Födelsedagsfirande med Beavis och Butthead

Minns ni den skitserien? Jag tyckte det var en skitserie i alla fall. Hur det kunde bli långfilm är fortfarande en gåta.

Idag har vi födelsedagsfirat ömme fadern och helt plötsligt dök Beavis och Butthead upp. Lite oklart vem som är vem dock, men däremot solklart att kusinbarnet och syskonbarnet ÄR Beavis. Eller Butthead. Vilket egentligen betyder att de som skapade serien var fem och sju år, samt tyckte att ordet “bajs” är roligast i världen.

Dessvärre måste jag erkänna att det där med kiss- och bajshumor ligger i släkten och sällan går över i takt med åldrande, men jag drar gränsen vid Beavis och Butthead. Och dagens häng med deras prospects. Även om det såklart inte gick att låta bli att dra på smilbanden litegrand.

Först ut, en påminnelse om hur originalen låter. Tiden som klippet tar kan med fördel ägnas åt att kontemplera hur diskussionerna fördes innan det bestämdes att det var en bra idé att göra TV av det och sända på pop-kanal. Och hur exakt upphovsmännen pitchade idén.

 

Och sedan de snart fullvärdiga medlemmarna (ersättarna?).

 

 

De här killarna låg inte ens i pappas pung när Beavis med polare var poppis. Herregud, papporna var ju knappt påtänkta. Och så kommer det helt naturligt.

Det är något visst med grabbar och bajs tydligen.

Men som sagt, det går inte att låta bli att le lite åt sockerhöga knoddar som kämpar för att impa på varandra med konversationsbajs (ej att förväxla med ordbajs). Samtidigt som de låter som en exakt kopia av ett Beavis och Butthead-avsnitt.

Jag klagar dock inte. Jag kunde ju faktiskt gå därifrån och lämna pruttarna med sina päron 😉

Och födelsedagsbarnet trivdes. Det gjorde jag med. Såklart.

Men de är verkligen lite lite störda.

// Genusforskning på hög nivå (eller väldigt väldigt låg?)

0 thoughts on “Födelsedagsfirande med Beavis och Butthead

 • När du (?) talar om för honom att han inte är en man utan han är en gutt, och han svarar att han är en NorMAN!

  Men serien klarade jag bara av någon minut eller så, min toleransnivå klarar inte mer.

 • Asgarvar så jag fick te på fel ställe! Spec när det lilla livet talar om att jag er en norman! Originalen avskyr jag lika mycket idag som då men kopiorna var ju söta förutom bajspratet 🙂 men jag tror det är ålder också och inte bara kön 🙂

  • Sant, även om det inte märktes igår. Det söta lilla flickebarnet var inte med, utan satt bara och stirrade på Beavis och Butthead som om de inte vore kloka.

   Sen läxar han ju upp mig på slutet med. Tonfallet han säger “moster” i är inte att leka med 😉

 • Vad var det Freud hade att säga om den anala fasen? Det otroligt roliga klippet passade mig utmärkt just idag när jag ägnat mig åt kangelbärsrensning klass 3 på pälsbebisen; får aldrig du sånt på dina?

  • Jag minns inte. Eller jag har förträngt. För jag vill inte veta vad det säger om mig 😉

   Alltså jo. Den store får, men inte så mycket som Dante. Den lille får inte, för han har inte lika kröllig päls. Men jag plockar aldrig bort dem eftersom jag har en man som har lite OCD när det kommer till att plocka dem och gärna gör det maniskt. Vilket får mig att låta Stor gå in i sådana buskage och samla pruttbär enbart för att retas med maken. Jag är en snäll typ.

 • Herregud sådana roliga ungar.men som du säger fan vad skönt att kunna gå därifrån…..Idag har vi gått nere vid floden och träffat bla 2 portisar p 1,5 år,så kul att se 10-12 hundar leka järnet i vattnet.Här är det olidligt varmt 30-35c så det är gott för dom att simma lite istället för”vanliga”prommisar.Btw bilden på soluppgången över hamnen var magiskt vacker,blir lite religiös när jag ser sådana vackra bilder f swe

  • Haha JA. Det var med emfas verkligen. Men jag är hemskt glad att jag är “moster” och inte “tante” som det heter på norska. Tante har en lite taskigare klang på svenska. Och det är skönt att kunna lämna barnen till sina ägare även om man älskar dem faktiskt.

   När kan jag få flytta hem till dig? Jag är så JÄKLA less på vädret här.

   • Precis som Faster låter annorlunda än Moster, Faster låter mer som en gammal sur tant medans moster låter mer som en snäll kramgo tant (me goda kakor) 🙂

    Själv njuter jag nu av lugn o ro några dagar efter att vart barnvakt sen i lör kväll, även om killarna inte varit några problem med

    Ps en liten dum OT apple fråga ska ändra i mobilen att det lagras i iCloud istället för mobilens minne eftersom minnet börjar bli fullt, men så får jag upp nån varning att mina bilder kommer att raderas från itunes, men det gäller bara itunes väl o inte från mobilen lr från datorn ???

    • Hahaha, jag håller med. Som att mormor låter lite snällare än farmor. Och även lite tjockare. Tyvärr. Faster låter smalt och näbbigt och moster låter kramgott med nybakade bullar.

     Ingen aning, eftersom jag inte vet exakt vad som står i varningen 😉 Men det verkar rätt orimligt att den skulle radera något från telefonen om du inte gör en fabriksåterställning och det är ju inte det du vill att den skall göra.

     • Det står så här:

      Bilder och videor som synkroniserats med iTunes kommer att tas bort
      Det går inte synka bilder med iTunes om iCloud biblioteket är aktiverat

      X-antal bilder och videor kommer tas bort

     • Det låter som att du kan tuta och köra och att det verkar som om Apple inte tycker att man får använda båda som back-up. Men det är ju en jävligt kryptisk mening som jag inte sett förut eftersom den inte säger om det kommer försvinna från telefonen eller från iTunes.

     • Precis

      är väl bäst o se till att allt ligger i datorn först innan jag tutar o kör, för behöver frigöra minne från luren då den börjar bli full, behöver ju kunna fota imorgon när jag o kusinen ska ha en nostalgitripp och se på Roxette i Halmstad (fick bli hennes 40-års present) 🙂

     • Kan upplysa om att en del bilder försvann från luren, bilder som inte var tagna med denna luren försvann medans bilder/filmer tagna med denna lur fanns kvar antar de numera ligger i iCloud för fick massa minne i luren nu 🙂

      Men som tur var hade jag alla bilder i datorn så de försvann inte helt iaf 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.