Av alla saker man kan syssla med

Smäller inte ett besök på Jula särskilt högt. Men eftersom närmsta Jula ligger i Uddevalla och jag har passerat just Uddevalla många gånger de senaste veckorna.

Igår bad maken att jag skulle uträtta ärende enligt inköpslista när jag ändå skulle åka förbi idag, och som den fromma hustru (!) jag är svarade jag naturligtvis jakande. Sedan fick jag en specifik lista med bilder, artikelnummer och hyllnummer.

Jag bleknade lite inför Väldigt Viktig Lista (det var något med kraftmuttrar och traktorn) och meddelade att ett besök på Jula kostar en parfym enligt From Frubalken 12§ kap. 1

Efter Jula svischade jag alltså in på Kicks och köpte parfymen jag har snusat på i ett par månader.

Kontentan är alltså att jag har varit på Jula. JULA!

Jag ber att få återkomma om eventuellt intressantare ämnen imorgon pga utmattning relaterad till Jula.

Nu är jag fullt upptagen med att ligga raklång och göra inget annat än att lukta på min handled som doftar ljuvligt.

Kan inte någon byggherre förbarma sig över mig och bygga den där affären lite mer geografiskt fördelaktigt?

0 thoughts on “Av alla saker man kan syssla med

  • Åh. Ja. Nivån är ungefär att det enda som verkar funka i hjärnan är luktcentra. YSL Black Opium. Den är underbar och jag har provat den i butik många gånger för att försäkra mig om att den inte doftar kattkiss på mig. Det gör den inte *sniffar vidare*
   Har förresten lärt mig att det har med kroppens pH-värde att göra. Mitt värde är surt, så himla överraskande hahaha.

   • Jag är feberfri. Låååvar. Däremot snöt jag mig två gånger imorse, för första gången på tio år. Kan det ha något med saken att göra?

 • Haha, jag känner igen mig. Var på Jula (i Uddevalla) i somras och införskaffade verktyg till murning, tråkigare affär får man leta efter. Åh vad jag var värd chokladen jag köpte när jag var klar! Det måste vara därför de har choklad vid kassorna i såna butiker – för att man behöver fylla på energi efter besöket!

 • Jula är Guds gåva till mänskligheten. Bara älskar att gå där! Och älskar att förbereda besöket genom att ta ut en lista på allt jag vill ha och att den kommer ut i den ordning just det aktuella varuhuset på just den orten jag valt är uppbyggt. Var helt lyrisk när jag kom hem till maken förra veckan och kvittrade om mitt julabesök. Idag var jag tvungen att gå in på kicks och fick fullständig klåda bara jag tänkte på det.

  Är det du eller jag som inte passar in? 🙂

   • Men det är ju verkligen något fel på er två. Inte på oss andra, det finns inte en chans. Kicks är snarare Guds gåva till mänskligheten medan Jula stinker gammal . Det är a) skittråkigt och b) man mår illa.
    “Vi” har tydligen Julakort. Jag fick detaljerade instruktioner om att säga makens personnummer i kassan, samt tala om att han hade fått en rabattcheck på mailen som skulle cashas in. HERREGUD!

 • Ha ha

  Jag tar gärna en sväng in frivilligt på Jula när jag är i Halmstad för närmsta ligger där

  Fast jag har oftast ingen lista utan köper jag något blir det mest spontanköp

  Dessutom är jag ägare till ett Jula kort 🙂

 • Jula!? Jag får kliande röda utslag bara jag åker förbi en sån butik (och det gör jag i princip varenda dag…) Det stället och Clas Ohlson. >.<

 • Avskyr Jula ! Och Biltema! Speciellt avdelningen med däck o allt som är gummirelaterat typ gummistövlar jag kräks nästan av lukten o sambon påstår att jag blir grågrön i ansiktet de gånger jag måste med in :-/
  Sen är det uuurtrista affärer för övrigt. Fast nu kom jag på jag ska kanske besöka kicks först o dränka in näsan innan ett besök på Jula/Biltema 🙂

  • Exakt!!! Äntligen någon som verkligen förstår mig, hela butiken luktar ju äckelgummi och det är dödsläskigt. Även min ömma mor tycker samma, hon led väldigt med mig igår när jag lovade handla på väg hem. Man mår ju tjyvens en hel dag när man har varit där.

  • Precis så känner jag med! Mår alltid lite illa inne på Jula & Biltema pga lukten. Sambon tror att jag klagar på det för att slippa, men det är dagens sanning.
   Sen att han måste kolla på exakt varenda liten mutter i sortimentet hjälper ju inte till.
   Ska bannemig ta med han o köpa nagellack nån dag, o då ska jag förklara skillnaden mellan alla olika 😉 (för det får jag förklarat för mig på Jula)

 • Jula besöks typ aldrig.
  Högst 1 gång om året. När man ska ha ta på silvertejp 😛 Sånt är alltid bra att ha hemma.
  Men har inget Julakort

  • Sluuuuuuta. Jag var snäll. Jag har varit överdrivet snäll på sistone, men jag tror att jag nådde någon slags gräns när jag frivilligt parkerade bilen och handlade i hatbutiken. Sen kan du se det hur du vill. Pilutta.
   (Fast om man inte skall erkänna något så var det tusen gånger bättre att vara själv för det gick SKITFORT när inte alla skruvdimensioner skulle undersökas. Tala bara inte om det för honom.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.