Förlåt, jag vet att vi har pratat alldeles för lite om köpstoppet

Men det har gått bra. Bortsett från de saker jag har bekänt och bett om syndernas förlåtelse över. Nu är jag dock extremt trött på köpstoppet, eftersom jag även är mat- och godisnunna sedan tre veckor. Det är sjukt trist att bara äta kartongbitar och kruskakli samtidigt som man inte ens får lov att okynnesshoppa. Livet känns tomt och innehållslöst och det har inte blivit bättre av att vi befunnit oss i en årstid som fått sitt namn från 50 nyanser av grått (eller vice versa?). Och då menar jag INTE det enorma sexandet som har försiggått. För det har det verkligen inte.

Hur har det gått för er? Med shoppandet alltså, inte med sexandet?

Nåväl, jag har gjort en liten sammanräkning eftersom jag har sparat de “intjänade” okynnespengarna på ett alldeles eget ställe och det har blivit en ganska stor säck pengar. Cirkus tio papp. Det känns fint faktiskt. Att jag sedan blev tvungen att nalla på dem för att köpa nya glasögonbågar är en annan femma, det drar jag in på Litens veckopeng. Igen. Jag börjar tro att han faktiskt aldrig mer kommer få någon veckopeng med tanke på hans bakgrund. Jag tror faktiskt även att killen är skyldig mig pengar.

Så. Nu har jag börjat planera vad jag skall köpa när den här sista månaden är över.

Skor. Eftersom skor struntar i om man har volanger på både mage och rygg. Skor tröstar. Skor finns där med sin villkorslösa kärlek oavsett om man väger 60 kilo eller 160 kilo. Skor är trygghet och skor gör både generell depression och säsongsbunden depp lite lite lättare att hantera.

Lite som handväskor faktiskt, men efter mitt besök i LV-butiken blir det inga mer snuttefiltsväskor. Jag inbillar mig att befintlig väska skulle känna sig både övergiven och försmådd så jag kommer inte ha hjärta att byta ut den väskan förrän den faller i småbitar. Herregud, det är ju min zombieapokalypsväska. En sådan överger man inte bara hur som helst.

Så skor alltså.

Minns ni de skitsnygga halvbootsen från A.S. 98 som jag köpte förra sommaren här i stan? Här är inlägget om ni inte minns. Vi var ju rörande eniga om att de var sjukt snygga vill jag minnas. Och med tanke på att vi har snittat tre dagar med snö i vinter så har de skorna varit de jag använt mest i vinter. De och fårskinnstofflor. Ett bra köp med andra ord. De och kilklacksskorna från Clarks med memory foam-sula (för tanter i farten) var nog förra årets absolut bästa köp.

Nu när jag planerar för att mars skall gå och dra något gammalt över sig ser jag att Plain Vanilla börjar med sandaletter från just A.S. 98. Det är alltså mina första skor på planeringslistan. Blå såklart. Jag har inte sett dem i verkligheten, men de ser ut som tvättad jeansblå?

Screen Shot 2015-03-07 at 21.42.48

Jag ÄR blå.

Ni vet ju att jag har hattmani, en av mina hattar ser ut som om det är exakt samma blå färg?

IMG_6006

Om jag inte minns helt fel så heter den färgen royal air force blue i England. Nu kan man ju tycka vad man vill om just mitt hattfnatt, fokusera på färgen. Eller välj någon av de andra färgerna på sandaletterna. De är helt enkelt skitsnygga. SKITSNYGGA!

Sen hittade jag ett par till hos PV. Jag säger bara kilklack. Man kan skutta i kilklack. Och kombinationen rose, silver och guld gav mig en skorgasm (nej det saknas inte ett o, det skall uttalas som “skorrgasm” och inte “sko-orgasm”). Får man en skorgasm köper man skorna i fråga, så funkar det helt enkelt.

Screen Shot 2015-03-07 at 21.47.43

Där har jag ingen matchande hatt att visa (än). De är bara fånigt snygga.

Sist på min inköpslista har jag ett par high-top Air Max. Men där håller jag faktiskt på att bli mer än lovligt förvirrad eftersom det finns så oerhört många modeller att välja på och jag vet inte vilken det är jag vill ha. Eller ja, jag vet ju hur jag vill att de skall se ut, men jag får ingen ordning på det. De finns i olika modeller och olika färger, ser ut som en hederlig basketkänga från 80-talet, men med mycket högre sula. Är ni med på vilka jag menar? Och jag vill helst ha vita med blå detaljer (vilken överraskning att jag vill ha blå detaljer, verkligen). Kan någon tala om för mig vilken modell det är jag skall ha, för jag har verkligen spenderat osunt mycket tid på att resultatlöst försöka googla mig fram till det.

