Borta bra, hemma säng

NU är vi hemma. Eller snarare för tio minuter sedan. Tio minuter som maken ägnade åt någon slags expressuppackning av vissa saker medan jag gnuggade ögon och bäddade ner mig. Och nedbäddad är jag.

Vi shoppade inget alls idag, utan vinkade adjö till Ullared direkt efter utcheckning.

 
Hejsvejs Ullared.

Under frukosten diskuterade vi makens ladugårdsinredning och att han mörkar köp av makadam och billyftar. Och att han så himla gärna vill ha en egen traktor att matcha foppatofflorna med, men där har jag sagt NEJ. Jag har även sagt att om han köper en traktor så kommer jag köpa lite blandade getter, hästar och minst en valp samt kanske ett par bengalkatter också. 

Då vet jag att jag inte behöver bekymra mig över eventuell traktor. Hot bestående av både hängsle och livrem är bombsäkert.

Strax före vi körde ut på motorvägen i Varberg harklade sig maken och sa lite generat det han inte vågade haspla ur sig under frukosten. Att det kanske var dags för mig att leta efter kreatur.

Jag blev så arg så jag fick armsvett. Det visade sig att han nog redan hade hittat en traktor på Blocket och han hade möjligen kontaktat annonsören redan.

Jag minns att jag frågade EXAKT vad han skulle göra med en traktor. Jag minns även att han listade ett par saker som lät väl uttänkta. Däremot minns jag inte en enda av punkterna nu, vilket ju måste innebära att de var meningslösa?

Det var ju trevligt för maken att han fick följa med ett gäng kvinnor på utflykt sin sista fria helg innan jag ansöker om omyndigförklaring och stoppar in honom på någon slags vårdinrättning för män med utvecklingsbetingade funktionsnedsättningar? Alltså? Marie, du kanske kan lägga till något här?

Sedan kom vi till mamma vid tolv. Maken lade sig raklång på soffan och somnade medan vi andra förde något slags samtal väldigt högljutt för att överrösta hans snarkningar.

Men jag var också trött och lånade mammas säng för att lyssna på slutet på min spännande ljudbok. Jag hörde två meningar. Tre timmar senare vaknade jag av att mamma ropade att det var middag. Det är onekligen underskattat att “bo hemma”. Man kanske skulle flytta hem till mamma igen. Inga traktorer så långt ögat når och därtill helpension/all inclusive.

Efter middagen var det paltkoma igen och det var väldigt nära att jag beslutade oss för att sova över och åka imorgon bitti. Men längtan efter den egna sängen jag inte sovit i på drygt en vecka blev övermäktig.

Jag och Liten tog min bil och maken och Stor tog makens bil och åkte konvoj norrut (någon som minns Kris Kristofferson och “Rubberduck”?).

Det första maken packade upp och gjorde något slags stilleben av för att fota var det här.

  
En dammsugardel för att suga hund och en ångmaskin som fortfarande är misstänkt lik en dammsugare. Han förnekar sig inte.

Sedan packade han upp den skitstora mattan jag köpte till vårt balsalsstora sovrumsgolv.

 
Den är jag skitnöjd med.

Under tiden låg Liten och såg söt ut i min säng.

 
Med en tuggring som ser ut som en portabel gloria.

  
Svinpraktisk grej. När han är snäll får den vara som den är på fotot och när det är dags för skamvrån hänger vi den runt halsen på honom.

Nu är det sovdags (igen). Imorgon är det måndag, men det känns bra efter en riktigt bra vecka och helg.

Det kommer mera. Sen. Allt eftersom vi upptäcker alla behovsgrundade inköp som gjordes.

Maken hälsar dock att ångmaskinsdammsugaren var viktigast att förevisa. Jag ställer mig tveksam till det.

Var hittar man getbäbisar nu då?

