Maken vill att jag skall fråga er

Det är nog första gången jag får en bild skickad till mig med en bön om att skriva ett inlägg. Dessutom skickade han bilden precis efter han klev ut ur duschen och jag satt vid datorn. Vi befann oss alltså på samma geografiska plats. Men han messade. Från badrummet. Sen kom han utklampandes och frågade barskt om jag hade sett meddelandet.

Det hade jag inte, men jag tittade när han bad mig. Medan han stod bredvid och pickade på bilden som kom upp på skärmen med sitt arga pekfinger och sa “kan du fråga de andra kvinnorna HUR det är MÖJLIGT att vi kan ha så här mycket saker i duschen men bara EN sak är MIN?”

IMG_0166

Jag gör alltså bara som jag blir tillsagd, även om jag tycker att det är en icke-fråga.

Dessutom far han med osanning. Jag ser två saker som är hans. Head & Shoulders och en av flaskorna på golvet. Den stora vita flaskan med grå pumpkork är jag helt oskyldig till att ha fört in i hemmet. Jag vet inte ens vad det är.

Så. Frågan ligger på bordet. Han kommer granska bloggen efter någon slags empiri.

Själv skall jag ta på mig bävernylonoverall och dra österut. Det är kallare nu än när jag var där i mars.

Men jag skall åka med det där nya tåget. För det var sjukt mycket billigare än SJ.

Nu återstår bara att se om det är lika “bra” på att ta sig fram. Alla vet ju att det inte är SJ:s fel när tågen inte rullar. Det är ju Banverket. Eller Bangeneralen.

Om han nu finns kvar?

0 thoughts on “Maken vill att jag skall fråga er

  • Haha. Det kanske funkar? Han har ju åtminstone varit tyst i kommentarerna. Men det beror nog mest på att de flesta verkar vara på hans sida. Hur är det möjligt?

 • Dessutom borde väl minst 3 vara makens, för han använder väl duschtvål med förutom schampoo o sen vad den ena flaskan nu är för något som du var oskyldig till 🙂

 • Haha då skulle han nog vara närmare en infarkt om han såg antalet dusch och balsam/schampo jag har i mitt badrum 🙂 tyckte det såg riktigt städat ut!

 • Lite mycket kanske. Men å andra sidan förvarar jag det jag inte behöver till varje dusch i ett skåp. Och ska ta fram _när_ jag behöver det. Vilket betyder att jag glömmer och tänker “nästa gång”.

 • Jag sällar mig till quislingarna…

  I vår dusch står två saker; en fönsterputssprej och en allmän duschtvål i fin pumpflaska. Och sen finns en liten skylt också; Lägg ditt shampo/balsam/duschcrème i din låda!

  Det funkar. Nästan alltid. Men även om det står EN kvarglömd flaska där så är det rätt lätt att hiva den i rätt persons låda och få tomt och fint igen. Man tar helt enkelt den sort man tänkt använda från sin låda NÄR man tänkt använda den. Och sen lägger man tillbaka den när man är klar…

 • Hos oss har jag dubbelt så många flaskor som sambon… d v s han har 2 och jag 4.
  Vad har du i alla de där flaskorna??? Förlåt om vi är svikare hela bunten 😉

  Ja, ta på dig ordentligt för här verkar vi ha hoppat över sommaren o gått direkt på höst… Just nu duggregn, blåst och 11 grader. Jag vill ha sommar!!!!

 • Ha ha ha! Du gör inget med måtta. Underbart! Jag skulle få krupp på alla flaskor. Och snubbla på dem. Svära som fan och slänga alla. Stör mig på att KJ inte kan använda min duschcreme som doftar lite vanilj. Då hade vi haft en flärra mindre. Hur noga kan det vara?! Nu vill vi veta mer. 🙂

  Trevlig resa!

 • Det är helt klart möjligt! Om man inte har allt man ev kan behöva i duschen så måste man planera/veta innan vad man behöver och ta med sig det. Jag har rensat, men det beror på att mina sugpropps-fastsatta korgar ramlade ner så ofta.

  Klokt av dig att ta med dig ordentligt med kläder om du ska hitåt, här är det kallt och blött. De påstår att det ska ändras denna vecka, men jag är skeptisk!
  Har de börjat med nytt tåg? Hoppas det sköter sig bättre än SJ!

 • Oj! Alltså… Du lär ju inte behöva köpa nytt på typ. Hur jättelänge som helst!
  Köpstopp i den kategorin kanske? 😉
  Uppdatera oss om tåget och ha så kul .. (om det nu är en sådan resa!)

 • Hur menar han? Förstår inte frågan… tänkte jag svara, men så tittade jag noga på bilden. På hela bilden, även den delen som visar golvet. Alltså, maken, jag fattar 😀

 • Det ser likadant ut hemma i vår dusch!

