Bildbomb – för att ta igen för hela juni, juli och augusti 2014

Igår när jag länkade till inlägget från förra sommaren med den trasiga hunden blev jag sittande, lite gråtmild, medan jag kikade igenom alla bilder från båtsemestern. Vilken sommar. Den här sommaren har jag inte ens sovit på båten mer än en natt.

Om man bortser från att jag stoppade tummen i färskt hundbajs och bröt tån (vilket var makens fel, båda grejorna, det hävdar jag fortfarande) så var det en makalös sommar. Bara en sådan sak som att jag badade. Flera gånger dessutom. Och satt med moon boots-tofflor i 35-gradig värme medan jag åt glass och tittade på andra semestrande människor.

Den här sommaren är första sommaren i modern tid som vi helt sonika ställde in båtsemestern. Och jag skyller ALLT på alla felgissande meteorologer som har spenderat sommaren med att tjoa, minst en gång per vecka, om att NU kommer supervärmen medelst bombastiska löpsedlar.

Sedan tittar jag på min favoritvädersketch och fnissar jättehögt.

Man kan misstänka att det känns så att ha just det jobbet i år? Det har varken hjälpt med helikopter eller att snacka med England för att få bort regnet. Eller blåsten.

Det är verkligen “innmari urettferdig” att klandra de arma meteorologerna. Men väldigt väldigt underhållande.

Jag ber om ursäkt, till alla upptänkliga vädergudar, för att jag satt på båten förra sommaren i Tanumstrand och tittade på termometern inne på båten som visade 38 grader och önskade mig ett litet lokalt regnmoln med lite vind. Om jag lovar att aldrig mer klaga på eventuell värme, kan man få till en deal om lite bättre somrar framöver?

Vi har ju dock tagit igen lite förlorad tid den senaste veckan. Genom att sitta i kuvösen och titta på fantastiska solnedgångar och göra dagsturer och kvällsturer med båtskrället. Men en vecka gör ingen sommar.

Idag slog vi dock på stortrumman och tog med besökare till en av de absoluta favoritplatserna i kosterskärgården. Platsen där jag, i min ungdoms glada dagar (nåja, typ 30-årsåldern, sen mognad) trillade ner för hela berget med en Bacardiflaska i handen och landade i grillen och samma kväll fastnade med hela muttan i klyset på min dåvarande båt. En senare historia för kommande regniga dagar. Att åka dit på dagstur med familj och barn för att grilla och bada känns mer okay med facit i hand. Jag minns nämligen fortfarande hur fruktansvärt dåligt jag mådde dagen efter kvällen före DEN gången, trots att det var ungefär samtidigt som Hedenhös gick i kortbyxor.

I alla fall. Det var dagen vi skulle prata om. Vi drog dit. Med hela hundar, trasiga hundar och besökare. För att lajva sommar åtminstone en dag. Och det är sjukt svårt att lajva sommar när hamnen är lika tom på båt som om det vore oktober. Vädret säger indiansommar, hamnen säger att de norska semestrarna har varit slut skitlänge för det är tomt.

IMG_7353

Jättetomt.

IMG_7354

En väldigt fantastisk båttur senare landade vi på stället som har sett mig göra mer konstiga saker än någon annan plats på jorden.

IMG_7388

Numera finns det fler fårskallar på ön. Inte bara jag. Nationalparken har placerat ut får som går och knatar på ön och de är så rara att hjärtat svämmar över.

Lyssna på det rara bäandet och ignorera tjafsandet på båten.

Fascinerande nog var vi inte ensamma. Såklart. Den enda norska båten som fortfarande har semester (typ) har givetvis lagt sig på svaj i exakt samma vik. För det finns ju så himla ont om holmar att välja på i den här skärgården.

Det badades.

IMG_7364

Vilket gjorde den trasiga hunden extremt frustrerad. Ligger det en knölval med cyklop under båten måste man faktiskt skälla jättemycket. Det syns på hela kroppsspråket hur mycket lilla vovven skäller.

Det gjorde honom så utmattad att han var tvungen att chilla lite.

IMG_7383

Same procedure as last year. Han ÄR trasig.

Och här fattar jycken att det går fårskallar på ön.

IMG_7377

Kolla ögonen. Hade han stirrat lite till så hade ögonen antagligen hoppat ur och lagt sig på bordet.

Och så åt vi grillad mat medan vi tittade på väldigt vacker utsikt.

IMG_7386

Nej. Jag badade inte. Det var 19 grader i vattnet och min gräns går vid 22. Övermindödakropp.

För rättvisans skull får Liten vara med på ett hörn från dagen. För han satte sig som vanligt på bordet och det vet ju alla att det finaste man har det sätter man på bordet. Eller, det finaste man har sätter sig på bordet?

IMG_7392

Som om det skulle vara nog.

Det finaste man har lägger sig även tvärsöver hela instrumentpanelen.

IMG_7396

Liten låter hälsa att utsikten därifrån är finemang. Hans matte är inte riktigt lika impad.

Men vem är jag att bestämma att högt älskad hund inte skall få lov att ligga precis var han vill?

Det var sommaren 2015. Vi siktar på en fortsättning imorgon. Gissningsvis kommer det bli drivis, regn och hagel stora som fotbollar bara för att vi siktar på just det.

Men det var en fantastisk dag idag. Superfantastisk.

Så om ni ursäktar skall den här fårskallen gå och binga nu.

Zzzzz…nark.

0 thoughts on “Bildbomb – för att ta igen för hela juni, juli och augusti 2014

 • Det finaste man har sätter man på bordet. All skit kryper dit själv. Det fick jag höra när jag var yngre 🙂 det ser ut att ha varit en underbar dag hm inte ett dugg avis (gröööön)

  • Hahaha den fortsättningen hade jag inte hört. Då är frågan om den lilla hunden är skit, fin eller skitfin?

   Det VAR en underbar dag. Förlåt. Jag har lite förhoppningar på den här dagen med. Så jag kanske blir tvungen att be om ursäkt sen igen 😉

   • haha jag fick den förklaringen när jag var tonåring och hoppade upp på bordet med motiveringen att “det finaste man har sätter man på bordet” Varpå min handledare (det var på ett sommarjobb) raskt replikerade fortsättningen…. Behöver det nämnas att 17-åriga Nettanplättan dröp av bordet illa kvickt?!
    Fast lillhunden är ju skitfin i motsats till en obstinat 17-åring 🙂
    Sen har jag fler ramsor på lager om bl. annat svordomar som pappa alltid sa när han blev less på att vi svor förmycket 🙂 (jag är m a o full av värdelöst vetande)

 • Det där såg verkligen ut att ha varit en dag man bär med sig sedan när man kommer till de årstider när man inte längre kan hoppas på sommarvärme.

  • Det var det. Alldeles ljuvligt. Men visst är det oerhört ledsamt att de dagarna har varit så få i år. Eller ledsamt och ledsamt, jag blir förbannad när jag tänker på det.

  • Snälla snälla. Ta in hästen i huset. Men säg till först så jag får vara med, jag vill se om du skall vara Pippi 🙂

   PS: Ömma modern har ringt. Och “vad var det jag sa:at” sig. Den sucken.

 • Underbar dag ser det ut som. Och liten är så jäkla söt där han sitter/ligger.
  Sen satsar vi på att det fortsätter vara sommar ett bra tag till. Ungefär till mars 2016 om jag får bestämma. Jag firar gärna jul och nyår i 25 graders värme. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.