HAPPY YLLEBRÖLLOPSDAGSTÄVLING

Idag har jag och maken varit gifta i sju år, vilket jag lärde mig för någon vecka sedan att det var yllebröllop.

På något vis känns det passande att vi firar just yllebröllop idag när vi går här bland kartonger och skräp. Vi är inte ett dugg synkroniserade när det gäller stora projekt som de här och då ger han mig klåda. Över precis hela kroppen. När jag packar sitter han i fåtöljen och kollar på program om andra världskriget och när jag havererar av trötthet vill han att jag skall hjälpa honom med saker. Då har han vilat sig i form, medan jag har utlyst formsvacka.

Och nu skall jag förklara vad det ena har med det andra att göra.

Jag har alltid trott att ylle kliar. Ungefär som när man var liten och var tvungen att ha kalasbyxor på sig och man led alla helvetets kval.

Att vara projektledare tillsammans med maken gör att han känns ungefär som ett par kalasbyxor från 70-talet.

Det är ju för all del passande på vår yllebröllopsdag. Och jag lovar att jag har pussat honom och gratulerat honom till att jag har stått ut med honom så här länge. I ett anfall av temporär självinsikt tackade jag honom även för att han har stått ut med mig med. Jag älskar ju min ylleprins trots allt.

Och med det sagt skall jag presentera bästa tävlingen på mycket länge. Vi har en läsare bland oss som jobbar med ylle och ni har säkert sett henne i kommentarerna, hon heter Annika och är väldigt sympatisk. Vi har pratat om det här med att jag alltid fryser och hon har lärt mig att ylle faktiskt inte alls kliar utan är varmt och skönt så man slipper frysa. Därtill är ju stickat höstens nya svarta och väldigt snyggt.

I alla fall, Annika jobbar med ylle och skickade länken till sin webshop till mig och jag måste medge att jag satt med förvåningens finger i häpnadens mun när jag såg det enorma sortimentet av kläder och prylar som innehåller ylle. ENORMA sortimentet. Jag har hittat vansinnigt många grejor som både är snygga och praktiska (och sa jag snygga?) och jag har inte ens kommit igenom alla produkterna i shoppen ännu.

För att fira mig och dammsugarmannen skall vi ha en helt fantastisk tävling ihop som passar så himla bra med dagen.

Först och främst, här är länken till webshopen, ylle.net. Ni kommer kunna roa er furstligt med att gå igenom alla produkter.

Det ni kan vinna är den här.

IMG_0345

En härlig poncho (värde 749 kr) från Tif Tiffy med tillhörande polokrage (värde 599 kr) i färgen Army i cashmere/merinoullmix

Fantastiskt fint pris för att fira yllebröllopsdagen. Och oerhört fiffigt att kunna välja när man vill ha krage och när man inte vill ha krage.

För att vara med i utlottningen av poncho plus krage (totalt värde 1348 kr) måste ni göra följande:

1) Följa ylle.net på instagram, och sedan följa instruktionerna i tävlingsinlägget som Annika har lagt ut dagen till ära. Ni kommer hitta inlägget så fort ni trycker på länken.

Har ni inte instagram så kan ni istället följa ylle.net på Facebook och gilla och dela tävlingsinlägget där.

(Har ni tillgång till både Instagram och Facebook är det helt klart fördelaktigt att göra båda delarna för större vinstchans, hett tips)

2) Och så måste ni såklart gilla mig. Som firar yllebröllopet idag. Men det hoppas jag ju liksom redan att ni gör om ni läser det här? Och min Instagram och FB ser ni ju i bloggmenyn. Eller ja, måste och måste. Jag kan ju liksom inte tvinga er att gilla mig bara för att ni skall få lov att tävla om ponchon. Men jag blir ju såklart väldigt glad om ni gör det?

Som extra bonus firar Annika mig och maken genom att lämna 15% rabatt på hela sortimentet november ut om ni vill handla och då är koden YLLEBRÖLLOP i webshoppen.

Ni vet att jag verkligen aldrig gör reklam. Trots erbjudanden. Men det här tycker jag verkligen är en skitrolig grej att göra för Annika som har hängt med i bloggen sedan jag återupptog det här med vardagsskrivande. Det var dessutom jag som kom på att vi såklart skulle göra något just idag. Eftersom Husfruen upplyste mig om att det var just yllebröllop vi firar.

Må bästa man/kvinna vinna.

Och grattis oss på yllebröllopsdagen. Eller ja, mest grattis mig.

 

0 thoughts on “HAPPY YLLEBRÖLLOPSDAGSTÄVLING

 • Grattis till bröllopsdagen!

  Jo ylle kliar, efter 3 min blir man grisskär, efter ytterligare en stund börjar man få blåsor och efteren halvtimme är man ett enda utslag. Så jo ull kliar som bara den när man inte tål direktkontakt……. Skrev du inte attpolotröjan var på g tillbaka?? Ska jag ha en sådan här lär jag behöva en sådan också……

   • Japp, det SÅ bra så vet inte hur många gånger jag har fått halsdukar och dyligt som är helt ullfri tills jag har haft dem på mig. En halvtimme för att få varfyllda bölder och två till tre veckor för att bli av med dem……

     • Man blir en mästare på att hitta saker att ha på sig emellan sig själv och ullen 😉 Så jag ska tävla I kväll sen får vi se om man vinner. Och skulle jag mot alla odds göra det får vi se innan mor min har tagit over…..