  Jag vet inte säkert orsakerna, men jag har två teorier:

  1 Vi män är födda mycket vackrare än kvinnor och behöver inte lika många renoveringskemikalier!
  2 Vi män är mycket intelligentare än kvinnor och går inte på alla marknadsföring!

  Det kan dessutom vara en kombination av de båda teorierna, mest troligt så faktiskt!

  Skynda Dig nu att visa detta för Kim så att jag kan få reaktion och medhåll medans jag fortfarande är i livet…
  🙂
  /Ola

 • Jag har nog ungefär lika många. Var dag har sitt schampo och inpackningar liksom. Och så dem som det finns kvar i, men som man inte är sugen på just då. Jag förstår precis.

  Det är nog så att maken inte klarar av att hålla reda på mer än en flaska, och använder den överallt.
  Jag hoppas inte han borstar tänderna i duschen oxå. 😀

 • Okej, jag förstår att du har en himlans massa olika grejer men måste de förvaras i duschen? Jag skulle bli vansinnig på alla de där flaskorna. Hos oss så har vi fyra inbyggda hyllor i duschen och där står en gemensam duschtvål (för tre av fyra), schampo och balsam samt inpackning för mitt hår, dotterns schampo och balsam (hon “lånar” min inpackning), sonens hårschampo och makens duschtvål. Detta får gott och väl plats på hyllorna så de inte behöver stå något på golvet i duschen.
  Just nu är vädret i huvudstaden blåsigt regn och strax under 12 grader. Var fan är sommaren???

 • Och han samlar på dammsugare, eller hur var det? Spelar ingen roll hur många flaskor du har, har man fler än två dammsugare så är det konstigare. Rätt konstaterande att det var en icke-fråga.

  • Tack. Äntligen ett vettigt svar bland alla förrädare. Han har faktiskt inte rätt att gnälla med tanke på dammsugarsamlandet. 🙂

 • Var tvungen att räkna alla flaskor i våran dusch och kom fram till att vi har 25 st olika schampo, balsam m.m så du har ett helt normalt antal flaskor i din dusch 🙂

 • Då skulle han se hur det ser ut med 2 tonårstjejer dessutom…

  Man måste ju ha olika duschtvålar för man vill kanske inte lukta samma varje dag, sen någon hårinpackning, duscholja osv.

  Håller med Bea, kan han samla på dammsugare kan du få lukta hur gott du vill!

 • Jag har 15 flaskor plus en glasburk med badsalt 😛 Viktiga saker som används utanför duschen ibland står i överfullt skåp och -kommod. Tex mon älskling Emma S. enzyme scrub

 • Förstår inte frågan, det där är väl ändå en normal mängd 🙂 Ibland behöver man det ena och ibland det andra. Inga konstigheter. Maken har fel. 🙂

 • Då får min Gubbe sälla sej till dej för han har sjukt många flaskor i vår dusch av alla möjliga sorter som jag irriterar mej på och han är ändå bara hemma varannan helg! Själv klarar jag mej med 2 och Fyrbenta har 1 flaska!

  • Hahaha, kan du fråga honom vad han gör med alla de flaskorna om han bara är hemma fyra dagar i månaden? Då blir tom jag fascinerad. Eller imponerad snarare.

 • Malin (fr Jämtland) says:

  Uscg fy vad många flaskor. Skulle bli tokstressad om det såg ut så där i min dusch. På min hylla i duschen finns just nu fyra flaskor. Ett barnängenschampoo till sonens hår, en snart tom duschtvål samt en ny schampoo och en ny tvål. Barnängeschapot och den snart tomma flaskan åker snart in i ett skåp då det bara kommer användas till badhusbesök hädanefter. Så två flaskor max är det som kommer stå på hyllan hädanefter. Plus en flaska raklödder till benen.
  Olika dofter varje dag därav många flaskor? Här kör vi (sonen och jag alltså. Ingen man existerar i detta hushåll) med så doftfritt som möjligt (för sonens skull som har lite känslig hy) och istället kör jag med en väldoftande hudlotion efteråt 🙂

  • Men du har väl åtminstone massa badrumsskåp med väldigt viktiga badrumssaker om du har SÅ tomt i duschen? Maken har ju inte ens räknat pryttlarna i mina badrumslådor. 😉

   • Haha, jag har ett vanligt badrumsskåp ovanför tvättfatet med två hyllor. På ena står två tandbortsmuggar plus nån tandtrådsmojäng. På undre en liten låda med nagelklippare, mascara och annat småkrafs som används ofta, en deo och en låda tops. Sen har jag ett högt golvskåp med div lådor sorterade efter nagelprylar, tandvårdsprylar, smink osv. Ett par halvstora lådor med hårtork, laddare till eltandborste, necessärer, och annat som används lite mer sällan. Plus en hylla med nån solkräm, hårspray, rondeller. Ordning och reda och inte en pryl mer än nödvändigt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.