Upplösningen är nära

Och då menar jag mig själv, eftersom jag går upp i atomer av både imponering och nyfikenhet.

Nummer ett på listan numera är … vilken stjärnkonditor som helst. Och så får jag feeling, jag måste såklart ordvitsa, det är inte “deckare ombord” längre – självklart måste det ju vara “däckare ombord”?

Nu är båten annorstädes, eftersom båtar flyttar på sig. Idag har Dammråttorna varit framme igen dessutom. Med en skapelse som är ÄNNU tjusigare. Därav min misstänksamhet mot just alla stjärnkonditorer varav jag inte ens känner till någon.

Är det någon som känner till ett litterärt verk där huvudpersonen dör av dammsugarformat bakverk? Jag gör det inte, men efter den här turen har min lista av bokidéer ökats med minst en. Och nej, jag har fortfarande inte en susning om vem som ligger bakom det här. Just nu är hälften av mitt fniss de serverade dammsugarna och den andra hälften av mitt fniss en totalt clueless svärfar där maken har försökt förklara varför han får bakverk hela tiden och att han faktiskt inte har en affär med någon i servisen. Gissa om det är lätt att förklara för någon som inte har en aning om vad en blogg är?

Svärfar är övertygad om att “piltongen” har en affär med servisen.

Idag kom den här.

IMG_2168

Kära Dammråtta. Jag tycker också att det är väldigt beklagligt att han inte har tagit med sig foppatofflorna så att du kunde gjort mig en björntjänst och slängt dem.

Men kolla detaljerna!

IMG_2170

Fatta varför jag misstänker stjärnkonditor?

För jag har enormt svårt att tro att just dammsugartillverkning är en “dagens” på Hurtigruten? Det här är ju mad skills?

IMG_2169

Dammråttorna (på fatet) är helt klart i skalenlig storlek med dammråttorna här hemma (i jämförelse med dammsugarna alltså).

Jag är förbluffad och nyfiken. Och SJUKT sugen på att åka Hurtigruten.

Sorry Mona, men det verkar tusen gånger mer spännande på den här båten.

Faktiskt.

Nu skall jag bara sitta här och häpna lite innan hjärncellerna måste jobba igen.

0 thoughts on “Upplösningen är nära

 • Jösses vilken spänning dessutom började sambon tjata om Hurtigrutten när han såg dammsugaren, ända tills jag upplyste honom om att de där dammsugarna inte var vardagsmaten på båten 😀

 • Mina skeppsråttor och jag har lämnat små ledtrådar. OM makan varit med ombord hade ni kunnat slå er kloka huvuden ihop – och kanske xxxx som tack…

  • Det hysteriskt roliga i att jag tidsinställer morgonens inlägg med två misstänkta. Sen råkar jag somna och det händer grejor. Det ÄNNU mer roliga att jag är en så kass “däckare” att jag hade en annan misstänkt som nummer ett och dig som nummer två. Jag skäms och gapskrattar. Och håller käft och tar bort delar av din kommentar eftersom maken TILL OCH MED läser kommentarer numera. Hahahahaha.

 • Detta är ju i underhållning, jisses vad kul!!! Åh maken som trodde han skulle få långtråkigt… Nu tror jag att dammråttorna har skrivit meddelande till dig här ovanför igen!!! Det var tur att de åkte en tur så fick lite underhållning i decemberskitvädret!!!

 • Ha ha… håller med om att denna/dessa damråttor verkar mer lockande på hurtigrutten än cinderella; )

  Spänningen är ooooooooliiìiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiidlig

  • Ps Kunde inte du behållt dina dara/skärm problem för dig själv, jag hade en fungerande dator innan jobbet kommer hem till en dator med svart skärm o hjälper inte trycka på strömknappen lr nån tagnent ; (

   Dessutom börjar min mobil strula genom atg dö,starta om sig lr hänga sig dessutom så hittar den inget på sd kortet längre så kortet verkar tomt, så får ner till Phone house lr in på telia o köpa ny mobil på ons

  • Nätråttorna åt upp halva texten ser vi nu…
   Skeppsråttorna ber om att inte bli avslöjade för maken förrens imorgon.. eller när det är dags.
   Det blir kväll idag med.

 • Jäklars! Det är brutalt bra gjort. På alla sätt.

  Jag har fick igår en bok från USA skickad till mig. Om bodybuilding. “Dinosaur bodyweight trainig”. Har inte en enda jefla aning om vem som beställt den. Inga pengar är dragna från kontot eller någon faktura i paketet. Det är dessutom en handskriven hälsning från författaren med. Skitflummigt.

  http://hogengard.blogspot.se/

  • Fniss. Ett nytt mysterie. Och heeeeelt på andra änden av skalan. Maken får bakverk och du får…väldigt gammaldags träningstips? Alltså vaddå dinosaur? Står ditt namn i hälsningen?

 • Vicken dammsugare! Nja, jag håller nog inte med om att det behövs en stjärnkonditor för att åstadkomma detta, inga svåra tekniska delar, däremot är jag imponerad av fantasifullheten att t ex ta en Kinder Bueno som rör. Och det är vackert utfört, “bling” och allt.

 • Till Dammråttorna, fasen vad ni är grymma. Detta är det absolut roligaste som hänt på länge. Inte annat än att man är lite avis på maken och fitterbittan som får vara med om detta mysterium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.