Det var ju fullmåne?

SÅ trött som jag var igår när jag skrev inlägget var det längesedan jag var. Jag somnade flera gånger mellan orden på slutet. Men SEDAN sov jag inget alls utan var vaken mest hela natten, lyssnade på ljudbok och förstod inget alls med tanke på tröttman innan vi landade på torpet. Klockan halvsex imorse gav jag upp och lämnade sängvärmen för att käka frukost med först hundar och sedan kisse.

Nu fattade jag att det var fullmåne. Det förklarar natten och att jag är lika trött idag. Folk som går i mål efter Vasaloppet ser piggare ut än vad jag känner mig idag.

Men alltså, vi måste prata om det här. Ni som tycker att det är PRAKTISKT med en traktor kan ju vara vänliga att tala om exakt vad som är praktiskt förutom att man kan skotta med den. Det är ju inte något man pysslar med året runt i den här delen av landet? Där kan man möjligen se tre användningstillfällen per år?

Han har åtminstone vett på att kika på en blå. Som ser ut så här.

F843C9EF-193C-4659-99BB-F2DFA13D5CD0

Med en, och nu citerar jag, en “jättebra frontlastare också”.

Nej, jag förstår faktiskt inte på riktigt. Jag vet inte vad man gör med en traktor alls om man inte har … typ stor åkermark som man kanske odlar saker på. Glöm nu inte att jag faktiskt trodde att vi köpte ved och förklara pedagogiskt tacksåmycket.

När eftermiddagen blev sen och det var slut på sysselsättning tog jag på mig en av mina finfina tröjor som kom med hem från Ullared.

IMG_0520

Den tröjan tyckte jag var ytterst skojig. Här ute är det ju inte så svårt att vara lokal kändis. Det bor ju ingen mer än vi här. Om den omstridda traktorn kan fixa så att väggen bakom kaminen blir fin, då kan jag se ett visst behov av traktor. Eftersom vi fortfarande klurar på vad vi skall ha på väggen.

Och apropå att bo så ensamt och bortom all redlighet blev jag mycket konfunderad någon gång under förmiddagen när en fördom slutade vara en fördom. Vi bor ju på en väg som inte leder någonstans mer än hit, vilket betyder att ingen någonsin bara råkar köra förbi, förutom i jakttider när man kan skymta en och annan jägare. Helt plötsligt kom en vit skåpbil krypkörande in på gården och när den fick syn på våra parkerade bilar vände den så snabbt att jag inte hann reagera med mer än ett avgrundsvrål till maken. Den körde inte ut från gårdsplanen i låg hastighet heller, det var rena rama Svenska Rallyt på skogsvägen efter att den hade vänt, vilket torde betyda att den var ute och rekognoserade.

Varför är det alltid vita skåpbilar som har fuffens för sig? Jag trodde verkligen det var en skröna?

Jag och tröjan åkte till bästa tatueraren för att diskutera vad vi skall göra med vattumannen på armen och under tiden gjorde han en ring på mig. I vitt, grått och lila. Stenen är lila, bandet är vitt och grått och fränt och jag skall fundera på om jag vill bygga på den lite när jag har tagit bort den trista plasten.

IMG_8845

Nu är jag hemma. Fullkomligt jättetrött. Men jag funderade på om det kanske skulle finnas intresse att tävla om tatueringstid hos världens bästa tatuerare? Han är verkligen världens bästa. Och en fantastiskt skicklig konstnär, hans tavlor skulle gärna få pryda väggarna här.

Ja. Det blev en blandad kompott idag.

Kvällen blir däremot enklare, det är en solklar filmkväll.

Något mer avancerat orkar jag inte.

0 thoughts on “Det var ju fullmåne?

 • Ryggläge är det här. Sambon däckade i torsdags. Jag däckade i söndags efter jobbet. Influensa big time kallas det.
  Ringen var skitsnygg det ska bli spännande att se den plasten är borta. Nu ska jag däcka i soffan igen

 • Med en traktor kör man tex hem stockar från skogen, klyver ved och kan göra större jobb på tomten.
  Skitbra om man inte vill kånka och slita.

  Vad gör man med en tatuering? 😉

  Markattan

 • Hmm, här är det en röd skåpbil som är skarpt misstänkt. För inte kan man köpa kartonger av allt och komma hem med fulla bilar nästan varje dag?? Sen kommer det mindre bilar med folk som nästintill är rädd för sin skugga och bär ut saker…..

  Man kan gräva en grop med traktorn. Som kan bli en pool till ditt äventyrsland 😉
  Man kan flytt tunga saker med en traktor.
  Man kan klippa gräset med en traktor (om man låter det bli rätt högt först och sedan kallar det hö,
  Man kan dra upp felparkerade bilar med en traktor
  (Man kan flytta dumma äkta mäns bilar med en traktor.)
  Min systerson på knappt tre kan nog ge dig 20 saker till som man kan ha en traktor till förutom vanligt lantbruk…….

 • Med en traktor kan man troligen gräva diken… Ur dessa kan man dra upp vita skåpbilar – mot betalning, givetvis – när de fastnat i dem efter det att man bearbetat vägen till huset så att den är såphal… Eller??? Obehagligt med snokande folk som hoppas göra ett klipp!

 • Oväntade besöket har väl läst mycket böcker eller tittat på filmer, där är det ju alltid en vit skåpbil. Om du nu ska köpa djur, kan du inte köpa ett djur som är bra vaktdjur?

  Trodde dina fingrar var upptagna av “riktiga” ringar, men du kanske har tänkt att den bara ska vara framme ibland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.