Det blev en u-båt till slut

Men jag beslutade även att jag aldrig någonsin skall åka på bilsemester med min äkta hälft. Verkligen aldrig. Om vi inte ens hittar till stället där u-båten finns, med GPS och endast två mil hemifrån, utan att ha skrikfest i bilen för att det stod tre olika adresser på hemsidan och män som kör bil VÄGRAR fråga förbipasserande om vägledning. Ja då finns det inte en janne att vi tar oss ner på kontinenten utan att lönnmörda varandra.

Vad är det med män och deras vägran till vägbeskrivningar?

Slutligen kom vi fram till en oerhört vacker vik och det visade sig att vi hade turen på vår sida. Ubåten var lika försenad som vi. Den var även pytteliten. Bara tanken på att vara nere under vattnet i en plåttub med fönster får mig att inte kunna andas ordentligt. Fullkomligt vedervärdigt. Men på stranden stod tre glada medelålders män som skulle få uppleva en dröm. En av männen låtsades antagligen att han var med i något slags världskrig. Det är jag övertygad om. Maken alltså.

Men det var intressant faktiskt, killarna som hade u-båten berättade att den var byggd åt försvaret, men att pengarna hade tagit slut för att vi tydligen inte behöver något försvar alls. Då hamnade den i privat ägo, men försvaret “använder” den fortfarande samtidigt som ägarna tar ut medelålders män på dykturer. Då kan de ju ha den som låtsasinkräktare och se hur snabba flottans glada gossar är på att upptäcka den.

Det såg onekligen märkligt ut med en u-båt i en gästhamn och det hade varit vansinnigt coolt att ta den till Skagen över Kristi Flygare.

IMG_9063

Extra fiffigt hade det varit med en dylik båt under högtrycksveckorna. Finns det ingen båtplats så lägger man sig på botten?

I alla fall. Här är en väldigt lycklig make på väg ner i båten.

IMG_9066

Jag ställer mig högst tveksam till om mitt höftmått ens hade fått plats i entrén. Det ser trångt ut. Och det var trångt. Tre snubbar och en kapten var vad som fick plats och då kunde de inte direkt byta plats med varandra. Den som hamnade i främre röret blev kvar där hela resan skulle det visa sig. Maken hade extra mycket tur när de två som inte var i röret fick klunsa om vem som skulle styra upp båten till ytan och han vann.

När de äntligen var under vattnet hann jag njuta av den väldigt vackra (men lite kyliga) dagen i någon minut.

IMG_9072

Jag fick syn på en drönare och då släppte jag allt och fullkomligt överröste drönarchauffören med frågor. Tid och rum försvann, maken hann dyka omkring på 20 meter och komma upp igen och jag noterade det inte. Jag var inte ens såpass med i matchen att jag fotade drönaren med sin ägare, jag var strängt upptagen med att vara hänförd.

De där drönarna har jag spanat på tidigare, men tyckt att de verkar klumpiga att hantera. Det är de inte längre.

Leta upp Kristofer Göthe på Facebook och kolla hans bilder och drönarfilmer (han har även slängt upp några filmer från gårdagen). Sen kommer ni vara på min sida. Jag måste HA en drönare, jag MÅSTE ha en drönare.

Under tiden kan jag även tala om att det där plåtröret kunde gå ner till 250 meter, hur nu det är möjligt, men att de själva hade satt ett säkerhetsdjup på 60 meter. Det är väldigt många meter.

Och om någon mot förmodan skulle vara intresserade av att titta på en ganska lång film på hur det ser ut när ubåt med make inuti dyker, så ser det ut så här.

Under tiden skall jag kika vidare på drönare och tjata hål i huvudet på maken. Precis som en jäkla unge i godisdisken.

Det är dags att vara sällsynt envis.

Vad gör ni?

