Pysseldag med vårdande egenskaper

Jag sitter vid skrivbordet. Igen. Halleluja! Och det är banne mig själavård att sitta på hyfsat ergonomisk stol med Tempuröverdrag och återigen ha FLERA skärmar. Min storskärm har varit mer saknad än vad jag var medveten om, mest för att jag ser den utan glasögon.

IMG_5851

Det fattas en skärm på bilden. Ritplattan. Eftersom även den fungerar som skärm om man så vill, men det vill jag inte. Den “handarbetar” jag med i soffan. Min MacBook Pro fungerar som vanligt alldeles utmärkt som stordator även om det är lite svårt att se den som stordator i jämförelse med min gigantiska skärm. Datorn ser mer ut som en minipadda på stativ bredvid skärmen.

Fascinerande nog, eftersom jag är en nörd i allmänhet och tekniknörd i synnerhet, räknade jag ut att min skärm är åtta år gammal. Det är i princip jämförbart med att fortfarande ha en tjockskärm med dagens mått mätt. Än mer fascinerande är att jag fortfarande inte hittat eller intresserat mig för någon annan extern skärm. Efter åtta år är den fortfarande oslagbar att jobba med. Det man sparar på gungor tar man igen på karuseller. Typ.

Så. Efter att ha spenderat födelsedagen med att agera dramatisk femåring blev det fantastiskt bra. Nåja, skrivbordet blev fantastiskt bra. Den där motionscykeln som skymtas bakom skärmen har jag fortfarande inte använt eftersom gåvogivaren lyckades med konststycket att sabba gängan till högertrampan när han monterade ihop den. Det är oerhört komplicerat att försöka motionera på cykel med bara en trampa. Den presenten var ju verkligen jättebra? Först fick jag den inte på födelsedagen, sen när jag fick den monterades den under så mycket svordomar och könsord att det fick Kapten Haddock att framstå som frikyrklig och slutligen saknar den en trampa. Fortfarande. Trots att jag ber om trampmontering varje dag och har gjort i två veckor.

Det kommer sluta med att jag får jaga hit ömme fadern. Med tanke på hur himla snabbt det gick med skrivbordet menar jag. Utlovat bygge på fredagen, diskussion om utseendeönskemål samma kväll, måndagen efter körde han 20 mil tur och retur för att köpa ben och bänkskivor och sedan kom han hit och platsbyggde direkt. Och här sitter jag och HINDRAS från att motionera på grund av en trampa?

Tänk så vältränad jag hade hunnit bli?

Den uppmärksamme noterar två saker till i bild. Dels att jag har ett skitstort (pun intended) foto öppet där Liten gåbajsar/balansbajsar (mer om det strax) och att det faktiskt står en symaskin till höger. Den är inte min. Det är den lånade. Styvmor fick den i present, men kommer inte riktigt överens med den eftersom den uppför sig lite modernare än hennes gamla. Jag tyckte den var svinbra så jag tänker fortsätta glömma att lämna tillbaka den ett tag till.

Gåbajsaren då. Eller vad som snarare ser ut som en balansbajs som stilleben.

IMG_5852

Liten gör det onekligen betydligt mer besvärligt och besynnerligt än vad som är nödvändigt. Framfötterna långt bakom bakfötterna och bakfötterna där framfötterna borde vara. Det ÄR verkligen ett smärre mirakel att han inte har trillat i sin egen avföring. Men ja, det är så han gör och var och en blir salig på sitt sätt?

Själv njuter jag högljutt av två saker till just nu. Jag sitter med inpackning, en konsumpåse runt håret och en handduk över det. Minns inte ens när jag var så här snäll mot varken mig själv eller håret senast.

IMG_5853

Den uppmärksamme noterar såklart tjuven i bakgrunden som inte har en susning om att han till och med blir fotad på bar gärning. Väldigt underhållande.

Och så njuter jag av en sak till. Jag fick en massagegrunka av han som inte kan montera högertrampor.

IMG_5854

Antingen hänger man den runt halsen och låtsas att det står en skitsnygg massör med sina varma mjuka händer bakom ryggen. En som kanske ser lite ut som Robbie. Eller så gör man som jag gör exakt nu. Slutar upp med snuskiga fantasier och sätter den i korsryggen medan man skriver.

Jag rekommenderar dock inte längre användande än kanske 15 minuter. Det är nämligen så skönt att man skulle kunna somna sittande, vilket kan te sig en smula opraktiskt och kanske lite farligt när man är gammal och benskör vid ett skrivbord.

Och som vanligt bör man vara uppmärksam. Bakom mig ligger Stor. I sedvanlig paddställning med bakbenen.

Nu saknar jag bara en sak från mitt gamla skrivbord. Min handledspåse till tangentbordet för att avlasta handen så jag slipper få så infernaliskt ont när jag behöver använda vänsterhanden. Den handledspåsen ser ut som en liten liten saccosäck och var hopplös att hitta när jag köpte den för evigheter sedan och jag minns såklart inte var jag köpte den eller ens vad det var för märke. Däremot noterade jag med all oönskvärd tydlighet att den var väldigt sönderbiten av liten hund när jag skulle packa med den i torsdags. Golvet i kontorsrummet i Gbg är numera en dödsfälla (bra mot inbrottstjuvar) då det ligger små små plastkulor utspridda ÖVERALLT.

Vågar man ropa hej före bäcken och hoppas på en bra vecka när det är måndag och jag är på gott humör över både hårvård och själavård?

Det låter nästan lite för positivt för att komma från mig, särskilt en sketen måndag i februari.

