En bra söndagssyssla

När syrrans ungar var pyttesmå och alldeles nya knoddar tjorvade de lite med sömnen. Men när jag var där och hälsade på, eller om de hälsade på hos mig, placerades barnen på mitt bröst och sen sov de så hårt och så länge att man kunde tro att livet hängde på det.

Svågern påstår att det beror på min air av negativ energi. Alternativt att jag är så tråkig att de somnar i ren självbevarelsedrift. Jag låter det stå oemotsagt tills vidare.

Idag träffade jag det alldeles skinande nya kusinbarnet för första gången. Nu tror jag visserligen inte att han har problem med sömnen, eller – jag HOPPAS att han inte har det. Piltongen hamnade i mitt knä med huvudet på min arm (söthetschocken).

IMG_6461

Han sov och sov och sov och sov i tre timmar. Tills mamman norpade honom för att det var dags att åka hem. Och upplysa honom om att han faktiskt hade glömt av att vakna för att äta.

Jag säger inte att svåger har rätt om min tråkighet, men det verkar onekligen som om hans illvilliga teori kan ha ett korn av sanning. Ett KORN. Även en blind höna etc etc.

Det var dock mer än okay att sitta i pensionärskuvösen och inte röra en fena med den utsikten. Skinande nya bäbisar är ju dessutom varken särskilt tunga eller betungande, vilket gör det ganska mysigt.

IMG_6469

Ser ni grejen i förgrunden?

Jag vet vad jag tycker att det ser ut som. Men det är tydligen en väldigt ekologisk leksak för små barn.

Jag säger bara som så här, gör man en leksak i den formen, med en tofs av könshår och dessutom stoppar in två bjällror där “kulorna” skall vara så spelar det ingen roll om tofsen är rosa och själva grejen är randig. Den ser ut som det den ser ut som ändå.

Det kan inte bara vara jag som ser det?

Den leksaksdesignern har haft en baktanke med tillverkningen, det är jag villig att sätta en femhunka på.

0 thoughts on “En bra söndagssyssla

  • Jag var förmodligen för trött första gången jag konfronterades med en sån där – och jag höll den liksom åt andra hållet och sonen älskade det lätta pinglandet, så jag missade helt era associationer. Så kan det gå.
    Och jag tror du har en varm famn, tråkig – nej, aldrig! Och ungar i den storleken har inte så väldigt stora behov av rajtantajtan heller.

  • Haha, jodå jag ser också… 🙂
    Jag gosade också bebis en stund igår, men när han blev ledsen lämnade jag tillbaka honom till mamman. Men tänk att det är 20 år sedan min minsta var så liten! Sjukt är vad det är!!

  • Jag ser, jag med! 🙂

    Du måste utstråla lugn, trygghet & harmoni och vara en skön sovplats helt enkelt. Hur som, jag tror att Behå-Helene har rätt, det kan bli en ny karriär!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.