Det går upp och det går ner och det går långsamt

Idag är det en SÅDAN DÄR dag. Det börjar bli klart, vi siktar på att vara färdiga och någonstans i mitten av dagen skall vi fixa analsäckar och sedan skall vi troligen åka härifrån.

Det betyder att jag skall säga adjö till hemmet.

Extra konstigt blir det när jag pratar med kusinen nästan varje dag och de är överlyckliga och helpepp på att flytta hit.

En är pepp och en är depp. Men de har min fulla förståelse. Att gå från, visserligen skitfin, lägenhet i Majorna på femte våningen med en hiss lika stor som en pizzakartong, till ett hus med lekplats fem meter utanför ytterdörren och trollskog åt andra hållet. Med två småknoddar. Då hade jag med varit sjukt pepp. Och jag är väldigt glad för deras skull. Det ena förtar ju inte det andra liksom.

Det var då det slog mig att man antagligen är mer pepp generellt om man skall flytta bohaget till nytt boende. Det skall ju inte vi. Vi skall bara försöka fördela resterande möbler och en herrans massa kartonger på torpet? Eller någon annanstans? Vi vet inte ens var vi skall förvara det vi packar.

Det ger sig. En sak i taget och en känsla i taget.

Under förmiddagspausen var känsloläget ganska fnissigt. Eftersom jag hade två rara jyckar som lekte Arga Leken i röran.

IMG_0018

En nalle, två hundar som vill ha den. Den store som alltid brukar ge efter ÄLSKAR just den här nallen. Det är den enda leksaken han verkligen aldrig kommer ge bort utan strid, vilket förvånade Liten så till den milda grad att han blev arg han med.

Det är ju bara den lilla detaljen att han är så himla dålig på att visa att han är arg och känner sig lite orättvist behandlad. Inte ens Stor fattar ju. Men vi ser det. Det är ju då han blir sådär stelopererad och knappt blinkar.

Dessutom är det ju jättesvårt att förmedla stelhet medelst foto. Foton är ju liksom stela by default. Men ni kanske hajar nivån på hans enorma vredesutbrott på filmen?

Nej. Han flyttade sig inte en centimeter. Inte ens när jag slutade filma.

Liten är KRÄNKT. Och skitförbannad. Men kan inte ens morra.

Jag har verkligen aldrig haft en hund som är så genomusel på att förmedla ilska, men vara så himla bra på att visa glädje och alla andra positiva känslor. Det gör han med schvung.

Finns det någon slags hemspråksundervisning för hundar som man kan skicka honom på?

0 thoughts on “Det går upp och det går ner och det går långsamt

 • Lilla fisen! Man riktigt fattar hur mycket känslor det fastnat i den där lilla kroppen. Måste vara oerhört frustrerande att samla allt på hög i hjärtat.

 • Han är för söt Liten, när han sitter där stel som en staty hur mycket ni än försöker få honom att reagera.
  Men Stor är kul när du säger åt honom att inte bita sönder nallen så tittar han först på dig och sedan på husse … precis som ungarna som går till den andra föräldern när de har fått nej av den första! 😀

 • Duuuuuuuu är min dator helt död tro, när jag kom upp var det en vit sida med en mapp som hade ett blinkande frågetecken

  Inget hände när jag försökte trycka på olika knappar stängde tillslut av datorn och nu har jag bara en tom vit sida och inget händer ?

    • Okay, nu kan jag skriva lite mer. Det har hänt mig med (vad har inte hänt mina datorer?).

     Hade du uppdaterat systemet innan eller blev det bara gråskärm med frågeteckenfoldern utan anledning? Om det kom av en uppdatering kan det gå att lösa, men om den bara började bråka så är det hårddisken som har pajat/ballat ur.

     • Utan anledning 🙁

      för det sista jag gjorde innan jag lade mig var kollade fejjan såg på mobilen att den sidan var öppen på datorn och jag laddade även mitt Jawbone armband

      Kan det vara för att jag glömde ta bort USB laddaren till Jawbone o tog bara armbandet, brukar aldrig låta det sitta kvar över natten ?

     • Näe, man kan inte göra sönder sina datorer på det viset, så du har inte gjort något fel. Eller jo, man KAN. Om man gör som jag och häller litervis med okänd vätska över dem, men då startar de inte alls. I så fall skulle mina datorer gå sönder varje dag eftersom jag aldrig stänger av dem och det sitter alltid fullt med sladdar i USB-kontakterna 😉

      Ibland klappar en del ihop bara, utan att säga till innan. Och det är pisstrist när det händer. Men du, är inte din dator hyfsat ny, har du ingen garanti kvar?

      Testa att starta den i felsäkert läge (håll in shift-knappen under uppstart tills den startar), då gör den en disk-koll, kommer du till startskärmen efter att ha gjort det så kan du prova att starta om den igen i vanligt läge.

