Har man för lite att göra kan man boka SJ-biljett

DÅ får man stresspåslag. Nu har jag äntligen stressavslag eftersom jag ligger i sängen på Hotellet och mornar mig efter en supertrevlig kväll.

Men vilken dag det blev igår?

Tåget körde ju in den kvart det var försenat från Sthlm och det blev inte tvärstopp någonstans. Förrän vi kom till Göteborg och hade hundra meter kvar till perrongen. DÄR blev tåget stående i tågkö i 20-30 minuter. Nu vet jag således att tåg kan brinna och att det kan bli tågköer. Och det var tågkö på riktigt för de var väldigt noggranna med att ropa ut i högtalarna cirka hela tiden och tala om att vi faktiskt stod med tåg före oss vid ett rödljus.

Jag vet inte jag, men just den bilden hade jag inte av tågåkande tidigare.

Nu hade jag inte bråttom på Centralen ändå, eftersom maken var sen ner pga ett sjuhelsikes snöoväder. Sen kom han. Och hundarna. Då började rallyt ner.

Först pussade jag givetvis på saknade hundar hela vägen till mamma. Herregud vilka mysiga och alldeles mjuka pussar man fick efter att de blivit tvångs- alternativt mutrakade. Sprang in till mamma med älskade hundar, mamma frågade om jag ätit, svaret var nej, hon löste det genom att trycka in en ostmacka i munnen på mig. Mammor är bra.

IMG_8744

Inte bara söt hund. Även mjukmysig. Och väldigt lik Anders Timell med snedluggen.

Skutt in i bilen och trotsa vädret som såg ut som en fjällresa snarare än en Ullaredsresa i Halland.

IMG_8750

Till slut kom vi fram. Efter sju sorger, åtta bedrövelser och ett brunnet tåg. Vilken känsla. Dessutom fick vi vårt rum direkt så jag kunde vaska av mig resdammet och byta ut sovskjorta och mjukisbyxor mot något mer trevligt. Det var ytterst välbehövligt. Och slutligen kunde vi gå in på Gekås och träffa resten av gänget i Sportbaren. Klimax. På ett bra och osnuskigt sätt.

Men vi var faktiskt inte SIST. Det vill jag påpeka. Jag trodde såklart att vi skulle vara det, men icke då. MissK, som bor en spottloska från varuhuset vann hela sistrallyt med sin entré en timma före stängning. Och det var tur att hon kom, för jag och maken kidnappade henne som guide direkt. Är det någon som hittar på det varuhuset är det hon.

Vi skulle inte köpa något alls. Maken hade just ingenting på sin lista och jag hade tre saker på listan. Fyra om man räknar tillägget när jag insåg att jag skulle få använda en liten plastpåse som handväska om jag inte köpte en. Två av sakerna (polaroidfilm och toner till skrivaren hemma) fanns inte och målarböckerna hade jag de flesta av redan. Eller, i alla fall tillräckligt många.

TROTS det checkade vi ut med kundvagn full av saker som vi inte hade en aning om att vi behövde och ett kvitto långt som en toarulle.

Och ja. Maken köpte dammsugargrejor. Samt en ångtvätt (som jag inte ens vet vad det är), som ser ut som en dammsugare. Nej, jag vet inte vad han skall göra med sina saker. Ha dem på samma ställe som han har sin lilla laduverkstad?

Sedan hade vi förfest med Pepsi Max och Morgans Chips på rummet. Det ser betydligt mer stelt ut än vad det var.

IMG_8753

Ola (Elefantpenismannen), Marie och Petra. Och min nyinköpa handväska.

IMG_8764

Enlisailivet och MissK. Samt två påsar Morgan. Morgans chips var åtminstone betydligt bättre på ett hotellrum än Captain Morgan.

Vi gick till Harrys, åt superdupergod mat och kom tvåa i pubquizzen. Fantastiskt roligt med pubquiz måste jag säga.

Vinsten var två mössor. Som några motvilligt satte på sig.

IMG_8785

“Om blickar kunde mörda”, heter den här installationen.

Det var så HIMLA trevligt. Och jag var inte tröttast alls. Den tävlingen vann gäspmästarna Petra och Kim (maken).

Men vi avslutade vuxet tidigt när alla var trötta och gick tillbaka till hotellet för lite välbehövlig sömn.

Och NU skall jag skutta upp och göra mig redo för att äta enormt mycket frukost med gänget.

Sedan skall vi tydligen handla igen. Kanske. Jag hörde något om att vi behövde något.

Med tanke på vad som redan ligger i bilen tror inte jag att vi behöver något alls.

0 thoughts on “Har man för lite att göra kan man boka SJ-biljett

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.