I went to Christmas 2014 and all I got was this lousy …

Minns ni julklappen förra året från maken? Den där hunden som man kunde styra med en app på telefonen eller vad det nu var? Alltså?

Nu hör det i och för sig till saken att maken själv dealade sig till att slippa köpa och få julklappar för ett antal år sedan, med undantag för jämna år och större bemärkelsedagar. Samma man som kan VARENDA replik i Karl Bertil Jonssons Jul, vilket får mig att undra om jag har närt en kommunist vid min barm. Eller ja, jag kanske inte har närt honom, men han kommer ju i närheten av barmen någon gång ibland.

Julafton började med att jag trampade i kall hundskit (jag håller med kommentarerna, det känns som lera men luktar SATAN och fastnar verkligen mellan tårna). Där lade jag ribban för julafton. Sedan hade jag, eftersom jag var en dag efter alla andra, planerat att ägna en del av dagen åt att hämta makens julklapp på Nordby. Som visst var stängt. Pga julafton. VILKA stora köpcentra har stängt på julafton undrar jag bara?

(Svaret är tydligen; de som livnär sig på norrmän?)

Så. Ja. Det sket sig ungefär lika mycket som det jag hade mellan tårna?

Klockan fyra skulle vi vara hos ömme fadern och även om det inte är långt alls (hela 200 meter) så behövde vi bilen för att få med oss hundar som inte var välansade samt juklappar modell större. Det finns en gräns för hur mycket som går att bära när man skall snubbla över och göra piruetter under hundkoppel medan man går, särskilt när man har två, det vet alla som någon gång hållit i ett hundkoppel. Man utför någon slags okoordinerad koppeldans medan man promenerar.

Tadam, då startade inte bilen eftersom värmaren hade gjort slut på batteriet.

Eftersom det är svårt att hitta sherpas och packåsnor här på västkusten var det bara att börja koppeldansa och knata. En med en dammsugare under armen (julklapp till ömme fadern tack och lov) och den andra med en enorm påse övriga klappar. Bear Grylls, släng dig i väggen.

Som tur var skulle julafton bli väldigt lugn och stillsam med bara fyra vuxna, två hundar, jättemycket mat och julklappar. Det vill säga inga Marty Feldman-ögon runt julklappspåsarna.

Först åt vi. Sen kollade det stora barnet på älsklingsprogrammet.

IMG_5677

Sen åt vi lite till och så hade vi julklappsutdelning och jag fick en hel del trevliga paket. Hade ju redan innan konstaterat att maken hade fyra stycken till mig (svårt chockad sådär generellt). Ett av paketen var oerhört underhållande och praktiskt. En thermomugg som var ovältbar. Ingen aning om hur det fungerar, men det fungerade, så nu kan Stor putta på muggen bäst han vill med sin uppkäftiga nos utan att välta den. Jag skall filma den när jag knuffar på den så skall ni få se, jag är våldsamt fascinerad.

So far so good.

Som ni vet hade jag ju en önskelista i år. Överst på den önskelistan stod en symaskin. Det fick jag inte. Men jag fick absolut inget alls på önskelistan så det måste verkligen ha varit hörbarhet nolla.

Och sen … sen trumfade han förra julen med en julklapp som jag övervägde att dänga i skallen på honom.

Jag VET att det finns män som är helt fantastiska på att köpa julklappar till sina fruar (min svåger till exempel), jag vet även att det finns folk i min närhet som gnäller över att de har universums sämsta presentköpande män trots att de får precis ALLT på sin önskelista nästan jämt. Som ljusstakar från Svenskt Tenn och annat SOM DE VILL HA (jag ger mig fan på att hon har fått en ny ljusstake i år).

Kom igen när ni får en våg i julklapp säger jag bara.

IMG_5678

EN VÅG?

När jag går omkring och gnäller över att jag är sälformad?

Men jag får ge honom cred för att han har stake, inte många män som skulle våga ge sin fru en våg i present, AV FÖRSTÅELIGA SKÄL.

Och om man nu skulle tro att han är av sorten som lär av sina misstag så är det fel. Jag har fått en våg i julklapp förut, 2007, och jag var ungefär lika jävla glad då. Även om jag vägde betydligt mindre.

Nu är det exakt 29 dagar tills jag fyller år och 45 är väl lite halvjämnt?