 • Men verkar som om den inte ens stängs av ordentligt när jag håller in av/på knappen utan bara går in i nåt viloläge lr nåt med tanke på att det tar typ bara 2 sekunder så har jag en vit skärm, brukar aldrig gå så fort att starta datorn

  Fast måste trycka på av/på knappen för att väcka den till liv, har dragit ur kontakten för att ladda ur batteriet och på så sätt få den att stängas av helt, men verkar ta evigheter eftersom skärmen släcks efter en stund

  • Apple brukar ha två års leverantörsgaranti, ej att förväxla med garantin från stället man köpt den. Du borde ha garanti kvar.

   Men alltså, trycker du länge på on/off-knappen för att stänga av? Så länge att du hör att det slutar susa i den? Att försöka ladda ur den utan sladd är ett evighetsjobb, då är det enklare att öppna och pilla ur batteriet. Men det skall du inte göra om det är garanti kvar.

   • Fel av mig. Det är ett år på Apple. Det är jag som numera envisas med förlängd garanti pga klantighet. MEN å andra sidan brukar Apple vara skitbra att ha att göra med när man ringer dem, en HDD skall hålla mer än knappt två år.

    Börja med tvångsomstart, det måste gå att stänga av den. Eller ja, om det verkligen inte går utan den envisas med att surra vidare så är det hårdvarufel och troligen hårddisken som har kollapsat. Då kan jag inte hjälpa dig på avstånd.

    • Den tystnar när jag stänger av men när jag startar den låter den som en gammalväggklocka och detta ljudet har jag inte hört innan

     Händer inget när jag startar och håller inne shiftknappen kommer bara till samma vita sida

     • Om det inte händer något alls så betyder det att den inte klarar att göra diskkollen och starta i felsäkert läge. Då ÄR det fel på disken. Går inte att göra något åt själv om du inte har lust att skruva isär den och det gissar jag att du inte har :-p

     • Ha ha…. Nääää skulle jag skriva isär den vilket jag ifs hade fixat men sen skulle jag inte veta vad jag skulle göra utan mest se ut som en blondin och klia mig lite i huvudet ungefär som när någon icke bilkunnig öppnar motorhuven när bilen inte startar 🙂 i

    • Kan inte säga annat än att det låter som hårddisken med tanke på symtomen du beskriver. Har ni ingen lokal applefixare i stan (typ en sån som fixar mobiler men som är applecertifierade?), det är ju sjukt värt att laga den på ett sånt ställe med tanke på att den är ung och har många fina levnadsår kvar. Det går även på hemförsäkringen om du har drulletillägg, men då bör du ha tappat den i golvet lite. Även om du inte har tappat den så att säga 😉 Kan även gå på vanliga hemförsäkringen. Du får leta upp kvittot och börja i rätt ände. Men datorn har kollapsat. Jag lider med dig.

 • Rätt tid att kollapsa nu med när jag redan har massa utgifter, dels en tallinresa i slutet av månaden och sen jul plus att jag missat att syrran fyller femmanolla på måndag sen i slutet av januari kommer snickarna och byter ut mitt kök

  Så datorn hade fått hålla minst ett halv år till tycker jag gärna längre, får väl börja att kolla in ena mailen jag bara haft på datorn till Ipaden/ mobilen så får jag klara mig med ipaden ett tag.

  Tur i oturen e att jag iaf haft automatisk backup med Time capsulen så bör kunna få över det som ligger sparat där till en ny dator lr om denna går att laga

  Har tyvärr ingen Apple fixare här i stan, får kolla vart närmaste finns

  Finns bara 1 privat personer som jag vet jag sett på fejjan att de kan laga iPhones men får vill jag inte gå sen finns det ifs 2 små företag som kan laga mobiler men de är inte enbart till Apple och erbjuder sig nog mest att fixa spruckna skärmar

  Men visst råkade 2-åriga Dumbo stöta ner min dator i golvet 🙂

  • Då får man ta det på försäkringen. Jag tror att det är vanligast i världen faktiskt. Min ena klappade ju ihop, men i mitt fall var det moderkortet som knasade och det var min lilldator som jag har på soffbordet och den åker i golvet minst tre gånger per dag pga hundarna. Men jag var tvungen att SPECIFICERA exakt när jag hade tappat den och vad som hade hänt och när det hade hänt. Jaba…mmm…då viftar vi lite med näshåren och gissar vilken av alla jävla gånger den åkte i golvet som pajade moderkortet.

   Börja rätt. Kvitto. Försäkring. Försäkringen leder dig vidare till vem som skall laga den/byta ut den. Etc. Det var verkligen fredagen den 13:e igår på så många plan.

   • Ja, får leta upp kvittot, som antagligen ligger i byrålådan nånstans då jag inte lagt in den i pärmen

    Men det får bli i veckan, för nu är det dags att dra till jobbet och såg även att ett stolpskott missat vad ordet tillfrågad betyder och bokat in mig på dubbelpass imorgon utan att fråga mig vilket jag sagt att jag vill bli först och att jag inte får tag i den här personen för hon har gått för dagen =/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.