Det där hejandet över bäcken alltså

Jag tog mig faktiskt inte bara ut ur sovrummet igår (antagligen enbart för att sängkläderna verkligen behövde tvättas), jag gick även i skogen med två väldigt uttråkade jyckar. De blev jätteglada och jag blev helt utmattad. De badade även i forsande bäck helt frivilligt, jag gjorde det ofrivilligt (med ena foten som slant på en såphal, isig bro av stockar).

Film på glada portugisiska schnauzerretrievers kommer senare, promise.

Efter hemkomst drabbades jag av enormt sötsug och någon gång före jul hade jag köpt färdig pepparkaksdeg. Väldigt mystiskt inköp med tanke på att jag a) inte kan baka pepparkakor ens med färdig deg utan att de blir knaltiga och b) när mamma var här på sitt, en smula, abrupt avslutade besök exploderade ju något i ugnen när hon gjorde kålpudding. Den är såklart inte hellagad än och utan ugn är det faktiskt skitsvårt att baka till och med om man är bra på det.

Men jag kom på att det finns socker i pepparkaksdeg. Och att pepparkaksdeg är SJUKT gott. Så min middag igår bestod av ett halvt paket deg och en låda vindruvor.

Man skulle kunna säga att jag mådde lite tjyvens efter det och jag anar att det kan ha något att göra med kombinationen av bakpulver och druvor. Det försiggick någon slags vintillverkning i min arma mage? Om nu bakpulver funkar ungefär som jäst?

Så jag fick gå och lägga mig igen. Med ett par doftljus. Som somliga brukar säga, “det var fin färg på mina fisar”. Så fina att jag inte riktigt stod ut själv. Dagens tips, pepparkaksdeg och vindruvor är verkligen svingott, men ät det inte om ni har andra åtaganden än sängläge. Typ.

I alla fall. Först kollade jag på Kungafamiljen 2015 (eller vad det nu heter, programmet de gör varje år med just kungafamiljen?). Damn, Carl-Philip har ju blivit en riktig snäcka? Chris ser fortfarande ut som en seriemördare och Daniel … ja … jag kan inte bestämma mig för om han passar in eller inte. Men jag diggar min namne, det är krut i den tjejen, det måste jag säga.

Och sen kollade jag på Historieätarna från 80-talet. Ja jag vet att jag är lite efter som ser allt på Play, men herregud som jag skrattade från första minuten när Erik Haag fick på sig leokallingarna. Fick mig att tänka på 80-talspojkvän och mitt fotoalbum från den tiden. Där finns ett foto på väldigt nyvaket (och sjuuuukt snyggt) ex i exakt likadana kallingar. Dock ej hockeyfrilla, mer Joey Tempest.

Sen slutade jag inte fnissa en enda gång.

IMG_1222.PNG

Särskilt inte här, där Haag bär omkring på ett bildäck hela tiden medan någon intervju om mannen som objekt utfördes.

Musiken var bra, kläderna roliga och … tja … det var KUL. Jag och min vinjästa mage guppade av skratt.

Det enda jag inte fattar är hur det kan vara med på Historieätarna?

80-talet var ju typ i förrgår.

Och för er som hänger här inne och inte var med under 80-talet, hur coola var vi inte? 😉

// Class of 1986

(*viskar tyst att hon saknar 80-talet*)

0 thoughts on “Det där hejandet över bäcken alltså

 • Hehe eftersom jag är ett par år äldre än dig så minns jag knappt det seklet *ljuger* men jag minns mina axelvaddar o skipantsen OCH alla partyn (iaf början på dom ) sen kommer jag ihåg alla turor, ja det heter så i Skåne, till Helsingör fast det var nog mer i slutet av 70-talet
  Trevligt att se att du är på bättringsvägen sen lovar jag att akta mig för både pepparkaksdeg och vindruvor speciellt i kombo. Som sambon så elegant uttrycker det ibland, “du fiser som en hel karl ibland” så jag misstänker att det kan bli som två karlar då?

  • Alltså. Snarare fyra karlar. Och jag har fortfarande ont i magen 😉

   Ni åkte mao som vi, fast vi hade en lite längre båtresa till Fredrikshamn. Vilket betydde att man inte alltid kom med båten hem, en båtresa där man kunde köpa alkohol och som tog tre timmar och en kvart EN väg är inte alltid av godo. Men det var oerhört roligt. Och vi såg ju ut som små tanter och farbröder allihop, så vi kom ju ombord trots att vi var minderåriga.

   • Hahaha vår båtresa tog ca 20 min och på dom minuterna hann man med att halsa en öl och en röd pölse 🙂 Sen bar det av till Holger Danske och mer öl och vin. Vi hade ju sån tur att färjorna gick mer eller mindre dygnet om (ett uppehåll på två timmar mellan 3 och 5 på natten eller nåt) Sista tåget hem gick fyra på morronen. Hej vad livat o glatt vi hade det då och hej vad man orkade mycket. Idag räcker det med att vara uppe för länge en kväll för att man ska bli bakfull 🙂

 • Ja,vad fan hände?tänkte på samma sak igår kväll när jag gick ut med hundarna;dom lyser som en hel jävla cirkus(blinkhalsband)jag har gul reflexväst,ficklampa och vait for it BRODDAR…..herregud VAD togpartyprinsessan numero ono vägen…?(och ja,vi missade nog en och annan båt hem också)Men vad fan var sak har sin tid,hade nog blivit något patetiskt om vi hade forts röja…medans vissa bedagade medelålders män inte ser sin begränsningar.Anyway,är detta den nya”skip the crap dieten’?fortsätt gärna i så fall med nya tips!behöver som sagt var komma i bikinin i år.

 • Håller med om att musiken var bra och den lever fortfarande eftersom den spelas både på radio och ute på stan.
  Men vaddarna, skipantsen, pumps med tubsockor? Det kan jag vara utan

 • Klart vi inte har övergett dig! Skönt att du är på bättringsvägen!!
  Jag älskade också 80-talsprogrammet!! Man kände igen sig en hel del 😉

 • Pepparkaksdeg som är så gott, fast jag har aldrig provat tillsammans med vindruvor. Och efter din rapport så bör jag nog inte göra det heller. 😉
  Ljuva åttiotal! Pudelfrillor, axelvaddar och pastellfärger m.m. Visst var vi heta då?! Tyckte man i alla fall. Men när man tittar på bilder från den tiden så är det med en lätt rodnad på kinderna. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.