0 thoughts on “Det blev en u-båt till slut

  • Fast där har jag ju sagt att det skall komma in en drös med djur som quid pro quo för traktorn. Drönaren går liksom utanför det. Men jag tror inte han är så himla motsträvig eftersom han också är lite intresserad av drönare. Han är bara akut förnuftig. Som han alltid blir när jag VILL HA något 😉 (Och med självinsikt blir jag det när han vill ha något, men han lyssnar sämre än jag gör)

 • Packar lite…Städar mycket(a.l.l.t syns ju “så mycket bättre”med strålande solsken&ny opererade starrögon….)Varit på kurhotellet i Varberg,herregud så fint.Och såklart en långprommis med kaninmördarna,ikvällbortbjudna på middag.Tja,thats it

  • Blah. Tiden går för fort. Och jag måste också städa säger dammråttorna. Och vaddå starroperation, det visste jag inte? Vad hände?

   • Opererades för gråstarr f 10 år sedan,sen har det sakta men säkert”växt”tillbaka,nu efter 2 laser”skjutningar”på varje öga ser jag som en jävla hök….Fick ett smärre bryt idag med hundsnor på ALLA fönster invändigt & salt på utsidan….Såg kul ut med ubåtsfärden,men bara att få plats med röven i röret……haha

   • Och angående att inte fråga efter vägen,det är fan manligt,tänk på dom 3 V.i.s.e männen…dom kom inte heller fram i tid…kan ni inte klara 2 mil så ser det liite mörkt ut med ca 200 EN väg

  • Åhhh! Vilken har ni? Kan man få se filmresultat?

   (Jag ändrade ditt nickname, du brukar inte ha fulla namnet så jag bara gissade att du inte ville det nu heller och att det blev fel. Men vill du ha det kan jag ändra tillbaka 🙂 )

 • Tack snälla för ändringen 🙂

  Vi har en Syma som vi köpte från Kina, 1000 pix.
  Ska se om jag kan maila en filmsnutt.

  Markattan

 • Klart du ska ha en drönare, kan maken ha femtioelva dammsugare, traktor, spetsgardiner osv osv så kan du ju ha en drönare

  Inte för att jag vet hur en drönare ser ut o vad det är 🙂

 • Gör så lite som möjligt idag.
  Igår så rensade vi i stugan som nu ska säljas. Idag så lite fix i trädgården ( HATAR sånt)
  Så nu ingenting. Netflix och nått gott att äta 😀

 • Lite coolt att åka ubåt även om du aldrig skulle få in mig i en sån. Har sett för många katastroffilmer med sådana. 😉
  Drönare…. hmmm, vet faktiskt inte vad jag tycker om dem. Jag vet att det finns idioter som roar sig med att störa flygtrafik med dylika ting. Jag har också sett en del bilder som folk tagit med hjälp av drönare men nja, inget för mig tror jag. Men det skulle antagligen vara skitkul att prova att flyga en och sen vet man ju inte vad som kommer ut av det. 😀
  Klart du ska ha en om du vill. Du har ju en hel del upp på maken efter traktorinköpet menar jag.

 • Maken tycker inte om er nu låter han hälsa, samtidigt som han gräver egen grav utan att veta om det. Han kom uppspringande och sa “kan de där jäkla kärringarna sluta säga att det är okay eftersom jag köpte traktorn. Vi gillar ju teknik båda två, och jag vill också ha drönare!!!”
  Nu ver inte jag hur bra det blir för honom och om det verkligen var genomtänkt, för det betyder ju att ett drönarköp inte är en upp för traktorn. Traktorn är kvar att hänvisa till. För valpar och alpackor. Dumt av honom 😉

  För jodå. Visst är den beställd. Kommer på tisdag, så det kommer kanske bli väldigt mycket flygbilder efter det.

 • Har suttit här sen ca 04,30 idag. Makens tåg gick 04,39 och jag följde honom INTE till perrongen fast han fyller år idag.
  Hmmm, en ubät ska jag kliva in i endast under mordhot eller något. Och det endast en dag när jag verkligen har något väldans roligt att se fram emot. (Är det en vanlig dag eller något trist som ska göras så kan man ju slippa det om man vägrar….)

 • Men fy fan för ubåt! Så otrevligt att vara nedpackad som en liten ansjovis och ner under vattnet. Nej tack!

  jag har kört runt så mycket i helgen att du får läsa i bloggen. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.