Nu skall jag leta handledssaccosäck på nätet och tillverka en kopia av den här skylten som jag såg på båtmässan.

FullSizeRender(3)

Och sen skall jag sätta upp den med superlim på väggen ovanför skrivbordet.

Vad gör ni?

Väldigt Viktigt PS: Idag är det premiär för Realitystjärnorna på Godset. Med allas vår Gunilla, två från förra säsongens Paradise Hotel och vilkadetnuvarmer. Det räcker med vetskapen att Gunilla är med. 20.00 börjar det, vi ses här som vanligt utgår jag ifrån?

 

0 thoughts on “Pysseldag med vårdande egenskaper

 • Du som är avsevärt mer haj på Apple produkter ( visst har jag både padda, iPhone och kör MacBook pro det dkulle tydligen vara enklare att synka ihop då… Kiss My fat ass) igår tog jag tag i att uppdatera min dator till Yosemite men den har tuggat med uppdateringen sedan 14:20 igår och inte kommit mer än halvvägs?! Är detta normalt? Det är skärmen när äpplet lyser och “nedladningsranden” har bara kommit halvvägs.. Hjälp mig! Jag behöver ju jobba?

    • Alltså, det här vågar jag inte ta ansvaret för, men jag hade gjort en norsk omstart och tryckt på knappen och tvingat den att stänga av. Att göra det mitt i en uppdatering brukar inte vara en katastrof, men jag rekommenderar det inte och vågar som sagt inte ta ansvaret för det.

     Men något är ju helt klart fel. Det skall inte ta så lång tid att uppdatera. Ändrar sig tiden för hur lång tid det är kvar öht?

     • Cecilia Larsson says:

      Något var helt klart skumt, blundade och körde en norsk omstart samtidigt som jag gjorde mig beredd på att utnyttja blondinkortet om det gått åt helve*e! Men sedär när jag gjorde omstarten tog det 7 min och så var den uppdaterad! tack och bock för hjälpen 🙂 Men vad fasligt fult yosemite var?

      Nu när jag återigen gjort mig till känna så får jag ta och stanna 😉 Blir jag för tjÔtig får du la kasta ut mig!

     • Åh så skönt. Något var ju helt klart knas. (du vänjer dig vid fulheten)

      Och du, jag UTGÅR ifrån att du skall vara tjatig. Det är man här inne 🙂 Men att det skulle behöva ta en datorfråga för att du skulle kliva ur garderoben? Va va VA?

 • ÄLSKAR skylten och vill ha den på min kontorsdörr NU! (Layouten går ju alltid att ändra:)

  Var på Orust-revyn igår. Jefla galet kul, skrattade så jag höll på att gå omkull. Nu är jag (nästan) sugen på att flytta tillbaka. Sådana karaktärer hittar man inte i Stenungsund. 😀 Å andra sidan så var det väl just många av dessa “karaktärer” som gjorde att vi flyttade.

  http://hogengard.blogspot.se/2015/02/revy-pa-orust-igar.html

  Ps. Tror du får sluta vara så fin i kanten och hälla upp din läsk i glas. Drick rätt ur flaskan. 😛

  • Jamen varför tror du jag fotade den? För att jag ville göra om layouten såklart 🙂 Vill du ha min när jag donat klart med den hehe.

   ÅH, det påminner mig om riktig Strömstadbo jag hörde inspelad igår. Jag skall lägga ut det här så kan alla ha gissningstävling på vad han säger. Fniss.

   Vad gör du i eftermiddag? Typ nån gång efter tre?

 • Den skylten vore inte helt fel.

  Hårinpackning?? Undrar om det är dags nu igen?? Fast håret är hopplöst mjukt just nu, kanske ska vänta tills solen har strävat till det lite….

  Jag tror att det var TGR jag såg (läs klämde och kände på) en sådan avlastning för handleden. Eller jo den var nog inte till det egentligen men borde funka utmärkt till det 😉

  • Jag har inte gjort en hårinpackning på säkert tio år. Eller kanske 20 år. Och jag har fortfarande inte vågat skölja ur det eftersom jag antingen kommer a) bli besviken över att fnösketorrt hår inte kommer bli magiskt hollywoodsvall som utlovat eller b) det KOMMER bli det och jag kommer fastna i hårvårdsproduktträsket 🙂

   Jag hittade en handledsgrej på Amazon. Den hette wrist donut och jag chansade på att beställa en. Inte en sådan påse med kulor jag hade innan, men denna såg fiffigare ut eftersom den faktiskt sitter fast på handleden. SOM jag hoppas på den nu. För att sitta vid hårt skrivbord gör ännu ondare än vanligt. För och nackdelar med allt. Men saker som heter något med donut i namnet kan ju inte vara dåligt?

 • Skylten är helt rätt!

  Jag får hårinpackning varje gång jag klipper mig, visserligen klipper jag mig inte så ofta men om jag inte fick det när jag är där, så skulle håret inte få någon inpackning alls.

  Kulpåsen lät som något för mig, jag vet inte hur många olika saker jag har vikt ihop och lagt under handleden för att kunna sitta kvar vid datorn.

 • Jag är ju en sån där lugn typ….hetsar inte upp mig för så mycket……men, de där gångerna jag tittade på GP blev jag rabiat……vilken jävla kärring…stackars alla i hennes närhet. Tror således inte jag vågar ge mig på ett nytt försök att konfronteras med denna satkärring. I min älder ska man vara försiktig med dylika aktiviteter, tänker jag……men jag kan ju smygläsa alla kommentarer imorgon….:)…Ha en trevlig kväll alla ni , som vågar….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.