Mejkar han inte upp det då så … ja … då händer något. Som jag har 29 dagar på mig att klura ut vad det kan vara.

Ja, jag har givetvis hunnit väga mig cirka 20 gånger sedan jag öppnade paketet, därav den något kladdiga finishen på vågen. Mest i förhoppningen att jag kanske vägde mindre efter att ha bajsat eller att jag bara stod lite fel på vågen de andra 19 gångerna (det gjorde jag inte).

Jag vågar knappt fråga vad ni har fått?

Men det KAN inte vara värre än en våg, det kan det inte?

Vad fick ni?

God Fortsättning hörrni.

0 thoughts on “I went to Christmas 2014 and all I got was this lousy …

 • hmm …….en fotfil, elektrisk sådan? Vet inte vad det säger om mig eller sambon 🙂
  Iofs har jag gått och tjatat om att jag ska köpa en men har inte kommit till skott än men att jag skulle få den i julklapp var väl lite ……..sådär.
  Fast jag vet nåt som slår din våg, Ett år fick jag en flaska T-sprit i födelsedagspresent?!? för med min sambos lite aningen (läs mycket) vrickade humor så tyckte han att jag drack mycket ……te. Jag förstod aldrig riktigt kopplingen men …….jo jo Te-sprit = Te men ändå. Gissa om jag var purk, riktigt jävla purk.

  • Du fick alltså BARA en flaska T-sprit? Inget annat?

   Och han hade ju lyssnat i år tydligen? Men varför lyssnar de inte om man går omkring och säger “DIAMANTER” och sånt?

   • Hmm det var det jag fick ….. Först sen plockade han fram en present till en ryggsäck om jag inte missminner mig Ja det där med att de bara hör vissa ord beror nog på inbyggt filter där ord som diamanter, smycken och andra oväsentligheter sållas bort. Suck :-/

 • Av maken doftljus från indiska, föe jag gillar ju sådana. (Ja. Från village candle.. men de är int helt lätt för maken att få tag på. För då måste man ju först förstå å sen göra skillnad på Village och yankee).
  Men så klämde han till och gac mig en makeupkurs från makeupstore så jag får en chans att få hjälp att dölja min ansiktspsoriasis med lite makeup. Hurray! !

  Min man fick en Spiderman onepiece av mig. Fnittrar på mig varje gång jag ser den. (Finns bild på insta å kanske bloggen med

 • Eftersom maken anser att Onepiecen och nya datorn var julklappar som jag fått i förväg så fick jag en silverberlock till mina Pandora-armband. Kan väl säga att vi inte är riktigt överens vad gäller synen på datorn och Onepiecen. Jag tycker att han kunde anstränga sig lite men han har inte fattat det där med julklappar trots mina försök under tjugo år att berätta det för honom.
  Jag tycker det är kul att försöka fundera ut julklappar som folk önskar sig och som gör dem glada medan han inte ens anstränger sig.

  • Alltså, INGET i förtid räknas som julklappar. För det första. För det andra slår en berlock fortfarande en våg. Men nej…jag fattar inte heller varför det inte är roligt att köpa presenter. Och så fattar jag inte varför vi aldrig lär oss och tror att det skall förändras.

 • Jag har får en väldig massa trevliga saker som går att äta upp. Så vågen och jag fortsätter väl vara osams. Nyss fick jag foton från igår och har sett min ansiktsform, kroppsform och ska nu äta morötter i ett halvår.

 • Nån våg har jag aldrig fått, han har självbevarelsedrift, jag har kanske ett lite osunt förhållande till vågen ändå. Kanske. Men den gången han ställde om viktskalan från kilo till pund höll jag verkligen på att dö – den chocken när skalan bara fortsätter, han skrattade länge. Inte jag.
  Men annars har han varit väldigt bra på julklappar och presenter.

  • Hahahahahaha åh herregud, DET var dagens gapskratt. Jag förstår dig, jag hade också dött, men ändå ett väldigt väldigt roligt prank som jag hoppas att maken aldrig någonsin kommer på att han kan göra med den nya vågen. Jag vägde absolut tillräckligt för mycket ändå.

 • Jag fick inget.
  Vi har slutat att ge varandra.
  Å andra sidan fick inte maken och barnen inget heller. De o jag är glada att slippa köpa.

