Spola Kröken (minns ni?)

Eller även, “man kan ha skitroligt på krogen utan alkohol”. För gårdagen försvann, eftersom jag bestämde mig för att sitta på krogen hela dagen och halva kvällen. Ensam. Det är så oerhört underhållande att kika på folk när de inte vet att man kikar. Före 17.00 är det mat och städad volym, sedan eskalerar det efter 17.00. Väldigt fascinerande när man sitter och betraktar. Jag ÄLSKAR att betrakta homo sapiens. Och då blir det tyst på bloggen eftersom jag är generellt usel på att blogga on the go och så är jag så antik att jag glömmer använda Twitter och Instagram. Trots att det ingår i min arbetsbeskrivning att upplysa om hur himla viktigt det är att sköta sina sociala medier rätt.

Bagarns barn … etc etc.

Men vi tar det från början. Jag och min selfiepinne gick ut för att köpa puder och kajal (eftersom jag glömde sminket i Gbg och det är ungefär det enda jag använder) med INTENTIONEN att faktiskt instagramma. För att jag hade dåligt samvete pga dröm.

Varje gång jag pratar med PV-Johanna och hon berättar om nyinköp till butiken säger hon “men det har du kanske sett på instagram redan?” och så får jag skämmas (igen), erkänna att jag som vanligt glömt att instagram existerar för egen del och så lovar jag bot och bättring. Vilket teflonhjärnan glömmer direkt. Nästa samtal, exakt samma konversation. Jag är helt enkelt kass på bot och bättring.

Natten mellan torsdag och fredag drömde jag däremot att jag fick skäll av någon, på instagram, för att jag var så jäkla dålig på att använda nämnda sociala media. Oklart vem som skällde och i efterhand kan man undra om det var så smart att skälla på mig i ett forum jag glömmer titta på (jodå, jag inser att jag missar jättemycket), men på något vis fick jag, i drömmen, reda på att jag var en kass instagrammare. Därav intentionen att faktiskt bli en hyfsad instagramanvändare under gårdagen (med facit i hand vet vi ju att det gick åt helvete), men det är tanken som räknas?

Jag gillar bloggen, eftersom jag är en ordnarkoman och här får jag knarka ord precis hur mycket jag vill. Min blogg – mitt knark. Roligare dialog med er.

Nu tappade jag tråden, det fanns en sådan och den var röd.

I alla fall, gårdagen påbörjades med att jag och selfiepinnen gick för att köpa puder och kajal (ja, jag har skrivit det reda, och det låter som början på en dålig rolig historia av typen “kom nu ketchup så går vi”). Selfiepinnen låg såklart i min zombieapokalypsväska, så ingen tror att jag gick omkring med en pinne i handen hela dagen.

På väg ut ur lägenheten upptäckte jag att min varmaste jacka inte stod att finna någonstans och då slog det mig att den låg kvar i bilen. I jackan låg även min korthållare, vilket betydde att jag inte hade ett korvöre eftersom jag aldrig har kontanter och bilen var inte hemma.

Det var 30 minuter till stängning av puderaffär inom gångavstånd och jag hade två val. Skita i puder och kajal och se mer spöklik ut än vanligt, eller göra extremt pinsam shopping. Det vill säga, gå ner till affären, förklara som det var och fråga om jag fick handla på krita tills på måndag när de öppnar igen (solklar fördel liten stad där alla känner alla, skulle inte ha funkat på Åhlens i Stockholm). Det fick jag såklart. Men att fråga om man får handla på krita är verkligen gränslöst pinsamt.

Då var klockan tre och jag kände inte för att gå hem så jag knatade till det lokala etablissemanget, tillika Strömstads bästa krog, för att pudra näsan, dricka Pepsi Max, äta sen lunch/tidig middag och betrakta folk.

Där fastnade jag ända till kvällningen och DÅ kom jag på att jag ju skulle använda selfiepinnen.

Somliga, lite mer illvilliga vänner (PGW) tycker att pinnen är skitfånig, medan både besökare och personal på etablissemanget tyckte att den var väldigt rolig. Så rolig att till och med, för mig, okända gäster satt och vinkade i bakgrunden medan jag pinnade omkring.

Mitt första mission var att se om vinkel uppifrån kunde få mig att se lite mindre kort ut ihop med Sveriges längsta servitör. Han har figurerat på bild här förut, efter sin vinst i Halvåtta Hos Mig (det heter så va?). På det fotot ser jag verkligen ut att vara Väldigt Kortväxt Människa vilket jag ju inte är.

God tanke, sämre resultat. Eller samma resultat?

IMG_5849

Dock jätteroligt med selfiepinne.

Först smygövade jag dock ensam vid bardisken, men fick snart sällskap bakom ryggen.

IMG_5820

Inte ett enda av fotona hamnade på instagram, som ju var tanken. Jag är kass.

När jag hade ätit mig mätt, druckit mig full på Pepsi Max och ljudvolymen var jättehög gick jag hem. Hällde upp ett glas, sparkade liv i soffdatorn (den stora datorn har flyttat till skrivbordet men den lilla ligger kvar som soffdator) råkade JAG välta glaset rakt över tangentbordet. För första gången alldeles själv och utan någon som helst assistans från endera hundsvans.

Herregud så trött jag blev på mig själv. Nu kan jag inte ens räkna hur mycket Pepsi det ligger och har legat i olika datorer de senaste åren. För många?

