Titta titta, en båt! (Av två möjliga)

Skärmdump tog jag igår när båten hade legat där i exakt en minut. Dessutom var den testkörd före och förliste inte en enda gång. Även om jag medger att de nyborrade hålen oroar mig lite på riktigt. Det säger ju sig själv, man borrar inte hål så där hur som haver i skrovet under vattenlinjen på en båt. Ett skrov bär ju sig olika åt i olika väder. Nu har vi en häckthruster (vilket faktiskt låter lite … snuskigt?) i alla fall. Och den envise påstår att det skall få mig att gilla båten mer vid tilläggning. Jag säger att han är envis i onödan. Jag gillar inte drev, jag har gett drevfanskapet en chans i fem år, men det visade sig med all oönskvärd tydlighet att jag tydligen var en sådan där rak axel-person. Det finns sådana och så finns det drevmänniskor. Sen finns det ju såklart de som använder tyg, men de bråkar antagligen om olika typer av kölar?

Jag undrar lite stillsamt hur många klippor jag skall dundra in i, hur många ankare jag skall fastna med och hur många nästan-krockar jag skall behöva kämpa med innan maken inser det lönlösa och vi byter drev mot axel. Min plan verkar funka sådär. Vilket jag inte förstår. När vi hade axel körde jag inte på en endaste liten sak?

Nåja, Den som (över)lever får se?

  
Så. Ja. Nu kommer det någon slags istid antar jag? Även om det är vansinnigt vackert just i denna arla morgontimma (fråga inte ens varför jag är vaken, men det är inga mördares fel i alla fall). 

Jag ber ödmjukast om ursäkt på förhand.

Okay?

Jag avslutar med pinfärsk bild. Jösses så vackert det är när solen ramlar in över hamnen.

  
Godmorgon?

0 thoughts on “Titta titta, en båt! (Av två möjliga)

 • Gomorron på dig du.
  Oh, vilka underbara bilder.
  Älskar havet men inte båtar.
  Att bada i eller bara titta på räcker för mig.
  Hälsningar Skåneland

  • Godmorgon 🙂

   Och jag älskar båtar men är en tvättäkta badkruka i alla grader under 23. Sorgligt men sant. Vilket betyder att det snart är augusti och jag väntar fortfarande på sommaren. Gissar att det hinner bli kräftskivedags innan jag fattar att det är sommar.

   Men havet älskar jag. Mest av allt 🙂

 • Godmorgon du har bättre utsikt än jag. Är det nåt jag saknar så är det havet (nej Mälaren är en dyngsjö och inte ett hav, dessutom kan jag inte ens se den från huset) det är nästan så att det börjar bli dags att undersöka västkusten under en semester om jag kan övertala sambon 🙂
  Det blir nog bra med båten ska du se (fattar nada om sånt) och jag förväntar mig en rapport i andra hand om ACDC var bra i Oslo , vi ska ju se dem i Stockholm så slit inte ut dom 🙂

  • OM det ändå varit min utsikt. Det är det inte. Men det sitter en fint placerad webbkamera på badhustaket 😉 Jag håller dock med dig om att Mälaren är en sabla insjö.

   Alltså, jag skall inte gå på AC/DC. Jag letar ju förtvivlat efter Robbie och struntar i de där gubbarna (svor jag i kyrkan nu? 😉 ). Men jag kan be om en recension för all del.

   • Jo jag vet att du inte ska gå det var därför jag bad om rapport i andra hand 🙂 sen håller jag med dig om att gubbarna är inte så mycket att hänga i julgranen utseendemässigt där är nog Robbie bättre men musikaliskt woohoo! Där kan Robbie nog vara liten aning slagen i slant även om han iofs har väl gjort lite bra grejer också 🙂

    • HRMF. Kan tala om att Robbie inledde senaste konserten på Ullevi med en av gubbarnas låtar. Minns inte vilken nu, men en av de som jag tycker är bra och han gjorde det bättre än di gamle 🙂

     • Men HALLÅ. “Kan bli”? Om man skall gå efter video så är Come Undone nästan oslagbart kärleksmaterial. Är det bara sång är det Angels. Men jag kan ta honom precis som han är tack så mycket. 🙂

  • Systerdotter med blivande make, blivande svärfar o svåger o några till skulle med till Sthlm o se ac/då på sön mitt i bröllopsförberedelserna då de gifter sig nästa lördag 😀

   Själv hade jag nig känt mig hyperstressad över att dra iväg till Sthlm knappt en vecka innan bröllopsdagen o inte haft ro i kroppen att njuta av en konsert, men o andra sidan bokade de biljetterna innan bröllopsplanerna tror jag iaf

   Jag fick äran att passa killarna

   • DÅ gillar man verkligen AC/DC om man drar iväg veckan innan bröllop 😉 Men å andra sidan och i ärlighetens namn, jag hade nog banne mig övervägt att skjuta på bröllop om jag hade råkat få veta att Robbie skulle spela exakt samma datum. Så. Ja. Jag är nog inte ett dugg bättre. Bara sämre 😉

  • Fniss. Point taken. Men er är liksom inte särskilt snabb eller på något vis planande. Däremot hade jag kunnat göra en sjukt snygg tilläggning med den till skillnad från den förbannade drevbåten.

 • Är det möjligtvis så att maken är en drevmänniska? Klarar han inte av rak axel och därför inte vill ha det?
  Hur som, jag hoppas att väderförbannelsen är borta. Att det var en zombieförbannelse och att den nu har släppt för att de har fått en egen park på torpet! 😉

  • Dessvärre är detta hans första drevbåt med, och vi var båda väldigt konfysa i början. Sen visade det sig såjävlaklart att han var bra på drev med. Jag var inte det. MORR.

  • ÅH HERREGUD! Nu hädar du verkligen! Men å andra sidan, det hade varit väldigt väldigt roligt att se dig gräva ner vår båt och plantera saker i den. Vid närmare eftertanke kan du få göra det, om du lovar att dokumentera. FNISS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.