  • Ullallergisk här också, kliar men blåsorna slipper jag, ögon och hals reagerar däremot. Och kliet går igenom kläder, så det går inte att ha ylle i ytterkläderna inte ens merinoull som är hur mjukt som helst.
   (Himla opraktiskt när man stickar, ullgarn är ju det bästa att sticka med.)

 • Stort grattis till er!!!
  Och till oss som kan vinna den fina ponchon!
  Nu gillar jag ylle.net på Insta, och dig gillar jag ju redan där & på FB och inte minst här 🙂
  Bara o hålla tummarna nu…

  • Puh. Det hade ju blivit så himla dålig stämning om du hade ogillat mig men ändå hängt här inne 😉 Du vann mitt livs första tävling. Tack vare hundarna. Det glömmer jag aldrig, med de jäkla hundkexen.

   • Haha, nej det glömmer man inte så lätt!!
    Nu när jag har läst igenom om tävlingsreglerna så har jag såklart gått in och gillat Ylle.net på FB med 🙂

 • Tina Johansson says:

  Grattis till er idag! 🙂
  Nu har jag instagramtävlat!
  Jag tänker att en sådan hade varit perfekt att slänga på sig i farten när liten valp behöver ut och kissa. När är tävlingen slut? Vi hämtar vår lille valp IMORGON! Det är så spännande nu så jag tror jag smäller av!

  • Heja!! Och jaaa. Alltså, börjar du inte bli lite lite nervös också? Det blir jag, samtidigt som jag längtar. För att man inte känner den nya lurvskallen <3

  • Tack för att du tävlar! 🙂 Tävlingen e slut på måndag! Vad spännande med en valp, själv hoppas jag snart vara med en ragdoll!

 • Woohooo!!! Tack kära Victoria och ett stort grattis på yllebröllopsdagen…hoppas inte det kliar i rena förskräckelsen idag! 😉
  Och tack alla som vill vara med och tävla!

 • Hipp hipp hurra för dig och maken
  idag! Stort Grattis på ylle-dagen!
  Himla trevlig tävling så här i
  snöovädret och minusgraderna
  i norr 🙂 Har nu följt alla instruktioner
  efter konstens alla regler vilket gick
  fort då jag redan gillar och följer dig
  på instagram och FB, så nu lutar
  jag mig tillbaka och väntar.

 • 7 år (bara?) alltså jag vill inte vara sådan men jag trodde ni hade varit gifta sedan evigheters evigheter. Men grattis på bröllopsdagen!
  Hade gärna varit med och tävlat men jag ser ut som skräphögen från Fragglarna i poncho, även om jag gillar plagget i sig. Men om jag ser något inlägg på insta så kommer jag gilla det i alla fall 🙂

  • Åååå….skräphögen! 🙂 Gillade skräphögen och definitivt Fragglarna! Dom borde komma tillbaka! Men du…bara polokragen är värd tävlingen, hur varm och skön som helst, du kan alltid ge bort ponchon till nån annan i julklapp! 😉

  • Vi ville inte gifta oss och sen ville vi det. Vi har känt varandra i en evighet och våra respektive släkter är så intrasslade i varandra att det nästan är inavel 😉

  • Skärmdump funkar bra! 🙂
   Ska jag vara helt ärlig så jag inte heller full koll på det där (nån som har stenkoll så berätta gärna)! Hahaha….men har ändrat till “dela gärna” – huvudsaken är att ni följer, gillar bilden och kommenterar! Tack för att du är med och tävlar och lycka till!

  • Efter lite koll finns det fler instaappar. Men jag vet inte exakt vilken som är bäst, det finns en re-post app. Lite avancerat 🙂

 • Grattis på bröllopsdagen! Vet inte vem jag ska gratulera mest men det bir nog han som du delar med. Han är ju gift en med en mycket cool kvinna.
  Ylle kliar och ger mig röda utslag om jag har det direkt mot huden. Det var en pina när jag var liten och hade lovikavantar och andra vinterbeklädnader gjorda av ull. Det jag mest kommer ihåg var att jag, vintertid, hade blåsliknande, knallröda och kliande utslag runt handlederna.
  Men ponchon är snygg men tyvärr inget för mig.

 • Grattis till honom! Och till dig! Bitvis är det en prestation (jag ska inte ens tala om hur länge maken och jag snart varit gifta, men jag kan säga att en bröllopsdag tittade jag upp vid frukosten och sa att det var just det och han såg förbryllad ut en stund och kom sen på – ‘ja, grattis då’ och det var väl inte tidernas bästa 🙂 ).
  Jag är ju inte hemma med normal uppkoppling fn, men jag ska iaf kolla hemsidan, om jag känner mig lite frusen. Ska det inte bli global uppvärmning? Fast det blir väl sen, när jag ändå är död.

 • Grattis på bröllopsdagen!

  Värsta bestraffningen för mig vore att klä mig i en tight yllepolo och få mina klimakterievallningar/svettningar ;-). Ponchon däremot var jättesnygg!

 • Tack och bock för alla grattis på dagen igår. Vi firade kungligt med att packa lådor och äta rostat bröd på läckande luftmadrass. Tjusigt värre alltså 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.