Glad Midsommar?

Sa hon som inte är så snabb i vändningarna. 

Med tanke på vädret fram till 16.00 (drivis, hällregn och exakt samma temperatur som på julafton förra året) tjurade jag lite. Eller, i ärlighetens namn surade jag ganska mycket. Så jag skickade make och jyckar till torpet för att styra upp det absolut värsta i alla renoveringsdödsskitna och äckelpäckliga rum medan jag tog en tupplur hemma.

Jag vägrade åka innan han hade sett till att det åtminstone fanns golvyta. Och gärna lite bordsyta och diskbänksyta. 

Sen kom de hem, väckte mig och vid 20.30 lämnade vi stadens gator, stannade och bunkrade på Ica och så kikade vi på midsommarfirandet i hamnen.

   
 

Eller bristen på firande.

För 20 år sedan såg strandpromenaden ut som Smögenbryggan. Folk och båtar överallt. Och folk som trillade i vattnet lite varstans. 

Nu orkar ingen åka hit. Vådan av att superhjärnorna i kommunen bara tänker “norrmän norrmän norrmän – de har pengar”. Och så bortser de från den lilla detaljen att midsommarafton inte finns i Norge, utan är en helt vanlig arbetsdag.

Snillrik marknadsföring. Verkligen.

Sen kom vi hit.

  
Överlyckliga hundar springer någonstans i det gröna till vänster. Två gånger på samma dag. Lyxliv! 

Tror inte att de har fattat att vi skall stanna. De skall få springa dygnet runt i två dagar. 

Med viss tillförsikt och inte jättehöga förhoppningar klev jag över tröskeln. Jätteberedd på att inte imponeras. Men det fanns faktiskt mer golvyta än jag räknat med.

Allt var bara fortfarande äckligt efter att ha varit renoveringsmancave i två år. 

Så jag har städat. Hela midsommaraftonens afton. Tills nu faktiskt. Skurat det som gått att skura och gjort det en nyans mindre äckligt. 

Nu njuter jag bara. Aftonen är snart över, jag är dödstrött och imorgon slipper jag vakna i stan.

Jag har till och med redan planerat idyllisk frukost. En sådan där frulle man typiskt äter på landet.

Yoghurt med färska hallon som skall inmundigas på farstukvisten i solskenet endast iklädd tisha och trosor medan jag tittar på mina lyckliga och väldresserade hundar som glatt studsar omkring på ängen. Och så skall jag le vänt och vänligt. I jättemånga timmar.

Den som lever får se.

Vad har ni gjort?

Inte städat gissar jag?

Hoppas att ni inte har alltför ont i håret i alla fall.

0 thoughts on “Glad Midsommar?

 • Jo, nästan. Och faktiskt lite. Vid halv fem kom äldsta dottern fram efter resa från baksidan och med sig hade hon en god vän till familjen. Då kom vi på att vi kanske skulle fixa lite midsommarmat. Typ sill och grill…

  Hm. Dåliga värdar är vi.

  Vill också ha ett “landet” och äta frukost på trappen och se hundar studsa runt… Men för nu får båten räcka…

  • Nya traditioner FTW. Jag lovar däremot att du inte vill ha ett landet egentligen. Nu börjar ju årstiden med ilandsproblemet att aldrig veta var man är när man vaknar. Två “land”, båt, lgh, huset i Gbg. Jag vill ha bort allt och bara ha en katamaran. I Karibien. 🙂

   • Katamaran?! Nu snackar vi. Jag är på… Hundarna får simma km till land när de behöver rastas. Eller i alla fall mina. Glömde kort att Dina portugisiska “vatten”hundar inte gillar att bada från båten

    • Men hallå. Har du inte hört om mina (våra) katamaranplaner? Har ju tom kikat på modell och färg. Jyckarna behöver inte simma, det kommer finnas plats för liten båt som kan köra i land raringarna så de inte blir våta om tassarna. 🙂

 • Hm inte var det roligare än din midsommar. En snabb sväng för att kolla in majstången hem o äta rester. Våra gäster la sig i 40 graders feber så grillen ställde vi in o körde köttet i ugnen istället. Snålblåst o regnet hängde i luften. Jordgubbarna intogs framför tvn sen var det sångdags. En halv öl fick jag i mig så ont i håret slapp jag. Men landet hade jag uppskattat mycket mer än snorungarna som skrek o tjoade i vår lekpark här amtidigt som de försökte slå/sparka sönder både sig själva o leksakerna

  • Men åh så trist när ni hade planerat, skönt att slippa hårontet dock. 🙂

   Det var skönt att slippa stan. Här var det väldigt tyst. Vad var det för ungjävlar?

   • Tja ungar/tonåringar som bor i eller passerar genom området. Tyvärr jävligt aggressiva oftast och de kommer för det mesta i flockar på 5-10 st och “leker” i parken tyvärr ofta hårdhänt och vi får ringa polisen men det går ju inte att gå ut och prata med dom för då kastar de sten genom fönstren. Grannen fick sitt panoramafönster smaschat en natt efter en dispyt om att de kunde dämpa sig lite.

 • Iklädd många lager rensade jag skrivbord och packade jag någon flyttlåda. Sedan la jag upp fötterna, läste och hinkade massor med te. Så fort jag försökte gå ut i duggregnet, så började det hällregna och dessutom glömde jag gummistövlarna i stan så blommorna fick vara kvar i den blöta naturen.
  Det låter som om ni överlät firandet åt de fyrbenta familjemedlemmarna, för det är väl hopp och spring man ska ägna sig åt denna helg!
  Frukost på trappen lät trevligt, men här är det fortfarande inte väder för det, men ni har väl bättre väder i dag?

   • Jag är såå avundsjuk! Jag gav upp och åkte hem till stan (eller mest var det mina armar som inte ville jobba längre), så nu ser jag lite blå himmel och anar att solen lyser där bakom det vita (INTE mörkgrå längre!), men det fina vädret fick ni.

 • Hmm, garderob i hallen klar och urstädad, husvagn har fått alla skåp och bänkar, bord osv utom golv och köksdel avtorkade och skurade, tvättskorgen är tom osv…. 1 glas vin får man inte ont i hårrötterna av. Helst inte när man hällde ut 1/3 för att man ville ha vatten…..

  Har dock ätit nypotatis samt grillat.

 • Panikhandlade grillad kyckling m tillbehör och saker till marängsviss och mojito. Packade in allt i bilen och åkte till killen som slutade 21. Kastade i mig lite kyckling och cyklade ut på landet till hans vänner, där var det stort partytält och det blev en del glas.. Idag äter vi middagen till lunch istället 🙂

  Det ösregnar och jag försöker ställa mig in hos hans föräldrars katt, den är så himla rädd men det går framåt med Dreamies!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.