklutt! frustar jag samtidigt som jag försöker att inte få frukostyoghurt på skärmen.

  Vet inte om jag ska önska lycka till med sjösättningen …

 • Jaså det är ert fel att det är svinkallt o regnar den här helgen… Vet inte om jag ska hålla tummarna för att det går bra med båten eller ej!
  Du är skitsnygg i klänning (med hundhårsklutt o allt) och jag önskar att jag kunde vänja mig att använda det. Jag känner mig alltid utklädd på något vis. Men tycker det är ursnyggt på alla andra!

  • Jamen jag tycker samma, att man känner sig så fånigt pampig. Jag har även önskat att jag var en person som kunde ha pennkjol och pumps, men det är jag inte heller (och man behöver ju inte överdriva haha). Men nu har jag bestämt mig och de klänningarna jag har nu känner jag mig inte konstig i. Antagligen för att det funkar att ha gympadojor till dem om man skulle vilja, och inte behöver ha nobelklackar. Prova. Om jag överlevde det så gör alla det. 🙂

   • Jag vet en som går i pennkjol o pumps på sommarhalvåret och passar jättebra i det…. MEN vinterhalvåret har hon nästan samma outfit fast med kängor istället för pumps och en pälskappa som slutar där kjolen slutar…. inget konstigt med det egentligen förutom att människan går B A R B E N T vare sig det är 30 plus lr 15 minusgrader ute.

    Nästan alla har sett henne när hon är ute och går, men ingen vet vem hon är lr var hon bor

    • Jag fryser bara av att tänka på det. Men, hur spännande att alla har koll på henne men ingen vet något. Du måste bli detektiv! Det här är ju ett mysterium.

 • Måste börja med att säga att du är skitsnygg på bilden.
  Tyll?? Helt uppenbart så ska man aldrig säga aldrig om många saker. 😀 Fast jag tvivlar att jag någonsin kommer att sätta på mig en klänning igen. Men man vet aldrig.
  Ska bli spännande att att se om båten kommer ner i plurret eller inte.
  Ämne för nästa snack vete tusan. Kommer inte på något särskilt just nu. Dyker det upp någon briljant idé återkommer jag om saken.

  • Jag VET. TYLL?! Likadan tyll som det är i balettkjolar. Och jag skulle kunna tänka mig att även byta cape som jag hade i torsdags mot skinnjacka. Den är min favoritklänning. Ingen skulle någonsin kunna gissa att jag skulle ÄLSKA tyll.

   När båten kommer i plurret blir det höst. Jag bara vet det. Och tack förresten. Ibland briljerar maken bakom kameran även om han aldrig orkar ta mer än en bild.

 • Först, hela du ser fantastisk ut på bilden, med klänning och allt 🙂 visst är det ett praktiskt plagg. Jag har också börjat köpa och använda klänning, det är praktiskt med ett plagg. Beroende på vad man har på fötterna blir man antingen uppklädd eller bara vardagsklädd. Stövlar/finskor eller sneakers, allt passar till en klänning så praktiskt 🙂 ska man ur och resa är det också ett himla bra plagg, slippa och tänka ut olika kombinationer, överdel till underdel.
  Blev visst ett litet brandtal för klänning men “sent ska syndarn vakna” :p

  • Hahaha jaaaaa, men det känns så fint att vi numera är två som är pro-klänning efter att inte ha varit det. Jag hade inte ens klänning på min student. Och ALLT hänger på vad man har på fötterna. Mina sådana där indianboots drar ju ner pampighetsfaktorn vilket är skönt ibland och ibland vill man vara lite mer pampig. Då måste jag haka på ditt brandtal, för tre av de åtta klänningarna är spetsklänningar. I fredags köpte jag tom till spetskoftorna till den vita och den svarta klänningen. Och pumps. De klänningarna är svincoola med sneakers till och kommer vara finpampiga med pumps. Klänning är en fantastisk uppfinning på riktigt ju. När ses vi med klänning?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.