  Meeeeen…. Presenter är ju faktiskt alltid roligt att få. Oooooom man får nått genomtänkt <3

  God fortsättning Victoria 🙂

  • Va? Inte barnen heller? HUR har ni fått alla att gå med på det? Och ja, genomtänkta presenter är roligt, att både få och ge. 🙂

   God Fortsättning.

   • Det är genomgående i släkten.
    Julklappar o födelsedagspresenter upp till man fyllt 20. Den bara när man fyller 5 och 0.

    De var helt med på det 🙂

 • maria- jumbon med ett liv says:

  Min gubbe gör det enkelt för sig.
  Han köper exakt det som står på min önskelista.
  Det är ju kanon men ändå trist på något vis.

  I år var det en bok, en svart mascara och ett doftljus.

 • God fortsättning!

  Då jag fortfarande räknas som ‘barn’ så fick jag en hel del! Flera doftljus varav ett stort Voluspa Crisp Champagne av syrran i USA. (Har ett litet som jag tänder typ tre gånger per år för att det inte ska ta slut haha).
  Ett roligt sällskapsspel, bilförsäkringen, pengar till gardiner, parfym, bra thermosmugg..och lite hemgjorda saker av systerbarnen med mera 🙂

  Bäst var ändå att min nya bättre hälft diskat all min disk när jag kom hem igår och att hela närmaste familjen gav honom 10 av 10 i betyg efter besöket före jul!

  • Jag fick iofs andra fina saker, som “barn” 🙂 Kan ju lätt säga att disk hade fått godkänt av mig med, hade inte ens surat över vågen om han bara hade börjat plocka undan efter sig istället för att stöka ner. Så din låter som en keeper.

 • Då vi net köper julklappar till varandra i vår släkt utan ska köra julklappsspelet där enda reglerna är 4-5 paket var för Max 50kr så blev det en chokladask med choklad jag inte gillar, 1 pkt kaffe nej jag dricker inte kaffe, sen en kaffeburk med lite godis i en del av de gillar jag. Sen fick ifs jag o mina systrar ett presentkort till en resturang på 500kr som vi ska dela på , vi 3 umgås typ aldrig om det inte är något särskilt, vi träffas på julafton om jag o syster 1 är lediga båda 2 då andra systern aldrig jobbar röda dagar e ledig alltid på jul.
  Ifs träffar jag syster 1 nångång om vi åker till ge-kås, lite komiskt med att trots att jag varit på hennes jobb fflera ggr det senaste 1,5 året har vi aldrig jobbat ihop 😉

  Sen andra systern träffar jag nån enstaka gång med fast på kalas hos hennes dotter lr nåt av barnbarnen förutom när de haft barndop :p

  Nu ska vi huxflux ut o äta ihop 😉

  Sen blev det ifs lite lotter som vi syskon brukar ge varandra o även både till o ifrån mamma

  Sen gav jag ifs en hel del paket till Toker o Dumbo sen fick deras mor (som till motsats från mig inte fegade ur utan köpt sig en iPhone 6plus, fast hon visste inte hur stor den var när hon beställde den) en selfie pinne bara hoppas den funkar till iphoneplus med (fast lite avis blev jag lite ändå på att hon köpte en plus modell även om jag e nöjd med min oxå) och ett par übersköna och übermjuka pyjamas/mjukis/slappar byxor sen fick både hon o bröderna pengar o trisslotter

  Så stor är min fantasirikedom när det gäller paket fast ifs var lätt att köpa till Toker o även lille Dumbo, fast Toker blev godast över sina poliskläder, handklovar och en pickadol även om handklovarna var allra bästa julklappen, sen även lite kläder som han med gillade o självmant ville prova en stund innan hemgång 😉

   • Ha ha…. Ja, var ju tvungen till o testa om jag fick ner den i byxfickan o även jackfickan vilket jag faktiskt fick iaf i de jeansen jag hade på mig igår 😉

    Men lite avis var jag faktiskt trots att hon vart lite chockad när hon fick den o såg hur stor den var, hon hade ingen aning utan bara beställde en plus bara för hennes svärfar tyckte det 😉

   • Minns, trots massivs försök att förtränga, året då jag fick en massagemackapär (NEJ – inte en sån… Skäms…) med värme och något rött ljus. Hittade den faktiskt häromdagen. Den är fortfarande oanvänd (skärpning nu, jag säger ju att det inte är en sån). En av de sämre julklapparna faktiskt. Men det slår inte att få en våg. Två gånger.

