En väldigt hemlig bekännelse från Jula

Som inte alls innebär att jag tycker om Jula, eller att gummistanken där inne har förändrats till det bättre (det luktar ungefär som att jag tror att det skulle lukta om man blev tvungen att promenera omkring i en kondom) och dessutom är det väldigt praktiskt om maken inte får reda på det här.

Det var tusen gånger bättre att vara där och ditskickad med inköpslista än att sitta ute i bilen och sura medan maken handlar. Särskilt vintertid, då det är nedrans kallt att sura i bil. Eftersom jag kategoriskt vägrar följa med in numera, och sitter man i bilen räknar man minuter och det slutar alltid med att man surar, funderar över om det kanske är mer tidseffektivt att promenera tio mil hem än att vänta kvar och när man nästan har klivit ur bilen för att påbörja powerwalk hemåt kommer alltid maken lugnt strosande. Män strosar alltid på och utanför Jula.

Och det tar alltid minst en timma, trots att det lovas dyrt och heligt att han “bara skall springa in och ut skitsnabbt för att köpa en endaste liten sak som vi faktiskt MÅSTE ha annars döööööör vi”. Igår hade jag tre saker på listan och det tog fem minuter. Om en sak tar en timma för honom är det ju rimligt att anta att tre saker tar tre timmar. Simpel matematik.

Det är möjligt att jag råkade gå förbi ett ställ med knallrosa flanellskjortor på väg till kassan. Jag älskar flanellskjortor. Särskilt flanellskjortor som bara kostar 129 kronor.

Så. Ja. Jag köpte en. Och nu ser maken ut som en nöjd katt som svalt en råtta för att jag frivilligt har handlat något till mig själv på Jula trots att jag hävdar att det i alla fall bara tog fem minuter att köpa tre saker plus skjorta och således inte behöver ta flera timmar.

Outfiten idag har med andra ord inte varit särskilt piffig, men räpan på axeln har hållit käft i alla fall.

IMG_0773

Iklädd skjorta från Jula, mysbyxor från Plain Vanilla, Birkenstock från Dahlgrens och stödstrumpor från Apoteket är jag verkligen en tuff brud i lyxförpackning. Traktorn är liksom bara pricken över i.

Sedan smög jag på maken när han utförde vad jag kallar beredskapsarbete.

(När man skrev “Törpet” i telefonen ville auto correct skriva om det till “tätort”. Så himla hånfullt.)

Om man vill flytta en sten som ligger en halvmeter från ladugårdsväggen så att den istället skall ligga en meter från samma vägg kan man inte kalla det något annat än beredskapsarbete? Den fyller ju liksom ingen funktion på endera ställe?

Så jag avslutade dagen med att dra in till stan, i samma outfit, för att köpa ny deodorant och då blev jag jätteglad över att maken hade bytt däck på min bil utan att jag hade bönat och bett.

Ibland älskar jag honom mer än vad jag älskar min bil. När bilen har fått sina schyssta sommarsulor är det ganska oavgjort för nu är min svarta pärla så fin att jag överväger att spendera natten i baksätet.

IMG_0774

Inte lika mycket elegans och Östermalm över den här dagen va?

// Stödstrumpan

0 thoughts on “En väldigt hemlig bekännelse från Jula

 • Snygg flanellskjorta 😉
  Fick på riktigt mardrömmar av traktorer när jag var liten.. Men sen att jag var tillräckligt bäng att bli övertalad att bogsera upp en traktor från en brant slänt med min passat för ett par år sen.. Trodde påriktigt att traktorn skullle slå över på riktigt my god haha

   • Låter läskigt!! Kommer nära när man minst anar det! Har en hörselskada och jag blev ofta överrumplad när de var i närheten.. var rädd för flygplan med eftersom jag först inte kunde lokalisera ljudet haha

    • Det gör visserligen det mer förståeligt. Men i drömmar är ju allt upp och ner, så inget är rimligt. Mycket har jag drömt om, men inte just det. 🙂

   • Malin i Norrland says:

    De jagar en! Iaf mig, jag brukade vara dödligt rädd för traktorer och drömma mardrömmar om jagande sådana när jag var yngre… Fattade inte varför tills jag fick veta att jag var fem sekunder från att bli överkörd av plogbilen när jag var liten. Efter det slutade jag drömma mardrömmar om dem men tycket fortfarande de är läskiga. Om de kommer körandes på samma gångväg jag befinner mig på alltså. Traktorer är oberäkneliga typer!

    • Plogbilar ÄR läskiga på riktigt så det fattar jag. Herregud, paniken för din mamma då??? Pistmaskiner är också asläskiga. Men jag är fortfarande inte helt säker på att traktorer är så oberäkneliga 😉

 • Jag kämpade emot med näbbar och klor mot habegäret som drabbade mig när jag såg de rosa arbetsbyxorna under förra veckas Jula-besök. Hade trots allt redan handlat för allt för på tok för många pengar. Men nästa gång så…

 • Skjortan! Du menar att jag måste gå in på Jula jag med nu? 😮

  Traktorn är söt, men den behöver skrapas ren från rost o målas. I’m just sayin’… 😉

  • Mmm. Jag beklagar. Jag ÄLSKAR flanellskjortor till jeans. Eller till allt. Det är mysigt och varmt och snyggt. Och den rosa är fantastisk. Förlåt. Igen. 😉

 • Det-är-ju-det-jag-säger! Där står du i rosa skjorta från jula och pratar och ser hur snygg ut som helst.
  Men traktorn – ja, du, där har han lite att jobba på. Både själva maskinen och handhavandet.

