Det är HÄR livsandarna är alltså

Nu skall jag vara sådär vidrig. En sådan där person som jag själv fullkomligt avskyr. Som bara visar vinglas i motljus, välstädade hem med “rätt” inredning (vitt shabby chic givetvis) och skinande artiga barn utan gräsfläckar på kläderna. Och om de skulle ha gräsfläckar är det givetvis för att de har hjälpt till med att plantera ekologiska saker i trädgården. Ekologiska gräsfläckar helt enkelt.

Man måste bara bortse från att att torpet enbart är jäkligt shabby och inte ett dugg chic, det finns inget vin och hundarna är lortiga men rara.

Trots det är livet skrämmande livslustigt idag.

Jag har, konstigt nog, sovit som en stock hela natten för första gången sedan jag minns inte ens när det hände sist. Vaknade inte ens av att hundarna gick ut på morgonspankulering imorse och jag vaknade halvelva. HALVELVA?! Det har definitivt inte hänt sedan Hedenhös gick i kortbyxor.

Gårdagkvällen/natten avslutades i utomhusbadet.

IMG_6650

Väldigt artsy foto. Just det här ser jäkligt mycket mer idylliskt ut än vad det var eftersom man inte ser knotten på fotot. Knott och mygg älskar mig. Det tog tio sekunder att få lika många knottbett och jag hann dessutom svälja ett par stycken.

Tillbaka till förmiddagen. Livrädd drog jag undan mörkläggningsgardinerna i sovrummet. Det fick liksom inte lov att vara mulet, det skulle ju ödelägga alla mina planer.

Det var inte ett dugg mulet.

IMG_6665

Då började jag göra små hoppsasteg i ren iver och så hoppsade jag ner till köket för att tillverka min planerade perfekta frukost. Som jag åt på farstutrappan.

IMG_6668

Tillsammans med välartad hund. Perfekt hund faktiskt.

IMG_6676

Det är så himla lätt att vara välartad när man vill ha mattes frulle.

Sen slängde jag av mig skorna, gick barfota i gräset för första gången i år och bara njöt av livet.

Hade det här varit norm hade jag lätt kunnat slänga alla mina antidepp-piller. Men jag hade även blivit tvungen att sluta blogga. Om livet var så här tillrättalagt hela tiden skulle det ju inte finnas något att skriva om. Vem orkar läsa om barfotagång och doften av nyklippt gräs hela tiden?

Jag har dock ett klagomål. Det finns inget hav här. Men eftersom de så kallade vattenhundarna hellre badar i bäckar än i hav så gör det inget. De fullkomligt älskar friheten här. Inga grannar, enskild väg som ingen förutom vi åker på och kilometervis av åker och skog att lyckospringa över precis hur mycket de vill och massor med bäckar att bada i och dricka ur.

Givetvis väljer de då den enda lortiga bäcken att bada i absolut oftast.

 

Det finns mer än en anledning till att torpet är mer shabby än chic.

Men det gör faktiskt ingenting alls.

0 thoughts on “Det är HÄR livsandarna är alltså

 • Åh inte ett dugg avis alls; hade bara gjort ont att släppa Dante lös där.
  Vill dock meddela att gästrummen nu gått åt under midsommarhelgen till nästa helg: Bråvallahelgen; det dök upp propåer och vips hade jag visst råkat säga ja och jo; det berodde nog på att jag faktiskt inte kände mig helt säker på att du verkligen skulle dyka upp här med din nallekudde. Skulle det krisa har jag dock ett tält till dig och Robbie. Eller en åttiocentimetare utan bollhav att dela på. Eller badkaret. Dock tror jag att jag hade fått gömma yxan o alla knivarna, för dessa gäster är definitivt inte “your cup of tea”.

  • Jag förstår faktiskt det. Anledningen till min tystnad är att jag fick reda på att jag skall bli kidnappad nästa helg. Men jag tror inte Robbie är inblandad.

   1) Ni är MER än välkomna att komma hit med Dante. Det hade varit urkul hälsar de två lika svarta monstren.

   2) Nu blev jag ju ASNYFIKEN på vad det är för gäster om du måste gömma yxa och knivar. FNISS. Do tell?

 • Tina Johansson says:

  Ser underbart ut!
  Och så härligt att höra dig prata med hundarna. Tror till och med att jag måste visa maken och sonen att jag inte är den enda som upprepar allt två gånger med barnslig röst när jag pratar med djur 😉
  Fast när jag i vintras spelade in lille Teo när han första gången såg snö, höll till och med jag på att smälla av! “Var det gott att äta på snönnen, ja det var det, såå gott att smaka på snönnen…” 😀

  • Hahahaha…”snönnen”. Underbart. Och så himla självklart. Precis som “mussiga ben”. Det är djurspråk kan du hälsa maken och sonen. Annars fattar de ju inte.

  • Du behöver inte ens vara välartad. Du kan få ändå. Sen var jag en ännu bättre torparfru som stekte bacon och potatis och gjorde min världsgoda äggröra och sedan gick och väckte torparn när det var klart. Dessa talanger som återuppväcks i skogen?

 • Gillar att maken har skorna på när han solar sig lite, tur att han inte hade sockar också hahaha
  Ser väldigt härligt ut där borta vid torpet
  Glad midsommar till er.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.