Sen är nästan alla pengarna slut, jag sparar en liten hög till senare i vår som jag tänker lägga på lite glada vårtoppar. Men det väntar jag med tills jag vet om jag kommer väga 60 eller 160 kilo tänkte jag.

Än så länge går det bra och jag har inte gått i närheten av någon choklad, men det går ju så nedrans trögt så man vet aldrig. Men jag kämpar på, lovar att avlägga mer detaljerad rapport om/när jag kommer ner under 80 kilo.

Under tiden tröstar jag mig med min skolista och att okynnesköpstoppet är slut inom en överskådlig framtid.

Vad tycker ni?

Och vad har ni på listan?

(Nej, jag är varken sponsrad av PV, Clarks eller Nike faktiskt. Men det utgår jag ifrån att ni redan förstod.)

0 thoughts on “Förlåt, jag vet att vi har pratat alldeles för lite om köpstoppet

 • Köpstoppet har gått utmärkt, förutom igår då jag införskaffade en ny teperkulator/kokare men det räknar jag inte som okynnesshopping då den jag hade började lossna i fästena både här och där.
  Det roliga är ju att jag går o kollar efter sandaler just nu, det blir Grekland i sommar igen och jag behöver nya, bekväma sandaler att strosa runt i men den här tanten är gammal och klarar inte av högklackat längre så även om dina exemplar ovan är skitsnygga hade jag o mina halluxar dött om vi hade försökt gå i de skorna. Här blir det platta med en l i t e n klack (kanske) såna där bekväma hopp-i-slafsa-runt sandaler. Sen lider jag av en annan skavank, jag har så breda fötter att typ ballerinaskor är uteslutet, fötterna får helt enkelt inte plats :-/ en effekt av alla år i sjukvården och sandaler? Fötterna har liksom flutit ut ….
  Fast dina skor är bara såååå snygga, finns de möjligen i gröööööööönt? Så jag kan drömma lite omöjliga drömmar 🙂

  • Perkulator räknas absolut INTE.

   Men vaddå, hallux borde ju klara kilklack i alla fall? Eller? Jag är ju dödspetig på vår/sommar eftersom jag måste kunna ha skuttskor. Annars blir det komplicerat på båten och kilklack är skuttskor?

 • Hmm, okynnesstoppet har gått lite sisådär de sista veckorna. Enda vettiga klädaffären där jag jobbar ska lägga ner och flytta. Säljer ut kläderna för mellan 25 till 150kr st. Trots att prislappen innan började på min 500 och uppåt……

  Men det kunde ha varit värre. Just nu när maken saknar jobb och det inte har blivit någon bra rutin på utbetalningarna så sparas inget utan allt läggs på nödkontot.

  • Kläder för 25 spänn är det lag på att låta bli faktiskt, köpstopp eller inte. Det är ju bara korkat att ha principer i det läget 🙂

   Däremot är det ju inte särskilt kul med jobbet. Han har alltså fortfarande inte råkat snubbla över något nytt? Det är verkligen sjukt trist.

   • Du kan ju hålla tummarna på onsdag för då ska han på två intervjuer. Finns inte många jobb inom vår gebit i sydöstra hörnet av Småland så bara att komma på intervju är stort……

    Kostymbyxor, snygg klänning och lite byxor till dottern har det blivit så här långt. Köper inget om det inte finns användning för det men jag hade kanske inte köpt nu om det varit ordinarie pris….

 • Det går rätt bra… Har köpt en ny jacka men p g a att den gamla hade gått sönder i dragkedjan. Så det räknar jag inte som okynnesshopping. Jag spar ju mina pengar på resekontot och det ska köpas både skor, väskor och kläder i USA i oktober. Självklart kommer det att handlas lite vårkläder när köpstoppet är över, men inte så himla mycket.

 • Jag har tänkt några vändor till, och det är jag nöjd med. Har sedan köpt en kofta för att jag tänkte att jag skulle ångra mig annars, men det är nog det enda som jag inte behövde och jag har låtit bli det fina frukostporslinet som jag önskar mig. Däremot vet jag inte vad jag kan ha sparat. Kanske ska ta överskottet som ligger och skvalpar på kontot och se det som min “vinst”? Är inte speciellt sugen på att handla heller, speciellt inte kläder (vikten här med). Däremot funderar jag på en läsplatta, frågan är om det ska vara en Kindle eller en som fungerar med svenska handlare och bibliotek.

