Usel kombination

Är det att både lida av bristande tålamod och extremt höga krav på sig själv.

Jag skulle ha en mysig dag och måla naglarna. Tog fram nästan varenda liten nagelpinal jag äger och startade storstilat. Jag ville svampa, mosaika, handmåla och skapa konstverk. Ett litet VM i nagelfix med bara en deltagare och guldmedaljör. Givetvis skulle jag göra något jag hade sett på en video som var 15 sekunder lång och som inkluderade alla moment som finns och jag var jättepeppad. Dessutom på vansinnigt gott humör. Trots allt elände i världen.

Bara humöret borde ha rest varningsflagg. Inte bara rest flagg, snarare viftat frenetiskt med varningsflaggor framför ansiktet på mig. Icke då. Med frenesi och övertro på mig själv tog jag mig an uppgiften.

Jag skulle göra kattögon. Först måla, sen svampa ombre, sedan handmåla och så avsluta med en dot.

Sist jag provade enbart ombre gick det åt skogen. Väldigt mycket åt skogen. Men idag var jag unstoppable.

Två timmar senare hade EN nagel något som kan ha liknat ett kattöga. Jag frågade maken om han såg vad det var, men det gjorde han inte. Inte ens när jag sa att det var ett kattöga såg han det.

Då målade jag resten av naglarna med lite silver och lite glitter och lite prickar och så surade jag jättemycket.

IMG_8099

Verkligheten överträffar sällan dikten. Eller ens snabbvideos på YouTube.

På en nanosekund gick humöret från kvittrande till missnöje av orimlig proportion så jag lade mig och kollade på någon repris av Dessertmästarna och tjurade över att jag inte kan baka. HELLER. Och så skrapade jag bort allt nagellack.

IMG_8101

Nästan allt i alla fall. Det var så många lager att lite hade torkat och lite hade inte torkat.

Nu tänker jag inte måla naglarna på ett tag. Jag tänker i alla fall inte måla dem enligt videor jag hittar på nätet.

Dagen började jättebra med att maken snubblade över hundarna. Rörande ovärdigt iklädd enbart kalsonger snubblade han så mycket att han slog huvudet i en bänkskiva samtidigt som han lade sig raklång på golvet. Jag vet, det låter inte som en bra start på dagen, men jag kollade faktiskt med honom direkt om han var okay och det var han. Då började jag frustfnissa och sen gick det inte att sluta. Det är omöjligt att låta bli att skratta åt någon som snubblar halvnaken om det går bra.

Nu har han däremot jätteont i huvudet, mår lite tjyvens och har en bula i tinningen som är stor som ett ägg och jag är sur över misslyckad målning. Jag medger att det är lite mer synd om honom dock.

En helt vanlig söndag med andra ord, söndagar har en tendens att börja bra och sluta lite eländigt.

Denna ilandsproblematik.

PS: Glöm inte tävlingen på ylle.net som har deadline väldigt strax. Det är ju ett finfint pris. Faktiskt alldeles fantastiskt.

0 thoughts on “Usel kombination

 • Litar på dina ord att allt gick bra, för jag skrattade så tårarna rann åt makens ovärdiga start på morgonen. Det är ändå gentilt av honom att ge dig nåt att skratta åt trots misslyckade naglar. Och nog tycker jag det ser ut som ett kattöga, fint!

  • Det gjorde jag med. Jag skrattade i flera timmar, sådär frustande, när visionen kom tillbaka. Sen blev han ynklig mot kvällskvisten och jag blev sur. Finfin söndag 🙂

 • Jag tyckte om kattögat!
  Men jag förstår din besvikelse, misstänker att du vill kunna ALLT, genast och att fixa flera nya tekniker på en gång är ju självklart, och det blir perfekt … eller hur? 😉
  Trösta dig med att du har snygga naglar. Mina är en katastrof just nu … och jag orkar inte bry mig. Ska försöka sköta om dem när saker och ting lugnar ner sig lite.

   • Man ser alltså att det är ett kattöga? Jävla maken är tydligen blind.

    Och ja. Jag har enormt kontrollbehov och är perfektionist utan tålamod, sjukt dålig kombination. Men jag har åtminstone genomskådat alla det är så lätt-videor på nätet 😉

    De flammiga är vad som blev efter att jag hade skrapat. Ny trend? Misslyckas med målning, skrapa, voilà – ny design? 😉

    • Jag antog att det var skrapresultatet, men med några lager överlack så att det blir slätt och blankt, så kanske det kan bli en ny trend! 😀

 • Klart man ser att det är ett kattöga!
  Men fnittrade rätt högt åt makens start på dagen, tur att det inte blev värre än så!
  Måste nog försöka skärpa mig lite när det gäller naglar och sluta att tugga på dom hela tiden *suck*

 • Klart man ser att det var ett kattöga 🙂
  Nagellack är roligt. Men jag har fan inte tålamodet att hålla på med det. Måla, torka osv osv.. 😛

 • Har du sett filmen Draktränaren? Tandlöse (draken som tränas) har precis sådana ögon. Jag tänkte på honom så fort jag såg bilden. Jag älskar drakar och speciellt Tandlöse så jag tycker att det är väldans snyggt.

  • Åh, nej! Den har jag glömt se! Tack för påminnelsen, den vill jag verkligen se. Då var det ju lite synd att jag blev arg och skrapade bort ögat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.