  • Tack. Men jag tror kanske att du behöver kolla synen bara lite lite? 😉 Fast Julaskjortan är FANTASTISK.

   Prata inte om traktorn. Varje gång jag ser den säger jag att den är ful och äcklig. Traktorn borde inte ha något som helst självförtroende kvar. När det gäller handhavandet vet jag inte ett smack, men snälla snälla snälla var lite mer utförlig när det gäller handhavandejobbet. DET vill jag verkligen höra på riktigt 🙂

   • Min pappa råkade vara den mest tekniske och mest praktiska karl jag mött i livet, och jag har sett stenflytt och hantering av skopa sen jag satt i hans ryggsäck. Så jag tror att det kan bli bra för din make, men han har inte riktigt finslipat tekniken än. Det där när han skrapar grässvålen t ex. Nja. *fnissar forfarande*

    • Åh som jag skulle vilja att du kom hit och talade om för honom hur han egentligen skall göra. Det hade varit oerhört underhållande eftersom jag inte har några specifika åsikter, mest bara att han väsnas 🙂

 • Elegans, schmelegans, stödstrumpor är bra grejer. Sånt ska man börja tidigt med.

  Kan dock inte förlåta Jula för att de slutade sälja Blåkläder. Har nu handlat på Bygghemma, vem hade kunnat ana att jag skulle hålla på med sånt?

 • Först hör jag på TV att skjorta är vårens plagg, sedan får jag se dig. Du är alltså hur rätt som helst!
  Och skjortan är fin, traktorn är den inte!

  • Men flanellskjorta kan väl inte ha varit på utelistan någonsin? Det är ju svårt att hitta en mysigare skjorta, sen kanske man inte går på Nobelfesten med den om man nu skulle råka bli bjuden. 🙂

 • Hmm jag fick minsann ett par svarta arbetsbyxor av sambon samt en luvtröja med ludd i bara för att jag skulle vara propert klädd när bottenskrapningen av båten började …..
  Vete sjutton hur det där gick till egentligen men jag är propert klädd varenda gång vi åker dit för att skrapa o slipa *suck*
  Annars är den där rosa flanellskjortan rätt snygg och skön gissar jag 🙂 hmm ska kanske besöka jula igen?

  • PROPERT vid båtgrejande? Jag dör lite av skratt här nu. Jag brukar ta på mig lump och trasa när jag skall greja. Det är svårt att se skillnad på mig och trasorna man använder att rubba båten med. Vid närmare eftertanke skulle det nog funka lika bra om jag gnider mig mot båten 😉

  • Jag kanske har blivit efter att ha överdoserat Gunilla? 😉 Men säg till mig om jag börjar ta med katten i bur om jag skall gå på kalas och om jag kör gympadojor till cocktailklänning bara för att åka hoverboard, okay?

 • Egen bil är guld värd, eller vad det nu var. 😉
  Snygg skjorta. Såg du om den fanns i andra färger? Jag gillade det där priset så det kanske kan vara värt att dra in en repa på Jula för en sådan.
  Annars är Jula ett av våra standardinköpsställen när vi är på landet – en del bra prylar till mycket bra priser.
  Var den där flytten av stenen bara en anledning att använda traktorn? 😀

  • Det hängde andra skjortor bredvid i annan färg, men eftersom de inte var knallblå (vilket jag hade ÄLSKAT om de hade haft) lade jag inte färg eller material på minnet. Men jag är rätt säker på att det var flanell. Jag är ju egentligen inte rosa, jag är ju väldigt väldigt blå.
   Och ja, man antar att det bara var en anledning, men jag vet inte för jag har inte frågat. Jag har exakt noll intresse av att veta varför stenen inte kunde få ligga där den legat de senaste 150 åren, helt oförklarligt.

 • Älskar att du bjuder på dig så här. Känner mig mindre ensam i min oöstermalmska stil i skogen med jyckarna, eller i soffan bredvid guben. Tack för din blogg!!

  • Du är absolut inte ensam. Oelegansen sprudlar här. De dagar jag råkar vara tvungen att se mer eller mindre prydlig ut klär jag av mig i “slussen” (vi har ju två ytterdörrar och en farstu mellan) för att åtminstone slippa få lertassar på kläderna. Livet på landet.
   Förresten är det jag som skall tacka, för att du och andra läser mitt ordbajs. 🙂

 • Men vad är det jag skådar? Månadens Traktor-Babe:-))
  Men dom är såna! Flyttar runt grejer bara för att få en anledning att köra med traktorn.
  Nästa vecka ska den nog flyttas igen, haha;-))

  • HAHAHAHAH! Traktor-Babe! *dör lite*. Finns det sådana månntro? I så fall skall jag söka till omslaget. Annars får jag väl tillverka någon slags kalender inför 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.