Det tog jag inte kort på. Jag var istället snabb som en iller med att rycka loss datorn, vända den upp och ner och skaka den lite. Medan jag satt med hjärtat i halsgropen och väntade på att den skulle dö den stora datordöden som alla andra pepsiskadade datorer fotade jag däremot mängden som runnit ut där datorn hade stått.

IMG_5814

Hur är det ens möjligt?

Men tackar som frågar och kors i taket, datorn lever fortfarande. Det som inte ligger på bordet ligger dock fortfarande kvar i tangentbordet så jag antar att det bara är en tidsfråga innan den kollapsar. Igen. Eftersom det råkade vara samma dator som har bott hos datordoktorn två gånger tidigare.

Nu skall jag avsluta den här helgen med ett tips. Ett fantastiskt tips faktiskt.

Ni vet ju redan att det enda jag inte kan göra med långa naglar är att skriva på padda/telefon utan penna (nej, det är fortfarande inga problem att torka sig i ändalykten).

Jag fick en present. Ett trepack med minipennor som man sätter i hörlursuttaget för att aldrig slarva bort dem i zombieapokalypsväska. SJUKT fiffigt.

Kolla här.

IMG_1231

Ser ni den blå plutten i vänstra hörnet? Det är pennan instucken i telefonen.

Så här liten och rar är den när man har plockat ur den.

IMG_1232

39 spänn på Kjell & Company.

Nu sitter en i varje padda och en i telefonen och jag är jättesugen på att åka till Kjell och kolla på de som är lite större, men även de går att sätta i hörlurskontakten.

Dagens tips. Dagens genomgång. Dagens klantskalle. Allt i ett inlägg.

Och förresten, ni som letar efter mannen i ert liv …

IMG_5818

…ett bonustips.

Här finns han inte.

Jag tror inte att den typen av man existerar någon annanstans än som mytologisk varelse, men det var en rar sökning för all del.

Don’t get your hopes up?

0 thoughts on “Spola Kröken (minns ni?)

  • För att det var väldigt mycket mer i glaset och när det välter på datorn så välter det ju i uppåtvinkel (tack och lov) så allt rinner inte ut om man är SJUKT snabb.

   • Jag är klantig som få, därför har jag en strikt no drinks-radie på ca. 50 cm från padda och Mac.

    Annars skulle jag varit mycket fattigare..

     • Men du kanske inte har två “hjälpsamma” hundsvansar? 😉 Det här var ju faktiskt första gången jag välte det själv.

      Och vaddå skämmes? Jag är banne mig STOLT över att jag bytte från Coca Cola till Pepsi Max pga socker. Jag dricker en stor flaska varje dag, min stora last (förutom snus).

     • Nej, inga djur än, men det kommer nog när jag blir sambo.

      Jag har samma beroenden som du där, plus Lypsyl original 🙂

     • Då får du köpa icke vältbar mugg. Husdjur är teknikfiender.

      Sedär, jag tycker det är ganska harmlösa laster faktiskt. 🙂

 • Igår vid 3-tiden var jag och la famiglia på BedBath&Beyond och shoppade ovärderliga och livsnödvändiga saker, och då blev dottern väldigt fascinerad av de ovältbara muggarna och glasen de har där. Talade om för henne att du minsann hade en sån, då vovvarna har en tendens att vifta omkull glas i närheten av dina Mac:ar… Undrar om det var nån slags tankeöverföring?! Fast denna gång var väl Stor&Liten oskyldiga, om jag förstod rätt.
  Hoppas datorn överlevde, men annars hindrar du väl alldeles själv att Elgiganten lägger ner sin Appleavdelning

  • Den lever fortfarande. Jag hoppas att den fortsätter med det eftersom garantin gick ut i januari *korkad*

   Men ja, det var bara mitt fel. Jyckarna var inte ens i samma rum, jag slängde lite för mycket med armarna och dängde ut det. 🙂

 • Hmm jag känner en person väldigt väl som är ännu sämre på instagram än du. Skulle du bli stående på Alvesta station eller (ha tråkigt i Borgholms hamn) så kan du få lära upp denne 😉

 • Jaha, först får du generat be om att få handla på krita i affären, sedan går du på krogen och äter och dricker … är det alltid på krita där?

  Hoppas att datorn fortsätter att fungera du har verkligen fått din del av datorstrul för ett bra tag framöver! Tack vare dig så har jag slutat ha drickat brevid mig när jag sitter vid datorn. Kopp/mugg/glas får stå på ett rullbord inom räckhåll. Jag har verkligen vält tillräckligt många glas/koppar för att veta att förr eller senare hamnar det i tekniken också (bara papper och liknande har blivit dränkta än så länge).

  • Hahaha näe, men det är åtminstone en av mina bästa kompisar som äger restaurangen. Då känns det mer okay att be att få lite mat på krita, inte samma sak i sminkaffären även om vi är hej och du med varandra. Jag tror faktiskt aldrig att det har hänt att jag bett att få krita på endera ställe, inte ens restaurangen. Men igår råkade det bli nödvändigt. Och det är banne mig sjukt pinsamt.

   Tur att någon lär av mina misstag. Jag verkar ju inte göra det själv?

   • Då förstår jag. Enklare att tala om för en kompis att kortet är på rymmen, de vet inte bara VEM du är (som i affären) utan HUR du är normalt, dvs att du inte brukar vigga pengar av kompisar. (Antar jag! 😉 )

    Visst är det bra att du har lärt mig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.