0 thoughts on “Borta bra, hemma säng

 • Nånstans lite inåt landet från dej räknat finns ett Getmjölksmejeri; Dalspira. Viktigt vetande inför framtiden som storbonde? I övrigt var väl den här händelseutvecklingen inte heeelt oväntad???

  • Bra att veta var jag skall sälja mjölken. Och jooo, det var helt otippat. Är fortfarande. Jag sade med mitt allvarligaste allvar när han framförde det första gången, att om han gör det så köper jag hästar på RIKTIGT. Jag har sagt blankt nej. För det är idiotiskt. Men han har ju inte kommit hem med någon än, han skall ju våga det där sista sista steget också och jag är tveksam. För han vill inte ha varken getter eller hästar.

  • Ja! Alpackor är dessutom bästa vakthundarna som hjälper dig vakta getterna mot rovdjur etc. Ett par shettisar skulle passa bra också. 😉

   • Shettisar eller islänningar. Där måste jag bestämma mig. Alpackor däremot, nu är ni inne på något. FY så besvärligt om det verkligen kommer en traktor. *döööör*

 • Alltså, jag vet inte om jag blir utsparkad härifrån nu för all tid och evighet, men traktorer kan ju vara bra att ha. Man har ju mer nytta av en sådan än säg 300 dammsugare. och jag hade skippat getterna om jag var du, de är så jobbiga. Köp får i stället 🙂
  (det har varit trevligt att hänga här ;))

  • FNISS. *pekar mot dörren* Där är utgången!
   Men jag fattar ju inte vad man skall ha en traktor till? Vad vad vad? HUR är det praktiskt? Sen håller jag verkligen med om att det är mer praktiskt med en traktor än 300 dammsugare man ändå inte använder. Getter är alltså jobbiga? Men de ser ju rasande söta ut när de skuttar? 🙂

 • Håller med “h” och säger att traktor är superbra (och lite kul) att ha. Ni kan ploga själva och han får något mer att skruva på. Som inte går att ta in i huset. Och varning för getter. De är värre än shettisar på att rymma och hittar alltid på otyg. 😀 Alpackor tycker jag verkar så gölliga. Mer vet jag inte. 😛

  • Jag förstår mig inte på er? VAD ÄR DET FÖR BRA MED EN TRAKTOR??? Vi kan redan ploga. Med gräsklipparen. Jag förstår verkligen inte vad man göööör med en traktor mer än att åka omkring på den (btw, den han kollat på, och antagligen redan köpt utan att jag vet om det, är blå – det var ju åtminstone positivt?).

 • Jäkligt snygg matta!
  Din make måste vara “aningen” rubbad, va? Jag trodde att min var knäpp men traktor??? I jämförelse så är dammsugarna en sommarbris.
  Innan du inhandlar diverse djur så tänk på att det antagligen blir DU som måste ta hand om dem också. Det måste ju finnas en bättre hämnd som inte kräver flera år av gå-upp-i-ottan-och-ta-hand-om. Varför inte ett smycke eller något till samma pris som traktorn? 😉

  • Ja! Mattan är verkligen skitfin. Och jättestor. Dessutom var den ju löjligt billig i jämförelse med våra Rusta-mattor. Nu kommer jag aldrig vilja köpa mattor någon annanstans än på Gekås ju 🙂

   Och jag vet, klart det blir jag som får ta hand om djuren. Men en liten valp och ett par kissekatter då? De kommer han ju inte kunna låta bli? Men jag skall kämpa för att avstyra traktorn först och främst, han är rubbad. Jag fattar inte. Trots att jag egentligen inte borde vara förvånad så är jag det ändå.

   • Valp och kattunge är ju inga problem. Ni/Du har ju redan båda i alla fall. Men om det blir en valp till så måste det vara samma ras som sötnosarna du redan har annars blir jag ledsen.
    Undrar om traktorsuget hos honom beror på att han är från en bondhåla och längtar tillbaka till sina rötter? 😉 Håller tummarna för att du lyckas avstyra vansinnet.
    Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.