We’re not in Kansas anymore, Toto

Imorse plingade min telefon (som vanligt) och nyvaket tryckte jag på lite olika knappar för att se mina textmeddelanden. Jag läste meddelandet tre gånger och tre gånger fattade jag verkligen inte. Däremot blev jag fundersam. På riktigt alltså. Jag var tvungen att verkligen tänka efter var jag befunnit mig det senaste dygnet. 

Men näe, mig veterligen har jag inte korsat någon landsgräns.

  

 

Efter en stund blev den enda rimliga förklaringen att något måste hänt när jag åkte det nya kinesiska tåget till Stockholm. Jo, jag tänkte faktiskt det. För inget var rimligt. Det var självklart att det hände något på tåget (som dessutom hade så jävla obekväma säten att jag fortfarande har träsmak i arslet), vad annars?

Däremot tyckte jag att det var konstigt att surfmängden tog slut prick 21.44 igår. Då satt jag ju inte på tåget. Då satt jag i en soffa i Vasastan med Johanna och Cèline och tittade på TV. 

Jodå, jag hade både dubbel- och trippelkollat datumet och tiden. Det är ju juni nu även om det inte märks.

Sen blev jag arg. Sexhundratjugofem spänn för något jag inte gjort. Tänk om jag blivit personlighetskapad? Eller bara lite abbonemangskapad. Det brukar inte vara lätt att få rätt när man ringer teleoperatör för att diskutera surfmängd. Men jag kastade mig på telefonen och ringde upprört till Telenor.

En väldigt sansad pojk i anda änden lugnade mig. Det fanns inget i deras register om utomlandskostnader, enligt honom var det nog bara ett sms som gått iväg från dem av misstag. Men för säkerhets skull kunde jag ju hålla koll på kommande räkningar och han skulle göra en notering om att jag ringt och att jag var i Stockholm, inte att jag hade flytt landet för att smygsurfa.

Fint så. Consider me lugnad.

Jag är verkligen ett jättepucko såg jag sen. 

Jodå, det är det tredje juni, idag. Även om jag tydligen trodde att det var igår. Men om man nu skall dra igång en hel upprördhetsmorgon är det ju kanske bra om man läser alla siffror. En kvart efter telefonsamtalet såg jag att det stod 2011, inte 2015. Och jag vet fortfarande inte hur jag bar mig åt för att få upp just det här sms:et när telefonen morgonplingade.

Ikväll klockan 21.44 år 2011 var jag tydligen i ett annat land och surfade för mycket, samma dag fyra år senare har jag tydligen kolasås istället för hjärna och kan inte läsa.

Snart skall jag och marsvinet Simon åka till Pipersgatan för hårvård. Jag hoppas att dagen blir bättre och att jag blir smartare.

Det är åtminstone fint väder. Jättefint väder. Gigantisk skillnad mot gårdagens storm och hällregn.

0 thoughts on “We’re not in Kansas anymore, Toto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.