    • Klart det var en sån mackapär. Men oavsett så har du rätt, det slår fan inte att få en våg två gånger. Den förra var dessutom en återanvänd julklapp för han hade fått den på jobbet. Hur tänker man då?

 • Kan berätta om julen för 20 år sen. Jag var 16 år och min kille 20. I julklapp fick jag av honom det året: mjällschampo, hårborttagningskräm och ett trepack blommiga trosor modell gammelfarmor storlek T-Rex (jag var på den tiden pinnsmal). Nu kan jag skratta åt det men då var det f.n inte kul.

  • Alltså, vem var det mest pinsamt för egentligen undrar jag? Eller fattade killen inget alls? För annars tänker jag att han måste ha dött på fläcken över att ge bort de sakerna *fniss

 • jag har ingen pojkvän.. men har en lillebror so me3 hyfsat bra på o köpaq julklappar… fick i förskott en biopresentkort på 150 kr, så jag o han plus ena syrran gick o tittade på 3e delen av Hobbit i 3D.. ujj ujjj.. bra kvalite denna ggr, men blev lite snurrig ett par ggr då kameran snurrade över ngt byggnad o så..
  ,em fick oxå en sån där lite kassaskrin inbyggd i en bok… önskade mig inte sån men den va rätt så cool ändå o av min mamma fick jag ett par regnstövlar i olika blå/lila färger med en peace-märke fram på.. ej önskat regnstövlar men velat ha ett par då man ska gå ut o så…
  o fick av mina systrar pengar o elvisp i röd färg som passar mkt utmärkt med mina andra köksgrejer o sån där manick som tar bort nopar på mjuka tröjor o byxor.. fiffigt alltså….
  o en avlång plus en rund bakformar o av mormor fick jag underkläder o tshirtar….
  blev rätt så nöjd ändå med presenterna jag fick…..

  men brorsan köper alltid några små påsar lösthe från kahls te ena syrran o hennes kille köpte nu i år olika små doftljus te andra syrran o presentkort te ica maxi te vårt mormor osv.. så han e bra skärpt när det gäller o köpa bra saker.. men ibland e han knasig.. hahaha…
  men hoppas de gillar mina presenter iallafall… skapade drömfångarna o glasburkar målade jag med glaspenna o limmade dit små leksaksfigurer o sprayade över med svart färgspray o lade in hund-/katt-/hästgodis i… o köpte lite godisaskar o så…o virkade en mössa te mormor o gjorde små söta mössor (mössa alltså inte ngn mus) man kan hänga i granen eller ngn gren man har inomhus… nää nog snackat om mig.. men ville bara tala om lite för dig.. men kanske du blir lite avis, så sorry…
  men det suger ju få en våg i julklapp.. fy fasiken… hade jag fått det av ngn i min familj så skulle jag ta det som en pik på att jag måste gå ner i vikt.. för e mullig s娅
  hoppas han köper ngt vettigit till dig när du fyller år…

 • Ja alltså jag har ingen make/man att skylla på överhuvudtaget.. min dotter sa igår morse ja men hm mamma ska inte du få nåt julklapp också? Var så att att tomten hade varit hos oss under natten.. (blev lugnast så för mig o slippa bära alla grejerna bort till släkten 400 m bort..) av far fick jag en kungaskål/vas som självaste kungen ska ha ha varit med i startgroparna att forma (rejmyre glasbruk) fylld med godis. Av mor, hon vet vad jag älskar mer än diamanter en riktigt god parfym.. dolce & gabbana. Så nu hoppas jag att detta år som vad jag trodde började skit bra slutade illa på semestern med “efterskalv” ska resultera i ett awesome 2015. PS en våg är alltid bra.. alltså jag har nog aldrig moffat så mycket som jag gjort den här månaden haha. Pss jag gjorde mig en blogg men tvekar i valet av rätt bloggportal…

  • Jag skall uteslutande säga ordet “diamanter” inför stundande födelsedag. Nån av gångerna kanske han snappar upp det?

   Vad är det du tvekar på med bloggportal?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.