  Men jag gillar dina skor även om jag nog inte pallar klackarna längre!

  • Kindle! Fundera inte ens över något annat oavsett om du läser på svenska eller engelska. Läste ett läsplattetest så sent som igår (ett svenskt test) och Kindle är bäst. Trots att de inte samarbetar med någon svensk bokhandel än. Det är ju lika enkelt att läsa svenska böcker på en Kindle som det är med vilken platta som helst.

 • Men hallå, om man varken får/bör tröstäta eller tröstshoppa så varför inte tröstsexa??? Du har ju liksom alla förutsättningar, menar jag:Make boende i samma hushåll. När jag tänker efter så behövs ju inga fler förutsättningar, faktiskt!

 • Mäeh. Båda paren är skitsnygga. Inga finns ens i 41. Vi vackra blommor med _stora_ blad, vad ska vi ha på tassarna då? Jag rotade på Brandos och sorterade på Tamaris (som jag vet alltid passar eftersom jag inte bara är begåvad med långa paddlar, utan också höga vrister och breda kallefötter) och det finns fasen inte ETT ENDA SNYGGT PAR! Jag som skulle okynnesshoppa baraföratt. *tjurar*

  • Aj… Ingela (andra halvan av Plain Vanilla :)) och Victoria har båda 41.. och vi brukar bara ta hem ett par i var stlk.. Men snälla Granntanten – bara maila mig så ska jag se om vi kan lägga på och beställa till ifall du vill ha ett par (självklart får du returnera om de inte passar etc.. men vi kan i vart fall försöka ta hem) 🙂 De är sjukt snygga både frans-sandaletten och kilklacken är tokfin! <3 Jag finns på johanna@plainvanilla.se 🙂

     • Har du NÅGON aning om hur himla jobbig du är nu? *fnissar*

      Alltså, de guldiga. Är det stretchiga i remmarna över vristen eller fasta? De blå är to die for, men passar inte ihop med något jag har utom till färgen, och man kan inte lägga så mycket pengar på skor man aldrig kommer använda. De guldiga är en annan femma. Men är de stretchiga eller ej?

 • alltså jag har nog okynnes/belöningsshoppat en plånbok.
  Sen okynenshandlar jag ibland på mataffären det ska erkännas. (choklad. och bara när jag är trött och hungrig. o stressad. och helst allt samtidigt.)

  Och så har jag nog köpt några ljuslyktor. Men det var Majalyktor så de var ju lite välgörenhet samtidigt. Kläder har jag inte köpt på hela året. Förutom ett par träningsbyxor. Å just ja, köpte ju aktivitetsarmband häromdagen. Jätteokynnes. och jättebra för promenaderna har ökat avsevärt.

  så ja.. det har gått “bra” med mitt okynnesköpstopp. Jetebra. Fast å andra sidan har jag tänkt till i 8 varv innan så inget har varit ett spontanköp.. och det var ju det min egna okynnes gick ut på.

  Maken köpte sig ett apdrt löpband nyss. tur att han inte var med i okynnesutmaningen.
  Vårt köpstopp fortsätter ju dock.
  Om jag inte får jobb. För då jävlar vad jag ska shoppa. Okynensshoppa.

  mvh- jag har inte lärt mig ett endasta jävla dugg.
  Vi ses på kryssningen om 12? dagar..

 • Vi pratar tyst om köpstopp och jag har nog kommit fram till att jag var jätteduktig först. Halvduktig på mitten och rätt kass just nu. Kilklack fixar jag nog, trots Hallux valgus, men värre är exakt var remmarna på skorna hamna. Remissen till operationen är klar så nu är det bara att vänta. Sen ska jag köpa skor. Massor!

   • Men jag är ju helt jävla dum i huvudet. Jag varken såg programmet eller fattade att det var måndag kväll. Eller ja, jag fattade att det var måndag, men jag var fullt upptagen med att vara på SKITDÅLIGT humör. Jag hade troligen varit på bättre humör om jag hade kommit ihåg programmet och faktiskt tittat på det. Förlåt 🙁

    Nu skall jag berätta om VARFÖR jag är på uselt humör. I ett blogginlägg. Jag skall bara hämta en kopp sprit först.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.